Сблъсъци между сепаратисти и полиция в Барселона

Служителите на реда използваха палки, за да отблъснат множеството
29 сеп 2018 17:15,
11
Сблъсъци между сепаратисти и полиция в Барселона
Снимка: БТА

Полицията влезе днес в центъра на Барселона в сблъсък с каталунски сепаратисти, събрали се да протестират срещу шествие на испански полицаи, настояващи за по-добро заплащане, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Испански медии отбелязват, че акцията на полицията е свързана с първата годишнина от референдума за независимост на Каталуния, състоял се на 1 октомври миналата година.

Сепаратистите замеряха полицаите с боя, хвърляха и бомбички. Служителите на реда използваха палки, за да отблъснат множеството.

По-рано през деня местната каталунската полиция се намеси и когато сепаратист хвърли червена боя по един от участниците в шествие в подкрепа на испанската полиция. Полицаите използваха палки, за да отблъснат сепаратистите и да държат далеч една от друга двете групи.

Кметицата на Барселона Ада Колау призова по Каталунското радио за спокойствие и подчерта, че Барселона винаги е била град, защитаващ правото на всеки да изразява мнението си.

Много от сепаратистите прекараха нощта на площада, на който бе обявено, че ще се състои акцията, за да принудят властите да променят маршрута на шествието на привържениците на испанската полиция.

В понеделник се навършва една година от референдума за независимост на испанската област, от самото начало обявен от Мадрид за незаконен, и напрежението в Каталуния се засилва. Плебисцитът бе помрачен от сблъсъци между испанската национална полиция и Гражданската гвардия от една страна и гласуващите. Стотици бяха ранени, припомня Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До6. Може да се каже така. Така си издеиства самостоятелност област Войводина стана автономия Без много шум се измъкна от Сърбите. Но тия каталунци мното шум пък и яростни.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са недоволстващи с чуство за дълг - спали на площада за да попречат на испанските 20-заплатници, щото и те като българските само за придобивки плачат, а бабичките ги обират мароканците посред бял ден.
6
2
 
10
 
! Отговори
Солидарен преди 5 години
Всяка общност има право на самоопределение.
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре са си така каталунците. Те не искат наистина независимост, само малко да се самозалъжат, че искат. Когато дойде време за истинска независимост, се скриват и казват: "Ами Европейският съюз, ами Барселона с кого ще играе..." Испанците просто трябва от време на време да ги побийват, когато прекалят със самозаблудата си.
4
14
 
6
 
! Отговори
Ястреб Осаманлията преди 5 години
До МакеДонЧакам с нетърпение деня, когато ще се открие ГКПП на турско-македонската граница! Малко търпение - рано или късно поробените малцинства в балканската котчина булггаристан ще се освободят от игото на българското робство. Но всеки трябва да се бори с всички възможни средства за разтурването на тази балканска котчина булггаристан! Свободата иска жертви, и ако трябва, те трябва да се дадат.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За свободата! За революцията! За сангрията!
2
15
 
9
 
! Отговори
МакеДон преди 5 години
Свобода за окупираната Пиринска Македония!
1
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви сепаратисти бе алоооо.?