Германия ни пита заради Северин: Затворите ви европейски ли са?

Трябвало да има подходящи условия в килията на убиеца
324
Германия ни пита заради Северин: Затворите ви европейски ли са?
Снимка: Колаж Facebook

Българските власти трябва да отговорят на запитване на германската прокуратура дали затворите у нас отговарят на минималните европейски стандарти.

Още по темата
Едва тогава ще се вземе окончателното решение за екстрадацията на Северин Красимиров, каза пред "24 часа“ говорителят на прокуратурата в град Целе Бернд Колкмайер.

"Има европейски стандарти като минимален размер на килията, условия в нея и така нататък, очакваме българските власти да ни пратят потвърждение, че затворите ги изпълняват и ще се произнесем“, заяви той.

Планът на прокуратурата е бил това да стане до края на деня, но писмото от България, удостоверяващо европейските стандарти на затворите, не бе пристигнало до 15,30 часа.

Майката на Северин пък призна пред Нова телевизия, че синът й се страхува, че ще бъде убит в български затвор и е поискал да го съдят в Германия.

Според нея той е невменяем.

Северин е дал информация за случая пред съда. Той се е съгласил на опростена процедура, за да бъде върнат максимално бързо в България. Това означава, че ако всички документи са налице, той ще бъде върнат до 10 дни.

Какво точно е казал и дали задържаният е признал или отрекъл престъплението председателят на окръжния съд в Щаде Вили Вирт не уточни.

"Той даде информация по този въпрос“, каза Вирт, без да дава подробности.

Германските власти очакват да пристигне европейската заповед за арест, за да задвижат процедурата. Тъй като става дума за съдебни решения и защита и на правата на обвинения, това все пак ще отнеме известно време, разясниха от съда. Днес съд в Целе ще гледа и мярката за неотклонение на заподозрения.


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо пишете тия тапо тии?
В БГ също има доживотен затвор, какви 10 години, какво добро поведение!
199
0
 
6
 
! Отговори
A'm преди 1 месец
Баш като за Северинчо са.
Отсега се знае, че няма да се чуства самотен в който и наш затвор да дойде, ще почуства специанално отношение от съкилйниците си.
198
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото и жилищата и улиците са ни по европейски стандарт, толкова и затворите. За заплатите няма да споменавам. Колко % от средната заплатата е Германия ви е отплението? Тук средната е колко, 700лв има ли? Парно на двустаен е 200 на месец. Европейско, нали?
197
0
 
4
 
! Отговори
Европеец българин преди 1 месец
Много загрижени станахте за затворите ни бе европейците? На какво дължим това пробуждане? Преди няколко месеца рецидивисти бягаха, телефони вътре - не сме чули гък от Европата...

Защо така?
196
0
 
2
 
! Отговори
СОРОСКАТА преди 1 месец
Давай го насам господарю Сорос. Затворите ни са много примерни - питай ЦЕЦКА ЦАЧЕВА.
195
1
 
3
 
! Отговори
Затвори преди 1 месец
Много са ни добри затворите, питайте кака Цецка за това. Иначе тоя MAHГАЛ дали ще стигне до затвор или ще бъде убит пътьом.... чист късмет .. не знам
194
0
 
4
 
! Отговори
ДО ГЕРМАНЦИТЕ преди 1 месец
Затворите са ни много европейски, може да питате Цецка Цачева - тя отговаря и на нас ни казва, че са затвори за пример... така че...

