Лондон готов за ответен удар: Кибератака срещу Русия?

До това ще се стигне при враждебни действия от страна на Москва
7 окт 2018 08:47,
200
Лондон готов за ответен удар: Кибератака срещу Русия?
Снимка: Flickr

Лондон е готов да извърши кибератака срещу Русия в случай на враждебни действия от руска страна, пише в неделното издание на британския вестник The Times.

Британското военно командване е готово да извърши кибер атака срещу Москва и да остави руската столица без електричество в случай на руско нападение срещу една от западните държави. За това съобщи неназован източник в службите за сигурност на кралството за вестника.

Още по темата

Според него в ситуация, в която Великобритания няма обичайните отбранителни ресурси, за да се противопостави на "агресията в Кремъл", британските служби са "обещали да активират офанзивен киберпространствен потенциал, включително възможността да изключат електричеството в Кремъл".

Подобен сценарий ще даде на Обединеното кралство повече възможности за действие, при условие че "ако Владимир Путин поръча руски войски " да анексират пет от малките острови, принадлежащи на Естония", за да провери колко сериозен е ангажиментът на НАТО да спази член 5 от своя от статут (който гласи, че въоръжена атака срещу една страна от блока се смята за атака срещу целия блок) или "нахлуе в Либия, за да получи контрол над петролните запаси провокира нова миграционна криза в Европа "или" използва въоръжени милиции, за да извършват нападения срещу британските войски или заплашват новите британски самолетоносачи.

Вестникът съобщава също така, че този уикенд в Оман 5 500 британски войници ще участват в най-големите военни учения през последното десетилетие, подобрявайки тяхната "готовност за всякакви конфронтации с руски танкове или звена за провеждане на хибридна война".

Тези учения струват 100 млн. паунда (130 млн. долара). В тях участват 200 бронирани превозни средства, шест военни кораба и осем самолета Тайфун.

Москва постоянно отхвърля твърденията на западните политици за подготвянето на руско военно присъствие в други региони и за всички действия, които се предполагат, че са насочени към нарушаване на международния ред, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да не повярваме на тези дивотии и англичаните със зловреден софтуер ще спрат 3-ти и 4-ти реактор в Козлодуй.
165
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните сигурно са полудели.
164
1
 
6
 
! Отговори
мишо преди 5 години
Чакай,сА...нещо не разбрах...Ако Русия нападне Великобритания, в отговор англичаните щели са спрат тока в Москва!?!?Кажи чесно!!!! Е не може да са толкова плиткоумни....хахахаха...
163
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците винаги са го връщали тъпкано ту в Париж ту в Берлин... е в Лондон още не са били! Ама кой знае?
162
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия от ОЗХО не бяха ли същите открили Оръжията за Масово Унищожаване в Ирак и Химическите Оръжия в Сирия
161
18
 
3
 
! Отговори
Мазен турчин преди 5 години
Русия не е в 19 век, а в 16-ти. Толкова бедни и мизерни *** няма даже в Африка. Бях в русия преди 3 години и в ростов на дон в заведенията нямаха тоалетни. Екскрементите си ги отделят навън в природата. Наркомани и алкохолици навсякъде и се бият за най малкия проблем.
160
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато продължават да се дърлят с руснаците, китайците не спят. Помним ги, когато работеха за шепа ориз. Сега средната заплата в Шанхай и Пекин е 1200$, а ние тука сравняваме мизерните пенсии в левове и рубли.
159
3
 
24
 
! Отговори
До Златната орда преди 5 години
Кой вапочна двете световни войни през 20 век? Не е Русия, все пак.Кой е истинският победител от Втората световна война, с най-малко жертви и с никакви разрушевния, но с много репарации и пари за получаване за изпратените оръжия - САЩ.И моля, не ми изтривайте коментара, защото пак ще ви напомня за Кеймбридж аналитика - британската фирма, за която единствено е доказано, че се е месила в президентските избори на САЩ.Подчертавам, че не съм русофил, но немога да чета лъжи и манипулации.
158
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Путин стъпи на европейска или американска земя трябва незабавно да бъде аресгуван и изправен пред международния наказатилен съд!
157
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е велика, Крим е руски, свикнахте ли???
156
27
 
7
 
! Отговори
Златната орда преди 5 години
Северно-Азиатската степна империя на ЗЛОТО за друго, освен за сеене на войни и омраза за друго нищо не става. Да убиват, да мразят и да унищожават, да настройват и да злепоставят, компрометират. Това е бизнесът на наследниците на ЗЛАТНАТА ОРДА!Нищо смислено, никакъв цивилизационен принос последните 100 години, освен развитие на оръжията за масово унищожение, в резултат на кражба на чужда индустриална собственост и промишлен военен шпионаж. Това са наследниците на ЗЛАТНАТА ОРДА, скоро, скоро...
155
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самото заглаавие на тази статия е обида за интелекта на всеки един човек...
154
7
 
38
 
! Отговори
ррр преди 5 години
Къде са тръгнали англичаните да скачат срещу Русия. Трябва да са доста глупави и безкрайно висоскомерни, както е казл народа "Който го търси си го намира".
153
2
 
16
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Русия е в 19 векЕхх УМНИКОстепента на УРБАНИЗАЦИЯ на РФ е 73% (Средно за Европа 75-80%) - Тоест 73% от населението живее в ГРАДОВЕТЕ и реално 95% от населението работи в градовете както е навсякъде в ЕвропаПитер и Москва се водят сред най-скъпите градове градове в Европа и там реално намират препитание поне 40 милиона човека(с приходящите от околната провинция) това е реално 1/4 от хората(с гастарбайтерите) които в момента живеят и си изкарват хляба в РФТака че Бърбори си не ни пречиш
152
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните пак нямат доказателства............ще стане като случая Скрипал!!Само да не забравят, че досега никой не е спечелил война срещу Русия!!
151
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия била в 19 век. И какво прайм тогава - хем в 19-ти век, хем им избира президентите и ги атакува КИБЕРНО?
150
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британците имат проблем.ПаранояТе живеят в миналото.Те смятат, че са суперсила.В действителност те ....
149
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами айде де, да я почват тая ответна кибер атака. Откога чакаме да направят нещо повече от гей паради. Съвсем се видиотиха. Реванье, сълзи и сополи, че някой им избира президентите, че някой ги атакува, ужас, ужас, ужас. Да почнат да им дават антидепресанти.
148
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
британски *** и
147
6
 
35
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Насрочен ли е вече ответният гей-парад в Лондон? Направо ще ги деморализират руснаците.