Законопроект в САЩ ще се бори с опиатите

Над 63 хил. американци са починали от свръхдоза през 2016-та
5 окт 2018 07:40, Анисия Иванова
5
Законопроект в САЩ ще се бори с опиатите
Архив: БУлфото

Членовете на американския Конгрес одобриха тази седмица законодателство, което има за цел да овладее опустошителното пристрастяване към опиати в страната, предаде Асошиейтед прес.

Над 63 600 американци са починали от свръхдоза опиат през 2016 г. В две-трети от тези случаи е ставало дума за предписано лекарство или нелегален опиат.

Законът, който президентът Доналд Тръмп обеща да подпише, атакува проблема по стотици начини. Той изисква от американските пощи да проследяват международни пратки и да ги проверяват за наркотици, особено тези от Китай, който според американски представители е основният източник на смъртоносния синтетичен опиат фентанил. Законът позволява на лекарите да назначават лечение за пристрастяването и внася промени в двете най-големи здравни програми Медикейд и Медикеър.

В 13 американски щата хора над 65-годишна възраст са основната група пациенти, които постъпват в болница заради пристрастяване към опиати. Същевременно програмата Медикеър, която покрива лица на 65-годишна възраст, не заплаща лечението на пристрастяване към опиати. Новият закон ще позволи на здравната програма да покрива разходите за лечение, консултации и прегледи.

Другата програма Медикейд, която покрива бедни и нетрудоспособни хора, заплаща за лечение, но не и ако пристрастеният е бил арестуван или е попаднал в затвор. Новият закон изисква от щатите да възстановят финансовото покритие на млади хора, след като бъдат освободени.

Законът също обръща внимание на помощта за хората, които вече са преминали лечение за пристрастяване към опиати. Някои щати ще имат правото да получат помощ от 30 милиона долара всеки за програми за обучение в търсене на работа на възстановяващи се пристрастени. Двадесет и пет милиона долара ще бъдат разпределени между пет щата за настаняване на пристрастени, които след като са приключили програма за лечение, няма къде да отидат. Законът ще изпрати финансова помощ в щатите, които са най-засегнати от този проблем. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А една трета са легалнинаркотици .
3
0
 
5
 
! Отговори
Луда работа... преди 5 години
Уолстрийт яко контролира. Марихуаната още може да те вкара в затвора за 5 години в повечето щати. Всички "опита и" са лоши, защото като ги взимат, спира да им пука за социален статус и пари. Ама Уолстрийт - Хей - там всеки втори е на индустриални количества адерал. Всякакви амфетаминиви хапчета, концентрат от кофеини други, които карат мозъка ти да прегрява. Пари, сметки, пари, сметки, социален статус, пари, сметки - Ако не си като тях, значи си луд....
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Их чудех се защо Тръмп все на друсалник мяза а то защо било нямало закон срещу дрогата.
1
0
 
1
 
! Отговори
Lan преди 5 години
И нито ред за ограничаване на предписването на опиати за щяло и нещяло, камо ли пък да се носи съдебна отговорност от лекарите предписали опиат и за навехнат глезен примерно! Защото им трябват болни и деградирали хора - никаква мисъл, като зомбита.