Прогноза: 200 млн. африканци идват в Европа до 2050 година

Населението в Африка ще е 2,5 млрд., а европейците – 450 млн.
Обновена: 3 окт 2018 06:47 | 2 окт 2018 22:04, Елка Василева
340
Прогноза: 200 млн. африканци идват в Европа до 2050 година
Снимка: архив, Reuters

Днес в Африка живеят 1,3 млрд. души, а през 2050 г. ще са двойно повече. Експерти прогнозират, че през следващите 32 години в Европа ще се заселят между 150 и 200 млн. африканци. Това развитие ще създаде сериозни проблеми.

В момента на африканския континент живеят близо 1,4 милиарда души, а след 32 години броят им почти ще се удвои. Ако този демографски ръст не е съпроводен с бърз икономически растеж, бедността ще се разпространи като епидемия в цяла Африка, пише Дойче веле.

Според последното проучване на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс през 2050 година близо 40% от крайно бедните хора в света ще живеят в две африкански държави - Нигерия и Конго. Днес населението на Нигерия наброява 190 милиона, а всяка нигерийка ражда средно по 5 деца. Очаква се през 2040 година там да живеят 400 милиона души. В Конго в момента живеят около 80 милиона души, а до две десетилетия населението там ще достигне 200 милиона.

През 2050: 2,5 млрд. африканци и 450 млн. западноевропейци

На този фон известният познавач на Африка Стивън Смит, преподавател в университета "Дюк" в САЩ, шокира европейската общественост с една прогноза: през 2050 година в Европа ще са се преселили между 150 и 200 милиона африканци. Тези дни в Германия излиза неговата книга "Към Европа! Младата Африка на път към Стария континент", която лично френският президент Еманюел Макрон обяви за ключово четиво.

Пред германския седмичник "Ди Цайт" 61-годишният учен казва: "На Германия ѝ е трудно да се погрижи дори за мигрантите, които вече са тук. Същото важи и за Франция. От всичко това печелят политиците-популисти. И никой не мисли за онова, което ни очаква в бъдеще."

Стивън Смит твърди, че през 2050 година числеността на африканците ще достигне 2,5 милиарда. "Това ще бъде едно много младо население - две трети от хората ще са на възраст под 30 години. А броят на западноевропейците към този момент ще се е свил до 450 милиона. Тези голи числа вече предполагат, че миграционният натиск ще бъде чудовищен", казва Смит пред германското издание.

Той признава, че за него като американец е голяма изненада, че европейците игнорират демографското развитие. "Всеки, който прекара известно време в Африка, може ясно да го разпознае. И днес 40% от африканците са под 15-годишна възраст. Трябва да обмислим последствията от това. (…) Традиционната Африка вече я няма, днешните млади хора там изобщо вече не зачитат ценностите и правилата от миналото. Днес техните идеали идват от външния свят, чрез сателитната телевизия и интернет. В Африка е във възход една средна класа, която днес наброява около 150 милиона, а след 30 години ще бъде четири пъти по-многочислена. И тази средна класа ще стори онова, което - при сходни обстоятелства - би сторил всеки на нейно място: ще се изсели."

Една задача, която няма решение

Стивън Смит припомня, че когато през 19-ти век в Европа икономическият растеж изостана от демографския, близо 60 милиона европейци се изселиха в САЩ. Според него не е вярно това, че днес африканците бягат от родните си страни заради мизерията. "Всъщност риска да тръгнат към Европа поемат само онези, които са в по-добра позиция. Те са най-смелите в рамките на едно гигантско африканско преселение, което започва в селата, води към най-близкия град, оттам към столицата, след това към регионалната метрополия, а накрая - към Европа. (…) На фона на демографската експлозия дори най-почтеното африканско правителство не би било в състояние да построи достатъчно пътища, училища и болници, за да бъде в крак с ръста на населението. Уравновесяването на постоколониална Африка е задача, която няма решение", убеден е експертът.

Проучването на фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" за ръста на африканското население също стига до тревожни изводи. Неговите автори препоръчват по-сериозни мерки за ограничаване на раждаемостта.

