Отзвукът на световните медии: Виктория – третия убит журналист в ЕС

Световните медии изразяват възмущение от убийството на журналистката
Обновена: 8 окт 2018 12:55 | 8 окт 2018 09:15,
72

Убийството на българския журналист Виктория Маринова предизвика мащабен отзвук в световните медии.

"Убиха телевизионна журналистка в българския град Русе", съобщава "Гардиън", описвайки изключителната бруталност на престъплението.

BBC също публикува новина за убитата 30-годишна водеща, в която се съобщава, че тя се е занимавала и с журналистически разследвания, предава Bulgaria ON AIR.

Световните медии подчертават, че това е третото убийство на журналист в Европейския съюз, който е загубил живота си от 2017 г. насам.

"Телевизионен журналист е брутално убит в северния град Русе, каза прокуратурата в неделя, за случай, който предизвика международно осъждане", съобщава и "Франс прес".

Агенцията цитира колеги на Виктория, които признават: "Ние сме шокирани. Никога не сме получили никакви заплахи - насочени към нея или към телевизията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
34
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Значи Борисов е виновен,а Радев не?Не мислите ли ,че се излагате?
46
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не за нещо друго подкрепих професора,а само защото малко по нагоре прочетох изказване,че Борисов е виновен и пак да гласуваме за него.
45
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Личи си, че европейските медии да по-свободни от българските. Да припомним, че "днес" досега не са извадили и една статия за унищожаването на уликите край Радомир и ареста на колеги.
44
0
 
23
 
! Отговори
мхм преди 5 години
Дано сега като има международен отзвук, полицията реши да си свърши съвестно работата, за да не гледаме Нови Искър 2 със самоубития убиец. Щото едва ли някой би се вързал на случайния изверг, който ще има само една-единствена жертва, и тя по съвпадение е разследващ журналист...
43
2
 
27
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Пак гласувайте за герберастите и Тиквата.Бог да я прости...
42
0
 
17
 
! Отговори
Психиатър преди 5 години
Професоре айде!! Айде прибирай се в стаята при Василев, Цинника и Странджата, стига си занимавал хората с твоите душевни проблеми! Извинявайте съфорумници, след малко санитарите ще го приберат!
41
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенсионираният *** какво ще направи по въпроса? 30 лицеви и 10 коремни преси пред камерите и ще изръси поредната популистка простотия? Срам за президентската институция, отново мълчание и никакво действие, не те избрахме за да хрантутиш любовницата ти, Радев!
40
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа е с капаци както се слагат на коне и магарета, народа се храни само със сладки приказки от новините и каквото му кажат го приема! Сутрешния блок на нова се е превърнал в Пресцентър на Герб и Вожда!
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Професорхапченцата рано ,рано май не си ги пил !
38
3
 
24
 
! Отговори
Наздраве Народе преди 5 години
А така, после отидете пак до урните и с треперещи от бедност и нищета ръце, пуснете пак бюлетина за Боко!
37
0
 
21
 
! Отговори
месара преди 5 години
тихо да не събудите спящите, че ще почнат да ви обясняват, че може и да е по-зле и че трябва да се кротува
36
42
 
3
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Радев съсипа страната! Импийчмънт за ***! Българи! Да излезем на протест и да го свалим! Парламента да назначи госпожа Цачева за Президент!
35
1
 
25
 
! Отговори
Да преди 5 години
В страната на Тиквите и полираните от речите на Вожда мозъци е така! Или по-скоро в страната на "слепците"!
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Троловете си получиха съответните опорки и се почна.
33
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До вчера никой не я знаеше ,че е журналистка ,камо ли да си спомня някое нейно журналистическо разследване , сега изведнъж стана едва ли не колежка по известност на Лари Кинг , топ разследващ журналист на когото световните тайни са били в джоба ...айде по полека и по скромно де -вярно гилдията се защитават ,но не е нужно да я изкарват такава каквато не е ! Иначе жалко от човешка гледна точка за момичето ,никой не заслужава такава смърт ! Дано да разкрият и осъдят убиеца !
32
3
 
29
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименАнонимен, герберчета, функциите на Радев са представителни и той не управлява, изпълнителната, сиреч Цялата Власт е в ръцете на вашият сел.так Бойко Методиев Борисов, управляващ в съдружие с "ДЖИПСИ ГРУП", т.е. Каракачан, Белият Пудел и Татара! Никога не забравяйте тов,а когато се опитвате да овеществите тази опорна точка - огън по Радев, защото управлявал;))) Подобна глупост само физкултурника Цветанов, може да ви измисли!
31
0
 
4
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
Ужас .. в 21ви век - направо не е за вярване, дори и да е разследвала каквото и да е. Моето предположение е, че е някой п и т е к а н т р о п , с каквито вече е пълна държавата ни - от невежество, о с к о т я в а н е и п р о с т о т и я
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТретияТ се пише!! Иначе тук е пълно с ***, жалко.
29
20
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
при управлението на Плевнелиев такива неща нямаше
28
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под вещото ръководство на най - некомпететният президентин в историята на България започнаха да се случват странни неща! Убийства на журналисти, смаоубийства, самозапалвания, грабежи, палежи, кражби, мизерия, криза, нищета, всичко поскъпва, турбо инфлация, бащи съсищчат с балтии наркозависимите си дъщери, автобуси пълни с пенсионери падат в необезопасени дерета край своге по пътища, строени по времето на Тройната Коалиция, майки изоставят децата си! ИСКАХТЕ РАДЕВ, ПОЛУЧИХТЕ СИ ГО! ОСТАВКА!!!