Отзвукът на световните медии: Виктория – третия убит журналист в ЕС

Световните медии изразяват възмущение от убийството на журналистката
Обновена: 8 окт 2018 12:55 | 8 окт 2018 09:15,
72

Убийството на българския журналист Виктория Маринова предизвика мащабен отзвук в световните медии.

"Убиха телевизионна журналистка в българския град Русе", съобщава "Гардиън", описвайки изключителната бруталност на престъплението.

BBC също публикува новина за убитата 30-годишна водеща, в която се съобщава, че тя се е занимавала и с журналистически разследвания, предава Bulgaria ON AIR.

Световните медии подчертават, че това е третото убийство на журналист в Европейския съюз, който е загубил живота си от 2017 г. насам.

"Телевизионен журналист е брутално убит в северния град Русе, каза прокуратурата в неделя, за случай, който предизвика международно осъждане", съобщава и "Франс прес".

Агенцията цитира колеги на Виктория, които признават: "Ние сме шокирани. Никога не сме получили никакви заплахи - насочени към нея или към телевизията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО КАКВОТО И ДА ВОДИ РЕВОЛЮЦИАТА, ТЯ Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ПРЕД ТОВА УПРАВЛЕНИЕ
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е достатъчно да цитират европейските медии.Там пишат много интересни неща и никак не са ласкателни за Борисов и неговото управление.
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЯЗЪК ЗА УСПЕШНОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО. СЕГА ЕВРОПА ЩЕ ЗАПОМНИ ГЕРБ С УБИЙСТВАТА И АРЕСТИТЕ НА ЖУРНАЛИСТИ
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И с какво журналистите са по - различни от останалите хора? Наистина жалко за момичето. Обаче да ми отдават предпочитание на журналистите пред това на всеки нормален човек си е кощунство.
63
2
 
7
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Изключително жалко за това младо и хубаво момиче! А, че се е случило и да е журналистка, да... но не е задължително убийството и да е свързано с това... Както и да е, изключително жалко, наистина!
62
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В няколко руски сайта и вестника също отразиха това събитие, но нали сме европейци и евроатлантици руски медии не трябва да се цитират дори по такъв повод.
61
8
 
5
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Me 52 Ква революция те гони па тебе бе? От световната история се знае ,че няма революция ,която да е давела до неща добро. Да продължавам ли ?
60
9
 
4
 
! Отговори
дядо Соци преди 5 години
До Анонимен 59 Не знам дали Путин е виновен , но убиийствота е ставало по путински.
59
1
 
13
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
А българските журналисти мълчат!
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин виновен?Русия?
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сама се е била ,самоизнасилила се е и се е самозадушила ,да живее демокрацията !
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хем убийството не беше свързано с работата й. Хем анонимният цървyл, казва че никога не са били заплашвани те или медията им. Хем сега се страхували за живота си. Е от какво се страхувате точно, че не разбрах? Нали всичко е цветя и рози. Такива скалъпени стаийки, такива плоски лъжи, просто положението тук е отчайващо.
55
0
 
23
 
! Отговори
ясно е преди 5 години
Както оправдаха бивш кмет за прегазено с кола дете, така и тука ще я свършат. Видя се че има мноого зависими в съдебната система. И няма да има осъдени. Гадост.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо оторизираните органи към държавна власт не се занимават с такива разследвания,коит са тяхно занимание или е тяхно занимание според назначение,предназначение и кат задължение е да информират обществото за какво горят книжата и с колко е изгоряло обществото заради такива дет и били пазени от тях да се неразчуело какво горят,а след бая време от новината сякаш никои от тях не се самосезирали и да проведат разследване,а чакат журналисти да поемат случаи отстрани кат за подсещане и накрая ето на.
53
8
 
6
 
! Отговори
Многофирмен Журналко преди 5 години
Съпрузите са се развели в началото на годината,като малко след това Виктория е прехвърлила на мъжа си една от семейните фирми Старт-инвест11 ЕООД,с едноличен собственик на капитала тя.Преди месец Маринова си е открила друга фирма Прогрес-инвестмънт ЕООД,която се занимава с мениджмънт на социални мрежи и интернет сайтове. Хубавата журналистка участва и във фирмата,собственик на телевизията-МАЙ ФАЙ АД.Шокирани,така ли е и у вас в ЕС??Журнализъм-сладък рекетизъм на партийна ясла.Жалко!
52
0
 
5
 
! Отговори
Ентерполк преди 5 години
Пак ще е суданеца!
51
1
 
17
 
! Отговори
Me преди 5 години
Айде всички пак да гласуват сега са тиквун. Пред парламента и оставка!!!! Революция трябва
50
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В информацията се подчертава, че въпросният журналист е пожелал анонимност, като добавил, че той и колегите му се страхуват за своята безопасност."Убийците са постигнали целта си. Затова всичко е толкова брутално и толкова нагло. Сега остава само да набедят някой невменяем или пък бездомен маргинал за извършител.
49
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес.бг, защо не напишете. точно с кои разследвания се е занимавала. Защо споменавате само някакви си разследвания, а не ДжиПиГейт? Една адекватна и независима медия няма в България.
48
1
 
30
 
! Отговори
месара преди 5 години
Боко, хубаво разчистваш, ама какво ще си помислят за теб твоите европейски партньори? Айде следващия път напъни кратунката, преди да правиш мизерии и просто подхвърли едно кашонче евраци в колата, а? Излагаме се така