Трябва ли ни нов национален стадион?

Крум Савов и Едуард Папазян в спор пред Bulgaria ON AIR
107

Министър-председателят Бойко Борисов наскоро възроди идеята за евентуално изграждане на нов национален стадион, тъй като сегашният "Васил Левски" вече е морално остарял и предизвиква сериозни задръствания в центъра на София, когато на него има голямо събитие.

Още по темата
Борисов поиска помощ от журналистите - да направят дискусия къде точно трябва да се намира той и даде пример с мача на Славия- Ботев (Враца), където по думите му "заради 200 човека, 2 млн. да страдат" както е в момента, когато има мач на националния стадион "Васил Левски".

Трябва ли да се премести стадиона, коментират пред Bulgaria ON AIR спортните журналисти Крум Савов и Едуард Папазян.

"При наличието на такова архитектурно съоражение, което освен спортен, има и исторически морален харакетер заради събитията, които са се случвали там и заради това, че освен футболен, стадионът е и многофункционален, аз смятам, че определено мястото му е там и би било кощунство да бъде бутнат, за да се построи нещо ново и съвременно", заяви в "България сутрин" спортният журналист Крум Савов.

На срещуположна позиция обаче бе колегата му Едуард Папазян. "Националният стадион в този му вид трябва да бъде съборен и да остане само централната му част, където да има музей на спорта. В момента той е губещо предприятие", коментира Папазян.

По неговите думи София е единствената столица в Европа, която няма нов стадион.

Според Крум Савов футболният стадион няма как да се напълни заради нивото ниското ниво на футбола, който се играе у нас. По неговите думи е по-правилно да се харчат пари за другите сфери като образование, здравеопазване и култура.

Едуард Папазян коментира пред Bulgaria ON AIR, че "Васил Левски" е негоден и не би трябвало да приема мачове от европейски класификации и трябва да има нов стадион. По негови думи няма смисъл от голямо спортно игрище, ако се погледнат тенденциите на всички отбори в света - клубовете строят по-малки стадиони.

"Едно от задълженията на държавата е да направи стадион. Спортът в нацията не може да се възпита по друг начин, освен с гледане. Не можеш да накараш децата да тренират нещо, без да са отишли на стадиона да се запалят", заяви в "България сутрин" Папазян.

Гледайте видео с цялата дискусия на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трябва но да не е в София Направете го в Бургас и винаги ще е пълен когато играят националите
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че мястото му не е там е ясно.Но ако Борсов мисли неговите хора дето са регистрирани на Сейшелите да праснат някой МОЛ или небостъргач това вече ще е лошо.Да го махнат,но да направят парк.Но не тия дето правиха ремонтите в София щото ще унищожат Борисовата градина.
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-много ни трябва акъл, ама и на борсата няма.
93
0
 
1
 
! Отговори
Шменти капели преди 5 години
Трябва ни ново правителство! Тези от ГЕРБ на **** ****та си!
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на гол зад..., чифте пищови! Да оправят стадион Пловдив е, в парк извън града идеален за мачове на националния. Стига са се харчили излишни пари за павета
91
0
 
1
 
! Отговори
СТАДИОН Б. БОРИСОВ ! преди 5 години
НАЦИОНАЛЕН СТАДИОН : "БОЙКО БОРИСОВ" !!!
90
4
 
2
 
! Отговори
СТАДИОН НЕ ТРЯБВА !! преди 5 години
БОЙКО ,ПО-ДОБРЕ ПОСТРОЙ ЕДНА БОЛНИЦА, ОТКОЛКОТО ЕДИН СТАДИОН !!!БЪЛГАРИТЕ ХОДЯТ В ТУРЦИЯ ДА СЕ ЛЕКУВАТ, ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е !?!?!?!?!?!?ДА НЕ СА ПО-ИНТЕЛИГЕНТНИ ТЕХНИТЕ ЛЕКАРИ ОТ НАШИТЕ ???ТА НАЛИ ДО ВЧЕРА ИДВАХА В БЪЛГАРИЯ ДА СЛЕДВАТ МЕДИЦИНА ?!?!?!?!?!?ПОСТРОЙ НЯКОЛКО СУПЕР МОДЕРНИ БОЛНИЦИ, ХОРАТА ЩЕ СА ТИ БЛАГОДАРНИ !!!НАПРАВИ ТАКА, ЧУЖДЕНЦИТЕ ДА ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ЛЕКУВАТ !!!
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама какъв национален стадион, бре? Кой ще играе на него?Гошо вратарчето и вечната надежда на българския футбол - Валери Божинов ли?Ако ще се дават някакви пари, трябва да се дават за развитие на детския спорт. Иначе точно след 10 години, нито футболни, нито волейболни, нито баскетболни отбори ще имаме.Квартални игрища, при това безплатни. Да се организират федерациите, да ходят и да работят с децата. Сега всеки гледа да изцоца някакви пари като за последно и да се оплаква, че не му стигат.
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На бистришките тигри им требе нов стадион, да си подават топката с Боко.
87
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Да почакаме първо да паднат комунистите, иначе ще го направят пак със писта и полегати трибуни.
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не беее. Само едно ремонтче, като на Графа и всичко, ще е ок !!!
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
старият да ске запази, оттам ще минат всички гербераци, като му дойде времето.
84
0
 
1
 
! Отговори
Един от Сантияго преди 5 години
Имаме нужда ...... и да го направите ПО-ГОЛЯМ,та да се не завтаряме.НА ЕДИН ПЪТ ДА Е ВСИЧКО.
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След геноцида и биологичната воина която се водят в България последните 30 години след още толкова ще си имаме чисто нов и хубав стадион и нито ще има кой да го посещава нито кой да организира мероприярия на него.
82
5
 
3
 
! Отговори
Анускоп преди 5 години
При *** Нема спирало.След девети затриха смелите,интелигентните и по напредналите духовно,и останахме само овцете.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте ремонта на Граф Игнатиев и ще ви стане ясно как ще се строи стадиона .
80
0
 
16
 
! Отговори
Баш Бащицата преди 5 години
Заради 200 човека да дадеш 100 млн за стадион. Трябва да си луд, освен ако не смяташ да крадеш материали или да живееш от комисионни... Ние това много добре го разбираме, г-н Тиквун.
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като махнат стадиона, ще стане супер проходимо.
78
0
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Като нямаме футбол, даже на балканско ниво, за какво ни е стадион? Качествен покрит стадион струва 250-300 милиона еврака. Инфраструктурата отделно. Нека нервните не изтрещяват от моето мнение. Не го натрапвам на никого.
77
0
 
12
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Къде пише, че националния отбор трябва да играе в софия. вижда се колко хора ходят на неговите мачове ?