Мирът на Балканите зависи от Прищина и Белград

Диалогът между двете е критичен за мира и стабилността
7 окт 2018 09:20,
28
Мирът на Балканите зависи от Прищина и Белград
Снимкa: Reuters, архив

Диалогът Белград – Прищина е критичен за мира и стабилността в района, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от белградския вестник Blic, съобщава босненския телевизионен канал N1 TV.

Йенс Столтенберг заяви, че напълно подкрепя нормализирането на отношенията между Белград и Прищина и че продължаването на диалога е важно за мира и стабилността в региона, предава "Фокус".

Още по темата

Toй каза пред сръбския всекидневник Blic, че НАТО ще продължи да подкрепя всички усилия, водещи до нормализиране на ситуацията и успокояване на напрежението в региона "защото хората от този регион заслужават по-добро бъдеще като част от евроатлантическата общност".

НАТО разчита и от двете страни да демонстрират всеотдайност и сдържаност, добави той.

"Все още е необходимо да се подобри ситуацията със сигурността в Косово, но местните сили, включително косовската полиция, постигат добър напредък. Видяхме известен напредък в способността на местните институции да поемат отговорност за закона и реда ", каза официалният представител на НАТО.

Столтенберг пристигна в Белград в събота за официално посещение и бе посрещнат на белградското летище от сръбския министър на отбраната Александър Вулин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудно значи мира зависи от пиенето сръбската музика и боя и от албанските неофашистки възгледи за Велика Албания направо прекрасно май кейфор пак ще ни идва на гости за милитарен туризъм.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Сърбия ще са й нужни милиарди, за са изчисти земята на Косово от радиоактивното замърсяване. А дали си заслужава да аи връща Косово тогава?
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нато прилижи политиката на изгорената земя. В този случай земята на Косово не бе буквално изфирена, а еадиоайтивно замърсена. Това е най-радииактивната земя в Еврооа, повече от 30000 снаряди с обеднен уран бяха изстреляни. Водара в Косово непригодна за пиене. Войските ба Кфор отначало сррадаха от "Балканския синдром". Сега цялата вода и храна им се доставя и местна не ползват
20
1
 
0
 
! Отговори
Дебър преди 5 години
До шефа Тези земи за който има международен договор Югославия и федерацията не съществува значи по договор трябва да са част от България
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САШКО, ПИСАНИЯТ,КОИ СА ТЕЗИ КУРОРТИ В КОСОВО И КЪДЕ В КОСОВО ИМА ПЛАЖОВЕ?ТИ ВЪОБЩЕ НАЯСНО ЛИ СИ КЪДЕ Е КОСОВО?май си функционално неграмотен.
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВУЧИЧ КАЗА, ЧЕ СЪРБИЯ НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ ЧЛЕН НА НАТО.ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА ЗАБРАВЯТ, ЧЕ НАТО ГИ БОМБАРДИРА И ИЗБИ СТОТИЦИ СЪРБИ.
17
6
 
14
 
! Отговори
факт преди 5 години
НАТО е терористична организация съществуваща в нарушение на ДОВСЕ от 1991г.
16
6
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...mir I stabilnost ima togava I samo togava,kogato ima ravnopostavenost,zachitane na suverenitet,vzaina izgoda I uvajenie ! Ako tezi neshta gi niama.vsichko sa samo prazni dumi .kato "demokratsia" ...naprimer ! OTAN naprimer vinagi bombardirat v imeto na "mira, stabilnostta I demokratsiata" !!! Kakva ironia nali ?!?!!
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Косовари и македонски албанци...най-долното племе на Балканите!! Самите жители на Албания странят от тази ***..
14
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Искаме мир!Какъв мир...трябва ни НАТО защото Путин ни върти мръсни номера с Ердоган.
13
7
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
Отговор на "Питане"Косово е дупка, но с хубави курорти, нищо че не е призната от ЕС, всичко се плаща с евро.За да минат към ЕС или НАТО, им трябва заем, защото трябва да покрият някакви стандарти.ЕС са толкова добродушни, че им дават този заем/който знаят че няма да си го получат). След това им казват, че щом нямаш пари, дай ми тоя плаж/местност или настани бежанци, или ми дай ел.централата си(не знам дали имат даже), или ще ти опростим 0.0002 от лихвата, но си с нас.
12
8
 
12
 
! Отговори
Србе на врбе преди 5 години
Не само Западнкте покрайнини, но и Нишко и Поморавието са изцяло български!Исторически и Белград е бил български, дори е създаден от българите.
11
4
 
13
 
! Отговори
отговор преди 5 години
До ПитанеСъщите тези,които ни отнеха западните покрайнини и ги дадоха на сърбите.
10
4
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...tova e kato Diavola da dava saveti ...kakvo e nai- dobroto za Paia..basi naglostta !!!
9
5
 
13
 
! Отговори
Питане преди 5 години
Следното питане имам: Кой нападна и бомбардира Сърбия и насилствено създаде държавата Косово която доти от ЕС не е призната?
8
4
 
17
 
! Отговори
Искаме мир! преди 5 години
Не искаме Нато! Искаме мир!
7
5
 
20
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
Значи първо си бомбардират, за мир.След това си създават ИЗМИСЛЕНИ ДЪРЖАВИ.И след няма и 30 години, решават че ще раздават ред и кво на х(у)я, ще става. Нали нашия ***, беше обединител на балканите(колкото и Ципрас). Браво тикво, че напомни на господарите ти/ни/, че съществуваме на картата на света. Докато не се направи "БАЛКАНСКИ СЪЮЗ" и незабавно излизане от НАТО и ЕС, няма да се получат нещата на балканите.
6
11
 
8
 
! Отговори
България преди 5 години
сърбите да ни върнат западните покрайнини или да се разпадат като държава
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че нали вие от НАТО докарахте тзи мир на Балканите.
4
8
 
19
 
! Отговори
факт преди 5 години
Отворихте кутията на пандора с създаването на Косово а сега други са ви виновни типично за запада....