Сгащиха затворник, избягал през прозорец в Самораново

Бил обявен за общодържавно издирване, открили го след година
2 окт 2018 21:48, Анисия Иванова
1
Сгащиха затворник, избягал през прозорец в Самораново
Архив: Булфото

След близо година укриване, затворник, избягал от затворническото общежитие в Самораново, бе заловен в Пловдив.

53-годишният Димитър С. от Гоце Делчев излежава присъда от 4,5 г. за наркотици, след като бе арестуван през април 2015 г. в родния си град.

След бързо споразумение с прокуратурата той получи наказанието и бе приведен в затвора в Бобов дол при първоначален общ режим в общежитие от открит тип.

На 21 септември м. г. в 6:55 часа по време на сутрешна проверка в спално помещение на първия етаж в затворническото общежитие в Самораново е установено, че Димитър липсва.

При извършената проверка е констатирано, че в 1:05 часа е избягал, като е разплел мрежата на прозореца и се е спуснал с въже, направено от чаршаф и завързано за радиатора на парното.

Незабавно е бил обявен за общодържавно издирване. След 11 месеца и 9 дни укриване, на 30 август тази година бил задържан от служителите на V-то РПУ в Пловдив и върнат обратно в Бобов дол, "24 часа".

Заради бягството му директорът на затвора е предложил режимът на изтърпяване на наказанието да стане строг. Затворникът не оспорил и се съгласил, а промяната е станала с решение на съда в Кюстендил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари