Германия ни пита заради Северин: Затворите ви европейски ли са?

Трябвало да има подходящи условия в килията на убиеца
324
Германия ни пита заради Северин: Затворите ви европейски ли са?
Снимка: Колаж Facebook

Българските власти трябва да отговорят на запитване на германската прокуратура дали затворите у нас отговарят на минималните европейски стандарти.

Още по темата
Едва тогава ще се вземе окончателното решение за екстрадацията на Северин Красимиров, каза пред "24 часа“ говорителят на прокуратурата в град Целе Бернд Колкмайер.

"Има европейски стандарти като минимален размер на килията, условия в нея и така нататък, очакваме българските власти да ни пратят потвърждение, че затворите ги изпълняват и ще се произнесем“, заяви той.

Планът на прокуратурата е бил това да стане до края на деня, но писмото от България, удостоверяващо европейските стандарти на затворите, не бе пристигнало до 15,30 часа.

Майката на Северин пък призна пред Нова телевизия, че синът й се страхува, че ще бъде убит в български затвор и е поискал да го съдят в Германия.

Според нея той е невменяем.

Северин е дал информация за случая пред съда. Той се е съгласил на опростена процедура, за да бъде върнат максимално бързо в България. Това означава, че ако всички документи са налице, той ще бъде върнат до 10 дни.

Какво точно е казал и дали задържаният е признал или отрекъл престъплението председателят на окръжния съд в Щаде Вили Вирт не уточни.

"Той даде информация по този въпрос“, каза Вирт, без да дава подробности.

Германските власти очакват да пристигне европейската заповед за арест, за да задвижат процедурата. Тъй като става дума за съдебни решения и защита и на правата на обвинения, това все пак ще отнеме известно време, разясниха от съда. Днес съд в Целе ще гледа и мярката за неотклонение на заподозрения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И това че се опитват да помагат, дори и по глупав начин, значи че са "мързеливи коне с капаци"? Нещо не те разбирам.Опитай се да бъдеш по-ясен.
145
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е Германия, че да укрива пpестъпника няма такива филми и стига с тия смешни заглавия един селски прокурор не е Германия.
144
0
 
11
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
Единственото спасение за тази държавица е НЕЗАБАВНОТО излизане от ОЙРОгейсъюза.
143
10
 
0
 
! Отговори
До 142 преди 5 години
Чети и се учи.Кюрдите не са германци.Турция не е в ЕС.А бе вие русофилите и трети клас ли не изкласихте.Това ли ви дразни при ромите , че са по образовани от вас.
142
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха сега де, заради стандарти това подобие на човек може и да се измъкне. Не, този свят наистина върви на провала.Огледайте се наоколо."Вавилонско стълпотворение".П.С. Струва си да се построи една специална килийка за него, отговаряща на евростандарти,само и само да го докара при Пазарджишките. Там вече,"мила моя майно льо".
141
0
 
16
 
! Отговори
От Германия преди 5 години
От България може германците да ви се струват голямата работа ама елате да поживеете тука и ше си промените коренно мнението. Некадърни мързеливи коне с капаци и хич ама хич не им се работи.Извикаха ме на събрание " Как да помогнем на имигрантите в лагера в нашия квартал" . Гемнаките доброволки им чистет кенефите и столовата (а може и да ги пoeбaвaт не знам), мъжете играят футбол и волейбол да ги разтушат от мъката им. При това им дават по 900 евро на месец за Джони, храна и жилище са осигурени.
140
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 5 години
аха ясно така му е най-удобно на тиквата :)) нали с Меркел са си ПРИЯТЕЛЧЕТА,сега ще скалапат няква смешна история че това ромче го е направило,уж няма да го пуснат и ще си остане там завинаги..без да го видим на живо а не някви снимчици от фейса..и те така край на историята. ГГ
139
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а това на снимката европеец ли е?
138
1
 
15
 
! Отговори
Мопс преди 5 години
НЕЗАБАВНО ВРЪЩАНЕ НА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ С РЕФЕРЕНДУМ.Условията в затвора няма да са от значение защото там ще е чисто временно до изпълнение на присъдата.При отказ от екстрадация-напускане на Евросъюза.И без това както стана ясно единици точат еврофондове=разпределят заеми които ВСИЧКИ ЩЕ ВРЪЩАМЕ.
137
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако българин отиде в Германия и го шътне този и после пак ли ще питат дали затворите са европейски
136
1
 
0
 
! Отговори
?? преди 5 години
Един дентален хирург в София широк-център беше си подредил измитите европейски гутаперки върху една салфетка на радиатора, докато ми разясняваше какво е стандартното лечение в Германия на моя проблем. В плювалника имаше засъхнала кръв.
135
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здраво заработили днес троловете! Обаче никой не ги трие за разпалване на етническа вражда. Псувни, закани, квалификации. Днес-а им дал поле за изява.
134
1
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.shto za vapros a ?!??.naistina jiveem v satanistko vreme !!!...Bibliata se chete naopaki !
133
1
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
за наше съжаление отговора е :нищо не ни е европейско а балканско но много ви благодарим че ни приехте такива недодялани и първобитни и благодарим на германския данъколплатец че чрез еврофондове и други програми ни помага да се цивилизоваме ние не бихме го правили за по бедни от нас
132
1
 
10
 
! Отговори
До Протоколна процед преди 5 години
Защо приказваш глупости. Когато наще хванаха кюрда "терорист" и Ердоган го поиска, го екстрадираха точно след 2 часа без никакви процедури пък били те и протоколни.
131
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В затворите има еврогейове, значи са европейски!
130
2
 
26
 
! Отговори
Абсурд !!!! преди 5 години
Германският съд пита България дали в затвора ще има апартамент ,с баня и балкон с цветя за осъдения жесток убиец. Ако няма осигурени телевизор,лаптоп,фитнес за жестокия убиец,тогава германсият съд няма да позволи да бъде екстрдиран ***. Време е Господ да слезе на тази земя,по-специално в България, и да въздаде истинско правосъдие. Явно ние не можем да постигнем такова. Този изверг трябваше вече да увиснал на въжето пред парламента!!!
129
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя не е достатъчно и з в ра те н да оправя германки. Аз германки не ща да ги пипна камо ли да ги ....
128
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе искам да питам хунтата докога ще ни баламосват медиите и с десетки новини за този случай. В същото време журналистката е на оня свят, коя телевизия вече ще покани човек от Бивол за интервю. Няма ли, абе що няма нали убийството не е поръчково а от всички жени тичащи в парка оня се е угледал баш на тая. Абе кво става с Гинчето Петкова и Теменужка Върбакова, как е добре ли са тези невинни душици.
127
1
 
6
 
! Отговори
помощ преди 5 години
Само искам да уведомя германците, че и стоматолозите ни не са европейски. Всеки си прави каквото си знае, нямало било стандарт, дори ако го мързи не дезинфекцира инструментите.