Ердоган остро смъмри Германия за Йозил и Гюндоган

Той призова за "обща позиция срещу тази расистка тенденция"
Обновена: 30 сеп 2018 07:13 | 29 сеп 2018 22:55,
90
Ердоган остро смъмри Германия за Йозил и Гюндоган
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъди днес в края на посещението си в Германия отношението в тази страна към футболисти от турски произход, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата

На церемония по откриването на нова джамия в Кьолн той призова за "обща позиция срещу тази расистка тенденция". Ердоган разкритикува по-конкретно отношението към германските футболни национали Месут Йозил и Илкай Гюндоган.

Йозил напусна националния отбор на Германия заради критиките.

"Те отлъчиха нашия Месут Йозил, нашия Илкай, които са родени и отраснали в Германия, просто защото се снимахме с тях. Като президент, аз не мога да преглътна факта, че (Йозил) беше отчужден. Бихме искали да видим обща позиция срещу онези, които подкрепиха тази расистка тенденция", каза Ердоган.

Снимки на турския президент с двамата футболисти преди световното първенство по футбол през лятото предизвикаха остри реакции в Германия на фона на влошаването на двустранните отношения и задържането в Турция на германски граждани. След това на шампионата в Русия германският национален отбор, дотогава световен шампион, регистрира най-големия си провал на първенства на планетата.

Откриването на джамията бе последният етап от на моменти напрегнатото посещение на Ердоган в Германия, отбелязва АП.

Хиляди полицаи обезопасиха района около новия ислямски храм. Полицията забрани митинг на привърженици на Ердоган пред джамията в Кьолн от съображения за сигурност.

Стотици противници на турския президент демонстрираха в друг район на германския град.

По-рано Ердоган коментира, че визитата му в Германия е "едно много успешно посещение в един много важен момент" въпреки различията между двете страни.

Като оставим настрана някои различия в мненията с Германия, ние трябва да се съсредоточим върху общите проблеми, каза турският президент. Той спомена конфликта в Сирия и с Кюрдската работническа партия (ПКК) като сфери, в които е нужно двете страни да си сътрудничат.

Отношенията между Германия и Турция са сериозно влошени заради критиките срещу все по-авторитарното управление на Ердоган и репресиите срещу политически противници и журналисти след проваления опит за преврат през 2016 г.

Германски граждани са задържани в Турция за предполагаемо участие в опита за преврат, което се отразява отрицателно на двустранните връзки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗащо *** и българите са убедени, че винаги все някой им дължи нещо?
18
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Де го ***, де се пука! Ердоган шамари швабите, пък бългрите ***!! WTF????
17
5
 
15
 
! Отговори
Меркел преди 5 години
Скопената Меркел до това доведе,феса да ходи в собствената им държава и да ги мъмри,но сами са си виновни,с толкова арабски и турски имигранти,нищо добро не ги чака дойчовците!
16
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган - султан да не се прави на луд, ами да връща милиардите на България , които дължи за тракийските бежанци!!!!
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган - султан е диктатор , но скоро ще пукне...............................нищо хубаво не чака ***!!!
14
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над 3 милиона турци живеят в Германия, още толкова в Холандия! Защо? Нали в Турция е супер за живот! Защо бягат от най-великата страна?!
13
3
 
24
 
! Отговори
георги преди 5 години
Расизма е естествена и нормална човешка реакция. Аз съм доста миролюбив човек, но съм расист до дъното на душата си. Има раси които не мога да понасям има и такива на който се възхищавам. Всеки като си избира домашен любимец иска да е расов - това също е расизъм. Като си избирате половинка в живота гледа се и каква е родата - това също е расизъм. Защо да е нормално човек да си избира расата на кучето, а да не е нормално да си избира расата на обществото в което живее ?
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоан или е *** или се прави. Никакъв расизъм няма, ако имаше и преди нямаше Йозил да го искат. Проблвмът е, че трябва да разбере, че в ЕС не понасяме диктаторите и терористите! Мразят Йозил понеже се е снимал с диктатор, при това терорист!
11
6
 
16
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Германците все пак го приеха, този път. На изпроводяк турчинът, по стара традиция, се изcpa на килима на гостите. Чудя се, какво още очаква Меркел да се промени? Нейното поведение се възприема от Ердоан като слабост.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BOIKO NE SMEE I USTATA SI DA OTVORI V ZASHTITA NA BALGARITE-ROBI V GERMANIA,KOYATO NE IM OSIGURYAVA GILISHTA,HRANA I PARI.BRAVO NA ERDOGAN-NE NA BOIKO.
9
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган - султан е много болен и скоро ще пукне , след него следва гражданска война и разпадане на Турция............................възможно е да се създаде независим Кюрдистан.
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерке твоите диви кучета ли лаят пак ?
7
3
 
28
 
! Отговори
Кит преди 5 години
Интресно като е техния Месут Йозил. ("Те отлъчиха нашия Месут Йозил" ) защо играе в националния отбор на Германия? Дали турците биха дали възможност някой да се меси в техния национален отбор. Ако си представител на Германия то единствения твой президент е Германския президент. Наглостта на турците няма край.
6
0
 
22
 
! Отговори
Гергин преди 5 години
Днес, вземете си оправете интерфейса.Адвертс, рекламите ви спират основния текст. Закриват го. Вземете се в ръце.
5
9
 
24
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Защо въобще им се позволява да си строят джамии? Всички джамии следва да се превърнат в свинарници.
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо реши да се скара на немците.А те дружно си го преместиха.
3
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от тия турци нахалници. Никой никьде не ги ще!
2
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турчин! Кво щеш?
1
18
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доги ще свърши като Садам и Кадафито. Все още не го усеща но *** е наблизо около задни.ка му..Ще го усети много осезаемо в най скоро време и то от хора които са му в близкото обкръжение. Така свършват Диктаторите. Да се готви нашата филия с мас.