Няма грижи
193
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пита Германия защото си има стандарти в ЕС а в Лайнария има само на хартия! Но задайте си въпроса защо нас ни пита а не например Австрия, Холандия или Англия!?!
Ами отговора е от ясен още по ясен - защото всички от ЕС знаят че сме кочина но приемлива теритирия в случай на конфликт - релефна мишена!
192
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Супер са! Особено в Пазаджишкия.Там слагат вазелин със шепата.
191
0
 
2
 
! Отговори
Кой са оправдали преди 1 месец
Няма оправдан бежанец за кражба , а камо ли за убийство.В Германия има Общество с главна буква , там дори богатите ги презират и те мигрират в Австрия.Дано и ние станем такива.
190
2
 
1
 
! Отговори
Сравнете преди 1 месец
Убиец на пътя в България и Германия , каде ще лежи и каде ще шофира дори.Но за драскачите тука , Германия само си мечтае за Сотир Цацаров.
189
2
 
0
 
! Отговори
До Хмммм преди 1 месец
Да бе да, те тия гадни бежанци ката убиват ги оправдават тъпите шваби. Ако остане и него ще пуснат. Той че е *** и не се е сетил да иска убежище и помощи да му дават... идиотщина
188
2
 
0
 
! Отговори
До Хмммм преди 1 месец
Да бе да, те тия гадни бежанци ката убиват ги оправдават тъпите шваби. Ако остане и него ще пуснат. Той че е *** и не се е сетил да иска убежище и помощи да му дават... идиотщина
187
0
 
0
 
! Отговори
До 186 хахайа преди 1 месец
Защо тогава турците в бундестага приеха арменския геноцид и то само един се въздаржа.Кажи
186
0
 
2
 
! Отговори
Тия пъ преди 1 месец
Оле преди година - две но националната им телевизия имаше поредица за най-гладните затвори и естествено единият епизод беше за Софийския централен. И там казаха, че той не отгоравя на минимални изисквания и общо взето нищо хубаво.
Ама ако не го пратят обратно, просто ще е егаси тъпотията
185
1
 
1
 
! Отговори
Хмммм преди 1 месец
Този ако си признае и поиска съкратена процедура , по българския закон може да получи максимум 20 години и то с право за предсрочно на 12та година.Така и ще стане , освен ако не бъде съден там.А в Германия за жестокост при убийство се изключват всички понижаващи присъдата възможности.Дори строгия режим е много по гаден от нашия.Това за хубавите условия е само за леките присъди.
184
0
 
10
 
! Отговори
ХАХАХА преди 1 месец
Поредната гавра с измислената държава с несъществуващ (продаден) суверенитет, стопанисвана от Боко Тиквата!!! Турското лоби в Германия не си дава своите, а и Меркел (на Тиквун "приятелката") си ги обича, повече от всичко! Ще лежи в "европейски" затвор 2години макс на облекчен режим и после- айде фрай. А Боко и Цвъко ще мигат на парцали пред телевизиите да обясняват как "Работим усилено по въпроса" хаха
183
1
 
5
 
! Отговори
До Българин! преди 1 месец
Глупости, в Германия ще му дадат много по-малка присъда
182
0
 
11
 
! Отговори
Азъ преди 1 месец
Как бе! По-европейски са от техните! Па в кой затвор чистачките гонят с метла бегълците? А? Нашия!
181
4
 
3
 
! Отговори
Българин! преди 1 месец
Абе вие хубаво плюете немците, ама някой замисля се за факта, ЧЕ Е МНОГО ПО-ДОБРЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН В ГЕРМАНИЯ! Вярно ще лежи в доста по-хубав затвор или дори психиатрична клиника, ама ЗА ТОВА, КОЕТО Е НАПРАВИЛ ГЕРМАНЦИТЕ ЩЕ ГО ЗАТВОРЯТ ДО ЖИВОТ! А тука като познавам българската съдебна система ЩЕ МУ ДАДАТ 10 ГОДИНИ, СЛЕД 5 - 6 ЩЕ ГО ПУСНАТ ЗА ДОБРО ПОВЕДЕНИЕ И ГОТОВО! ПОСЛЕ ЩЕ СИ СЕ РАЗХОЖДА НА СВОБОДА И ЩЕ СИ ВЪРШИ КАКВИТО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ МУ РОДИ КУХАТА КРАТУНА!