След труса: Откриха телата на 34 студенти по теология в църква

Ново земетресение от 6,2 по Рихтер удари Индонезия
20
След труса: Откриха телата на 34 студенти по теология в църква
Снимка: Reuters

Индонезийски спасители откриха телата на 34 студенти по теология в църква на остров Сулавеси, пострадала от земетресението в петък, съобщи говорителка на местния Червен кръст, цитиран от Франс прес.

Аула Ариани уточни, че 86 студенти, участвали в религиозна служба в окръг Сиги Биромару в северната част на острова, първоначално били обявени за изчезнали.

Още по темата
"Общо 34 трупове бяха открити от спасителните екипи", заяви говорителката. Тя отбеляза, че мястото, на което работят спасителните екипи, е труднодостъпно и най-големият проблем е, че трябва да се придвижват пеша в калта час и половина, носейки телата.

По данни на индонезийските власти най-малко 844 души са загинали в резултат на земетресението, последвало от цунами. Броят им се очаква да нарасне, защото спасителните екипи все още не са успели да достигнат някои от пострадалите зони.

Междувременно бе регистрирано ново земетресение с магнитуд 6,2 по Рихтер близо до южния индонезийски остров Флорес, съобщи Геофизичният институт на САЩ. Трусът бил с епицентър на 250 км югозападно от град Енде.

Няма сведения за жертви и щети, не е издадено предупреждение за цунами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
И хората от Батак така са се чудели, когато са им пускали кошери с пчели и запалена слама в църквата, за да ги изкарат навън, а след това са ги клали наред на същото място. Чувал се особен звън, когато ятаган се срещал с череп - туп, туп - методично избили всички - жени, мъже, деца. А бог - никакъв не се явил.
6
0
 
6
 
! Отговори
we преди 5 години
Алооо...в статията се говори за ХРИСТИЯНИ,какво пак бъркате Исляма или сте станали параноици?Всеки има право да вярва в каквото си иска,стига да не задължава и другите да вярват в неговата вяра,вярата е личен избор!!!
5
3
 
0
 
! Отговори
фен на танас преди 5 години
Не ги харесва тези забрадените и това си е. Най голямата мюсюлманска държава.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Будисте тролски, дето по време на Световното по футбол твърдеше, че е индианец - Буда (Сидхарта Гаутама) не е бог, а реална историческа личност (просветлен). Това с абсурдните божиите наказания към цели народи си е чисто християнско.
3
0
 
6
 
! Отговори
202 преди 5 години
"ТРУПОВЕ"??? Неграмотни сте ей. Но какво да очакваме като до вчера сте били в обора на село.
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
религиозни бунаци..
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно бог не ги е опазил дори в църква :П