Отзвукът на световните медии: Виктория – третия убит журналист в ЕС

Световните медии изразяват възмущение от убийството на журналистката
Обновена: 8 окт 2018 12:55 | 8 окт 2018 09:15,
72

Убийството на българския журналист Виктория Маринова предизвика мащабен отзвук в световните медии.

"Убиха телевизионна журналистка в българския град Русе", съобщава "Гардиън", описвайки изключителната бруталност на престъплението.

BBC също публикува новина за убитата 30-годишна водеща, в която се съобщава, че тя се е занимавала и с журналистически разследвания, предава Bulgaria ON AIR.

Световните медии подчертават, че това е третото убийство на журналист в Европейския съюз, който е загубил живота си от 2017 г. насам.

"Телевизионен журналист е брутално убит в северния град Русе, каза прокуратурата в неделя, за случай, който предизвика международно осъждане", съобщава и "Франс прес".

Агенцията цитира колеги на Виктория, които признават: "Ние сме шокирани. Никога не сме получили никакви заплахи - насочени към нея или към телевизията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
11
 
8
 
! Отговори
House M. D. преди 5 години
комунистите са виновни, разсипаха държавата. Съд за Виденов и Добри Джуров
26
6
 
23
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Най-големият проблем е, че загубихме още една хубава жена и майка, но още по-голям е проблема на Бойко, защото това се случва при управление на "Борисов 3" и Великата Му Стабилност!
25
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При *** Радев е така! Промяна искахте, НА ви сега! Наиграхте ли се?
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Журналист е много важна професия и призвание и на запад на тази професия се гледа много сериозно щото е свързано пряко с демокрацията и свободата на словото. Това убийство може и да не е заради работата й, но имиджа на държавата задължително ще пострада жестоко!
23
1
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
не ми се мисли ако се окаже бежанец какво ще стане... всъщност, познавайки българското овчество - най-вероятно нищо ;(
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BG част от европейския съюз, най-смешната и нарисувана схема в света. Ако ония нямаха интерес никога нямаше да ни приемат, ЕС не може да се оправи с БГ, оставаме си най-бедни, корумпирани, само шведи по улиците, отрицателвн приръст, последни по свобода на словото в света, най-лошо образование и здравеопазване в света, Камбоджа има по-голям шанс за ЕС от нас. Важното е че сме стабиларки. А журналистката се е самоубила и се е напръскала с ДНК после.
21
3
 
11
 
! Отговори
месара преди 5 години
герб се усъвършенства след разтакаването с Иванчева, гонят по-висока успеваемост
20
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше поръчкова работа щеше да е свършена с КУШУМ, и нямаше да е изнасилена.Ако беше заради ДжиПиГейт защо Атанас Чобанов от Биволъ е жив? И ако беше настъпила някой голям щяха да я съдят и да я уволнят, не да привличат внимание с убийство. Най-вероятно е някой ***, вече задържан и пускан многократно от некадърната ни система, а мотивите са болни фантазии.
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо трябваше да я убиват?! Можеше да я компрометират! Ние цацаратура нямаме ли?
18
2
 
15
 
! Отговори
ББС преди 5 години
За Господарите мълчат, явно че добре Си Ен Ен и Франс прес не плащат на Боковите медии.
17
28
 
4
 
! Отговори
Sorso преди 5 години
Тя е самотна майка! има я на снимка с фланелка "България убива" , значи е приятелка на самотната майка Златина Хаджипанайотова, дето ни побърка с глупостите си напоследък- че здравите деца трябва да се бръкнат по-дъбоко, за увредените! да ги приемат като равни, и поемат издръжката на родителите им като придружители! Препоръчвам, такива *** индивидки да си стоят в къщи и да си гледат децата!!!
16
13
 
3
 
! Отговори
Turno magurele преди 5 години
Румънски местник пише че румънски кораб е видял тъмнокож вероятно Бежанец и младо момиче да се карат на кея но помислили че са двойка и не обърнали внимание
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако убития не беше журналист, а счетоводител, огняр, инженер, шофьорАко в убийството му е имало нещо, свързано с корупцията във властта - можеш да си сигурен, че да.
14
13
 
8
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
Зловещо деяние !!! Мир на праха ѝНо мисля , че световните медии преиграват. Ако убития не беше журналист, а счетоводител, огняр, инженер, шофьор, дали щяха медиите да извадят статистичка за убитите в ЕС с такава работа?
13
1
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
ето, Боко вече е международен фактор... ха ха ха ха ха ха а :)))))
12
4
 
17
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
И на мен това ми направи впечатление. Жалко за момичето, но хора в България ежедневно намират смъртта си по всевъзможни начини, а свободата на словото е производна на състоянието на държавата ни. Независимо дали е била убита във връзка с работата си или не, тя е просто един от многото случаи, за които не се пише в медиите в чужбина, а са не по-малко тревожни и притеснителни.
11
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все едно сме в Русия!
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бежанец е убиеца 100%Е, да. Клошарите и легионерите вече не са удобни :)
9
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убийството може да не е свързано с работата и, а те веднага третият убит журналист в ЕС.
8
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руски Медии пишат че убиеца е Бежанец от Судан