Нови ало измами в Хасково: Три жени – 30 бона

Едната оставила парите на спирка, другите мятали през балкон
1 окт 2018 15:00, Анисия Иванова
10
Нови ало измами в Хасково: Три жени – 30 бона
Снимка: Dnes.bg

Три нови жертви на ало апаши дали обща 34 000 лв. на територията на Хасково, съобщиха от Областната дирекция на МВР. И трите жени били измамени през почивните дни по схемата "съдействие на полицията".

При единия от случаите потърпевша е била 66-годишна жителка на Кърджали, която била убедена да събере наличните си 10 000 лева и да пътува до Хасково, където ги оставила на спирка до Младежки дом.

За полицай се е представил и позвънилият на стационарен телефон на 65-годишна хасковлийка. Тъжителката хвърлила през терасата на дома си в Хасково 11 000 лева.

Същият ден сигнал за измама подала и 70-годишна жена от областния град. Тя изхвърлила през прозореца на дома си сумата от 13000 лева. И по трите случая са били заведени досъдебни производства.

Полицията отнова съветва гражданите да не се доверяват на телефонно обаждане, колкото и убедително да им звучи то. Няма вариант, в който полицията или друг държавен орган да иска пари на ръка. Преди да направят каквито и да е разплащания е добре хората да позвънят на 112 или да се посъветват с полицейския си инспектор, допълват от МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Будали има,нужно е повечко търсене.
7
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
работят с полицията тези, нашата полиция ги пази
6
3
 
5
 
! Отговори
един друг преди 5 години
Мдаааа, тиражират се глупости, че хората извън София били много бедни, ровели по кофите..... пенсионерите едва ли не по-бедни от най-бедните.... виждаме доказателствата всеки ден....
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицията сигурна ли е, че тези жени не лъжат, че са били измамени. Да не са сънували нещо и после в полицията да подадат жалба.
4
4
 
4
 
! Отговори
Да бе преди 5 години
Виновни били жертвите, видите ли? А гнусните маймуни, които организират измамите са ангели небесни сигурно? В нормалните страни виновния е престъпника на закона, а не жертвата на престъплението. Тя даже получава компенсации.
3
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Е, нас-ахте се вече. Най-богатите и най-тъпите хора живеят в Хасково.
2
2
 
9
 
! Отговори
донева преди 5 години
Изключително *** народ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И пак ще го кажа - докато има телета ще има и колачи