Чистач организирал бандата, която източвала онколекарства

Имали контакт с човек в чужбина, който ги пласирал там
Обновена: 6 окт 2018 20:06 | 6 окт 2018 20:02, Веселина Йорданова
72
Чистач организирал бандата, която източвала онколекарства
Снимка: архив, БулФото

Безработният Мирослав Пейков, който дълги години се е занимавал със сметопочистване, е организирал бандата, източвала лекарства за онкоболни в болници и заменяли с такива с изтекъл срок.

Още по темата
Правели и друго - фиктивни вливания на пациенти, случили се само на документи. Това се разбра в спецсъда, където прокуратурата поиска седемте души от бандата да останат за постоянно в ареста, съобщи "24 часа".

Пейков дал 20 хиляди лева на доктор Димитров за няколко трансфера на лекарства. Прокурор Лидия Климентова обаче не спомена другото име на лекаря, нито къде работи.

Бандата използвала връзките на Борислав Сотиров със съпругата му Зора Сотирова, която работи в онкоболницата "Св. Мина" в Благоевград. Нейната майка е фармацевт в същото медицинско заведение.

Борислав предавал лекарствата или на Мирослав Пейков, или на другаря му Калоян Молалийски. Двамата били хванати на 4 октомври при предаването на белязани лекарства. Според документите са били взети същия ден на свидетелката Бояна Илиева. Но тя категорично отрича да е имало такава процедура.

Това е другата схема, освен замяната на лекарства с такива с изтекъл срок, по която е действала седемчленната банда.

Лекарствата били продавани в чужбина, тъй като групата имало контакт с човек, който ги пласирал там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти да видиш! Сега чакам някой от чистачите в КТБ да се окаже отговорен за източените няколко милиарда.
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги съм си мислил, че чистач стои в дъното на всичко. Сега чакам някоя санитарка да сглоби в мазето си атомна бомба.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те изкараха чистачите най-страшни - спират затворници с метли, организират кражби и какво ли още не.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Turskata jandarmeriya zalovi golqmo kolichestvo lekarstva za onkobolni v edin bus patuvasht za severen irak za teroristite PKK,ta vikam da ne sa sashtite
22
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чистачът от фирмата по чистота е много компетентен по лекарствата, живее само сред медици и има познати медици в тези средите в чужбина. И изобщо безработният чистач е спец по схемите със скъпоструващи онкологични лекарства, каквито през живота си едва ли е виждал.Ако има чистач в схемата, той 100% е бил само "муле", но не и организатор или инициатор на схемата.Осъдени лекари няма да има. Чистачът ще го отнесе.
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой знае кой прикриват с тея глупости 7 човека организирана престъпност . Това всичко са слухове не случайно на никого няма повдигнати обвинения. Кои знае на кого са засегнали интересите тези малки болници. Получава се като едно време с кварталните магазинчета. Затвориха всичките заради големите вериги
20
0
 
17
 
! Отговори
БТА преди 5 години
До СимонаКопирано е от "24 часа.бг", където е написано от Димитър Мартинов и публикувано в 17.37 .Тези тука не са журналисти. Те ръшкат нета, копират и пускат "новина" на всеки 5 минути.Така е заповядал мамин Прасчо.
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че само чистачът ще го обере, това е ясно - но то е и ясно, че той не може да организира такова нещо. Просто на високите нива вече са платили, за да останат чисти. .
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Чистач организирал бандата ... ""................типично българския, посткомунистически синдром - "ама аз само малко"тоя *** само малко, ония *** само малко ... и току виж държавата затънала в ***.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tozi e za darj. Adninistracia! Samoroden talant. Kolko li sa mu platili na bedniaka za da igrae bushon.... Tova e naj-skalapenata istoria na 2018
16
0
 
16
 
! Отговори
Флуороурацил-12 влив преди 5 години
Не мога да проумея тези ,,фиктивни вливки" Лягаш за вливка със,, заведени в книгата документи и с направление от джипито.След края отново ти попълват данните,подписваш се и така всеки път.Седем месеца го правих.Така както го обясняват звучи адски наивно.Човек който е минал през химиотерапия ,като мен не може да повярва че САМО един чистач ще направи това.Ангажирани са много хора ,веригата е дълга,лекарствата са скъпи .И въобще нещо не е наред,или авторката доста профанизирано го е написала.
15
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АладинВас, ако питаме, за всичко смъртно наказание трябва да се налага. Само смърт се върти в главите ви. Или доживотна присъда.
14
0
 
20
 
! Отговори
реджеб иведик преди 5 години
ама разбира се че чистачът,санитарите и хигиенистките са организирали този канал за лекарства,те особено тези прости лекарства за онко болни чистачите най ги познават не са като сложните лекарства аналгин и аспирин където понятие си нямат от тях,всички знаеха че са замесени чистачи,никой не е и подозирал че може да е някой лекар,та те са давали хипократова клетва все пак от пациентите никога не искат пари на тях не гледат като банкомати а как най добре да ги лекуват все пак!
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чистач бе, как... там директори и др служители няма :)
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най " опасни " са чистачите. За това не вървят реформите.!Чистачка подпали 2005г. кабинета на премиера Симеон Сакскобурготски/направила лоша смес с препаратите/ - от разследването Чистачка не хвана бегълци от затвора.Разбираме няма висше и е виновна.Нещо като кметицата от Младост.
11
0
 
10
 
! Отговори
Симона преди 5 години
До Шматка . Аз сега гледах новините и думите тук са просто жълта статия и куп лъжи
10
1
 
15
 
! Отговори
Аладин преди 5 години
кога ще се въведе за такива престъпления смъртно наказание, но и да се изпълнява, тогава ще се оправи България,
9
0
 
22
 
! Отговори
Симона преди 5 години
Годпожо Йорданова аз си мислех,че днес бг е сериозен сайт. Сега вие показхте , че сте по лоши от жълтите вестници да бяхте гледали поне новиите преди да си напишете евтината статия и поме имената да бяхте оцелили или кой какъв на кого е . Вие сте пореднит жълт евтин плиткоумен журналист
8
0
 
34
 
! Отговори
Вълка преди 5 години
Те чистачите всичко умеят, една гонеше затворници докато полицията спеше:)
7
1
 
19
 
! Отговори
.... преди 5 години
Абе хора тва са такива малки болници не е възможно да минават такива лекарства . Поредния цирк в българия. Информацията и имената на хората също са грешни. Гледайте ни журналистите и системата каква е после се чудете как и какво правят хората.