След Нобела в медицината: Ще има ли лек за рака?

Болните у нас се диагностицират твърде късно
Обновена: 9 окт 2018 21:20 | 9 окт 2018 21:16,
24


Ракът убива милиони хора годишно и е едно от най-големите предизвикателства пред здравеопазването. Носителите на тазгодишната Нобелова награда за медицина са американецът Джеймс Алисън и японецът Тасуку Хонджо, които откриват метод за борба с коварното заболяване чрез имунната система.

Двамата поотделно са изучавали протеини, които блокират имунната система и как те могат да бъдат освободени, така че тя да бъде активирана срещу тумори.

Има ли светлина в тунела за раково болните - коментар в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR на д-р Стефан Константинов – директор на УСБАЛ по онкология.

"Досега имаше три начина за лечение на рака - хирургия, лъчетерапия и химиотерапия. Туморът най-общо представлява група клетки, които безконтролно се размножават. Ние даваме лекарства, за да спрем това размножаване. Това, което правят двамата учени, е да намерят съвсем различен начин на действие", сподели Константинов.

Когато тумор се образува в организма, имунната система го тълкува като нещо свое, а това я прави неефикасна.
По думите на Стефан Константинов откритето е свързано с намирането на естествените механизми, които стимулират или забяват имунната система на човека.

Редица статистики казват, че болните у нас са всъщност късно диагностицирани. Къде е България по отношение на лечението и ранната диагностика на раковите заболявания?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
До АнонименПожелавам ти да се разболееш от рак и да се излекуваш с "лечението" описано от теб и останалите шарлатани. Тогава ще ти повярвам.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18-тиЗа съжаление съм от хората, на които им се наложи да ползват изброените от теб методи. И продължавам да ги ползвам. Но познай - ракът си рецидивира. Истината е, че като ти опре до *** нещата за теб вече са съвсем други.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се бойте, като умрете няма дави е зор да нищо.
16
1
 
8
 
! Отговори
Трол преди 5 години
До 3Стив Джоб умря от рак, не знам дали е бил евреин, но беше един от най най богатите хора на тази вселена...
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На хората с диагноза им трябва ДУХ! На тези до тях-още по-голям! Масло от канабис/Sativa/джиджифил,сода бикарбонат/без алуминиий/,лимони,билка"котешка стъпка",масло от кайсиеви ядки/витамин В17/и разни други неща...има ги в нета...PS.До алхимика по-долу:Теорията на професор Симончини е,че рака е на гъбична основа от рода "Gandida" а не на вирус!Самият той препоръчва рецепта от сода бикарбонат,кленов сироп и лимони/може да греша някъде,но едва ли е съществено/Лъче и химио терапиите просто убиват
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медиците са жертва на системата, както и пациентите!!!Химиотерапията убива, тя е излекувала много малко хора(около 10 % от болните от рак)....................важното е фармацевтичната мафия да печели!!!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ракът няма да може да бъде излекуван никога................дори и да може да се излекуват някои видове рак................това ще е само за елита................простосмъртните ще умират пак от рак!!!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Биволите ползват успешно калните бани от години - свикват с пръстта.Има толкова много видове рак, така че дори и да намерят лечение за някои то други ще еволюират или ще се появят нови заболявания. Няма как да се решат всичките проблеми в тази посока. Човекът е единственото същество, което е толкова "умно", че да се бори с еволюцията.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дълбоко грешите уважаеми скептици. Има поне два почти 100% успешни подхода в лечението на рака, или на огромното множество на неговите разновидности. Съвременната медицина не иска да го лекува ефикасно. Съвременните методи са полуметоди и ефикасна "помпа" за изсмукване парите на хората и здравните каси. "Лекуват" докато изсмучат наличните пари а човек. В същност самите доктори не ги учат както трябва. Невероятно е но това е истината. Хората трябва да намалеят до 1 милиард.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ракът е вирус" ... "Биохимик" ... Пич, застреляй се."Ако не от рак................все ще умрете от нещо друго...............има хиляди болести!!"Ако не ядеш, пак ще умреш. Защо ядеш ?
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПознавам човек, който живее здравословно. Яде винаги най-добрата храна (от градината на баба, ако щеш), храни се много прилежко и не вярвам, да е ял нещо пържено в поледните години. Не преяжда, тренира, а за лакохол и цигари ... Ами липсва.И позкай - рак на езика !!! Изразоха тумура и се възстановява, но е имал късмет. Питал, дали здравословният му начин на живот е помогнал, а лекарят му казал, че ще помогне със възстановяването, но не с предпазването или премахването ...
8
1
 
28
 
! Отговори
Защо ? преди 5 години
Забелязал съм, че проклетите хора не боледуват и живеят дълго.Също и мръcниците.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яжте отрови и чакайте някой да ви излекува от рак..................няма начин!!!И алхимиците не са били толкова наивни..............ако не живеете здравословно, има голяма вероятност да *** от рак.............за 2-3 месеца само!!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не от рак................все ще умрете от нещо друго...............има хиляди болести!!
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ракът е вирус (може да мутира) + нарушена биохимия + слаба имунна система.........лоша комбинация.............спасение няма.................като биохимик ви го казвам!!Така че се радвайте на живота.............може да е за много кратко!!
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болните късно се диагностицират, затова вместо лекарства им се влива глюкоза.
3
8
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Посочете ми богати евреи умрели от рак ...
2
5
 
17
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
откакто се помня постоянно "измислят лекове" за рак ,спин и тем подобни а хората продължават да си мрът!Бизнес нищо лично!
1
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лек за рака няма да има поради няколко причини:1.интересите на фармацевтичната индустрия2.ракът е сложен биохимичен и генетичен процес3.населението в света трябва да се редуцира т.е. намалява