МЗ дава 5 млн. лева за хемодиализна техника

За парите ще бъдат обявени обществени поръчки
10 окт 2018 19:45, Анисия Иванова
5
МЗ дава 5 млн. лева за хемодиализна техника
Архив: Булфото

Министерството на здравеопазването /МЗ/ обяви, че отпуска 5 млн. лв. за обновяване на хемодиализната мрежа в страната.

От 8,1 млн. лв., които правителството отпусна в края на септември, МЗ предоставя на 29 държавни лечебни заведения близо 5 млн. лв. за ремонт и закупуване на хемодиализна техника и оборудване.

Със средствата ще бъдат ремонтирани хемодиализни отделения и ще бъдат закупени хемодиализни апарати, легла за хемодиализа и водоочистващи системи.

Още по темата

Разпределението на средствата е съобразено с отправените от болниците искания за инвестиции в ремонти и преоборудване на хемодиализни структури на многопрофилни лечебни заведения на територията на Сливен, Пазарджик, Перник, Хасково, Шумен, Габрово, Видин, Търговище, Варна, Русе, Кюстендил, Враца, Ловеч, Разград, Ямбол, Кърджали, Бургас, Велико Търново, Смолян, Стара Загора, Силистра, Благоевград, Добрич, Монтана, Пловдив и София.

В началото на месеца пациент на видинската болница почина заради пропусната процедура, а причината - неработеща апаратура за хемодиализа.

С другите близо 3 млн. лв. ще бъдат осъществени ремонтни дейности и ще бъде закупена апаратура, съгласно приоритетните искания, постъпили в МЗ от лечебните заведения.

В момента е в ход процедура по подготовка и обявяване на обществени поръчки и сключване на договори, на чието основание средствата да бъдат отпуснати на лечебните заведения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Васил Тодоров преди 5 години
Защо в списъка липсва Плевен?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така изведнъж се извадиха едни пари ,значи има и други ако се покажат кирливите ризи изведнъж излизат едни пари да се успокоят страстите .Разберете в тази Държава много се краде краде се от властта
2
0
 
1
 
! Отговори
До 1вия преди 5 години
За съжаление такива са законите. Щом държавна институция трябва да купи каквото и да е над 1000лв. стойност се прави обществена поръчка.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като прочета за обществена поръчка веднага се сещам за батко и братко. Това министерство не знае ли къде какви нужди има и да закупи апаратурата с консумативите наведнъж директно от производителя, а не раздава готови пари за усвояване.