Германия ни пита заради Северин: Затворите ви европейски ли са?

Трябвало да има подходящи условия в килията на убиеца
324
Германия ни пита заради Северин: Затворите ви европейски ли са?
Снимка: Колаж Facebook

Българските власти трябва да отговорят на запитване на германската прокуратура дали затворите у нас отговарят на минималните европейски стандарти.

Още по темата
Едва тогава ще се вземе окончателното решение за екстрадацията на Северин Красимиров, каза пред "24 часа“ говорителят на прокуратурата в град Целе Бернд Колкмайер.

"Има европейски стандарти като минимален размер на килията, условия в нея и така нататък, очакваме българските власти да ни пратят потвърждение, че затворите ги изпълняват и ще се произнесем“, заяви той.

Планът на прокуратурата е бил това да стане до края на деня, но писмото от България, удостоверяващо европейските стандарти на затворите, не бе пристигнало до 15,30 часа.

Майката на Северин пък призна пред Нова телевизия, че синът й се страхува, че ще бъде убит в български затвор и е поискал да го съдят в Германия.

Според нея той е невменяем.

Северин е дал информация за случая пред съда. Той се е съгласил на опростена процедура, за да бъде върнат максимално бързо в България. Това означава, че ако всички документи са налице, той ще бъде върнат до 10 дни.

Какво точно е казал и дали задържаният е признал или отрекъл престъплението председателят на окръжния съд в Щаде Вили Вирт не уточни.

"Той даде информация по този въпрос“, каза Вирт, без да дава подробности.

Германските власти очакват да пристигне европейската заповед за арест, за да задвижат процедурата. Тъй като става дума за съдебни решения и защита и на правата на обвинения, това все пак ще отнеме известно време, разясниха от съда. Днес съд в Целе ще гледа и мярката за неотклонение на заподозрения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тези европомощи за ромите европа си ги развъди. Сега трябва да им ги пратим всичките да си берат гайлето.
165
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво като го убият в затвора, какво очаква, тиква ли да му сготвят, на никой не му пука за теб *** *** ***, иначе затворите ни са повече от европейски по либерасткитте критерии, живот живеят нашите пандизчии, телевизия, интернет, наркотици и пълна свобода за изява на най-долните човешки страсти, да не се безпокоят толерастите, убиеца-изнасилвач ще бъде добре !
164
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващия път когато германците поискат да екстрадираме някого ще трябва първо да докажат, че гарантират справедливо разследване и справедлив процес. Как ще го доказват си е тяхна работа. А дали България ще им признае доказателствата е отделен въпрос. Каквото повикало, такова се обадило. Сега защитават правата на убиец. Всички криминално проявени ромо - турчета трябва да им изпратим на угояване и нагонно задоволяване.
163
1
 
11
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Затворите са европейски ,но ние ще го прибереме в зоопарка,където му е мястото
162
0
 
3
 
! Отговори
НЕ ГО ИСКАМЕ ТУКА!!! преди 5 години
ТУКА ЩЕ ЛЕЖИ МАЛКО ....И ЩЕ ГО ОПРАВДАЯТ!!!!НЕКА ЛЕЖИ В ГЕРМАНИЯ ДО ЖИВОТ!!ТУКА ВСИЧКО Е МЕНТЕ!!!УТРЕ КАТО ИЗЛЕЗЕ В ОТПУСК ОТ ЗАТВОРА , ЩЕ НАСИЛВА И УБИВА И ВАС!!!!!
161
0
 
7
 
! Отговори
до 151 преди 5 години
Абе я си се върни тука, какво стоиш още в Германия.Нашенецът постоянно хвали Русия, а пък емигрира в щатите при каубоите. Няма логика, ама какво да се прави. Любовта към Русия е много голяма, ама любовта към парите още по.
160
1
 
9
 
! Отговори
arbeit macht frei преди 5 години
Ако не я доставят тая орка обратно тук, по-добре да членуваме в централният африкански съюз, вместо във евро-джендърският.
159
3
 
6
 
! Отговори
Патриоти горди преди 5 години
Знаете ли , че в българските затвори има едни господари и това са ромите.А срамната истина е , че те са по справедливи от цялата родна правосъдна система.Там насилниците биват насилвани , а невините са пазени.
158
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сееевееринаааа.....момиче от сняг.....
157
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах, ...т немска!!!! Тоя дрането му е малко, те за условията в пандиза питат!!! Едно момиченце вечно ще пита и ще търси майка си, а те за килията питат!!! С войната през 1945 си загубихте и топките, немски амбреажи!
156
2
 
9
 
! Отговори
Мечтая си преди 5 години
България да напусне ЕС и *** да разбере какво е мизерия по руски.Да си спомни за купоната система и какво е да си гладен , жаден , мръсен и студено да му е.Забравихте руските мизерии и ослушването за доносниците под балкона.За Лада си мечтаехте , а сега на Опел се мръщите(за който тогава сънувахте)
155
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно онова за кацата с меда е истина,и германите се опъват здраво.Защото ако е вярно и го върнат,до съд няма да се стигне,и кервана ще си върви и котките ще си лаят,по старо му.
154
1
 
10
 
! Отговори
Нестор преди 5 години
Детенцето на Виктория пита Германия : КЪДЕ Е МАМА ??? *** джендърски!!!
153
0
 
10
 
! Отговори
2ри сектор преди 5 години
Много са европейски да, пращайте го че има нужда от младо девойче тук ще го любим до скъсване!
152
0
 
7
 
! Отговори
Ние същото питахме преди 5 години
За бияча на камериерки , но никой не рева тогава.А защо Румъния получи компенсации от Лукойл за окрити данъци , а ние не , никой не пита.Или за нас 4млр долара са дребна пара
151
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да се изненадам ако се окаже, че германците не знаят нищо за северин, не е арестуван и пр, както когато изчезна Боян, уж чакаха хеликоптера да излети, а се оказа, че никой не е поискал такъв.
150
2
 
8
 
! Отговори
Лапай Шаране преди 5 години
Българската прокуратура и Сотир Цацаров за вас са смели и горди , а немските прокурори били ***.Добре , но се молете да не ви згази някое прокурорско синче , че после ще плащате и щетите от главата ви върху капака му на новия мерцедес от татко.А оплачете ли се , ще разберете как се става *** за ден.
149
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добрият вариант е да вземат всички *** и да излизаме от ЕС пратете им всички затворници защото не са в европейски затвор нека лежат в Германия после набързо съдим нова партида *** и те заминават и така докато пратим всичките.
148
0
 
9
 
! Отговори
месара преди 5 години
Ооооо да, изцяло европейски са, а пък бесилките ни само да видите, по европейски от вас са, за паветата да не говорим
147
10
 
2
 
! Отговори
Това е протокол преди 5 години
Няма никакво значение за екстрадацията , но русофил и човешки права са оксиморон , стига да не се отнася до тях.Само да знаехте , че почти всички клошари в Германия са руски мигранти , които предпочитат да спят на улицата в Германия , вместо на легло в Русия.