 


340
Още по темата: Африканаселениеевропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
4
 
! Отговори
Аспарух преди 4 години
Ако се държимкато овце,ще дойдат.Ако се махнат м.а.лоумните и продажни политици.Ако се организира истинска охрана на границата,ще дойдат ама друг път!!!
189
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мен ако питате, трябва да си създадем морска граница отвсякъде
188
0
 
0
 
! Отговори
v преди 4 години
А за АФРИКА такъв живот ли искате до 40 години да живеете с надути кореми и деца скелети, да се колите да властват банди. Сто пъти по добре е Запада и Америките но без пропагандите на евреите за грехове и гадости
187
4
 
0
 
! Отговори
v преди 4 години
Кариеристки са няма и една шепа и не си заслужава заради тях да говорите лошо за всички жени. Особено в България където няма реализация дори и да си с хубаво образование, не те взимат без опит и ти дори да искаш не можеш да имаш кариера дории такава от 8 до 17ч без да вредиш на семейството си
186
0
 
0
 
! Отговори
v преди 4 години
Защо всеки път когато нещо не върви обвинявате все жените за всичко? Мъжете са тези от които зависи дали ще има връзка или брак, а когато те търсят само разврат, грях на жените не им остава нищо друго освен да станат дори малко като тях или до старини да ги чакат. Говорите за феминизъм, мъжемразство. Вие добре и сте, къде ги видяхте тия неща? Жените са експлоатирани за бройки, а после защо те късно това или онова! Ако е заради глупавата работа, 99% работят и помагат на мъжете си, кариеристки са
185
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забравете че след 100 години ще има Европа. Тук ще съществува вече новият континент Афразия. Някой който го бива в писане на научна фантастика може да опише ситуацията, а аз ще прочета книгата с любопитство , но не с удоволствие. Жалко че европейците са такива слепци. Добрата за мен новина е че няма да съм жива да го видя в действителност.
184
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мамо, мамо, я ги виж! Що е? Идат, погледни ги.С пушки, с саби... Що стоиш?Сипни винце, чедо, поздрави ги!И детето дава крушки, винцена негратата без страх и крещи на тях:здравствуйте, братушки!
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мишеморка!
182
3
 
2
 
! Отговори
джендар преди 4 години
Добре дошли мили африканци. Ние протестарите от София ви обичаме и очакваме с нетърпение.....
181
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
африканизацията на европа е стратегически план на сащизпъэлняван с цел отслабване на най-силния им икономически конкуренти превръщането му на практика в протекторат управляван от послушницикаквито са повече от половината управляващи вече в днешна европазатова британците коита винаги са в течение на плановете им се отделятот европа и заявиха че ще приемат само високо квалифицирани емигрантитова е планът-и се изпълнява стриктно от меркелци и бойковцисамо дето орбан им е прът в колелата
180
0
 
8
 
! Отговори
хе,нямало решение!? преди 4 години
Когато се създава изкуствено проблем с далечна цел,нормално е да няма решение!Но когато ножа опре до кокала,решението е много просто!В историята винаги е било така!
179
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От време онова е било така и пак ще бъде явно сме като гнутата и зебрите
178
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще разберете, че целият свят се командва от едно избрано малцинство...............т.нар."елит"..............масони, банкери и т.н.???
177
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Африка е нужна на Великите сили (Великобритания, Франция и САЩ) защото има много ресурси..............нефт, газ, злато , диаманти и т.н. Хората не са нужни на елита.................нито африканците, нито европейците.Елита иска само територия и ресурси...............хората.........майната им!!!
176
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега разбирате ли защо беше създаден ЕС???ЕС е един проект на западните масони за унищожаването на християнската и бялата цивилизация.................но овцете ще се сетят, че ги водят на заколение....... много късно!!!Едва когато спасението е невъзможно!!!
175
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма спасение за Европа...............ако това са решили западните масони!!За съжаление................хората са стада в целия свят, не само в България!!!
174
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая няма да я бъде! И знаете ли защо? Защото само след няколко години националистите ще спечелят всички избори в Европа, ще предприемат много крайни мерки и неизбежно сред тях ще се пръкне някакво подобие на Хитлер! И цялата ***, която ще се опитва да прецапа Средиземно море, просто ще я оставят да се издави, предизвиквайки изкуствено локални бури, мини циклони и прочие природни стихии. А отстрани ще стоят артисти, уж готови да помагат, и ще викат - уфффф, не можахме да ги спасим! Само гледай
173
11
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Едно време са ги карали с кораби да ги продават в Америка сега сами си идват с лодките, какво ревете. Безплатна работна ръка, мостове, пътища, жп линии, памук, всичко ще е гювеч, само им намирайте работа. Който не работи...
172
0
 
12
 
! Отговори
бах мама му! преди 4 години
И какъв % от новите европейци ще са с разни кофти болести, като спин примерно? Не знам защо ме съмнява "средната класа" в цитираните държави да има по 5 деца средно :-/ Такава многобройна челяд се наблюдава или при най-бедните или при най-богатите. Май не говорим за наплив от най-богатите африканци
171
0
 
15
 
! Отговори
До 207 преди 4 години
Май всички проблеми се решават с много пари. Аз съм беден нямам власт едвам се издържам с 500лв хачик нямам нищо. Аз съм само едно нищо един б.***. Да си беден е така. Да си богат пак ужас заслепен си от парите и правиш още злини с власта си убиваш хора печелиш още повече. Така богатите стават по богати.