Примитивност, жестокост... Убийство по поръчка, а?

Може ли да има превенция на такова престъпление
11 окт 2018 10:30, Петя Славова
79
Примитивност, жестокост... Убийство по поръчка, а?
Снимка: Facebook

Събраните доказателства говорят, че в случая с убийството на Виктория Маринова не става въпрос за поръчка, а за примитивна жестокост, обяви бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

"Тази примитивна, брутална жестокост и намерените към момента доказателства съвсем ясно говорят за това, че не става въпрос за подготовка, за поръчка. Просто е страшна, брутална и примитивна агресия", настоя той. 

"Убеден съм, че основната цел на моите колеги е да достигнат до извършителя на престъплението, независимо кой е пострадал", посочи Георгиев.

Още по темата

"Няма как да направиш превенция на убийство, защото то става инцидентно в повечето случаи, когато не е поръчково или планирано. За да докажеш, че едно убийство е поръчково, ти трябва да го разкриеш", настоя бившият главсек пред bTV.

"Не ми е предлагано да ставам министър на вътрешните работи", призна той. На въпрос пък дали би се върнал  като главен секретар на МВР Калин Георгиев отговори, че вече е бил на този пост.

"През 2013 г. подадох оставка, защото усещах, че повече няма да мога да изпълнявам задълженията си на главен секретар и нямаше да мога да правя нищо повече", посочи Калин Георгиев.

"Знаех кой ще бъде министър. Прецених, че ще бъда принуден да правя неща, които не желая. Знаех, че предстоят промени в системата на МВР, освобождаване на колеги, с които аз съм работил, и нямаше как да го понеса чисто човешки", изтъкна той.

По думите му през 2013 – 2014 г. са нанесени много тежки щети на системата и тя все още се опитва да се справи с това.

"Не давам оценки на колеги и на министри, защото знам какво им е било. Само човек, който не е носил бремето на това пред името ти да пише главен секретар, дава оценки, но не знае какво е реално да носиш отговорност", отбеляза бившият главен секретар.

Според него министерството непрекъснато е жертва на разнопосочни реформи и разсипване на ръководния състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Защо преди 5 години
Все се въртите покрай едни същи мишоци, доказали се с времето, некадърници? На кого му трябва мнението на този дропльо?
58
1
 
6
 
! Отговори
Хари преди 5 години
Неудобна за силните на деня журналистка . И намериха този жа умствено недоразвит субектВместо в пандиза ще лежи в психото някоя и друга година и ще си излезе. Може да са дали някой лев на жена му, за да си мълчи. Жалко за детето че ще расте без майка.
57
4
 
8
 
! Отговори
ПУБЛИЧНО преди 5 години
АНОНИМЕН ЛИ СИ Какъв си не те знам обаче този *** трябва публично да го екзекутират а не да го питат той ли е бил, не е ли бил той престъпника. ТЕБЕ КАК ЩЕ ТИ Е ДА ПРЕЧУКАТ ТВОЙ БЛИЗЪК ВЕДНАГА ЩЕ ИСКАШ ДА ГО ГРЪМНЕШ А НЕ ТУКА ДА ФИЛОСОФСТВАШ ГЛУПОСТИ НЕДОДЯЛАНИ!
56
0
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До "ognyanz": Използвал си чужд псевдоним, аз вече писах точно обратното - че съмнението че е поръчка остава. Не можеш да си измислиш свой ник, това ли ти е проблема? Не е толкова трудно, пробвай.А до "До ognyanz": Това, че Виктория Маринова е разследвала корупционна сделка не съм го измислил аз, казаха го по медиите веднага след престъплението. След това се замълча по темата. А от МВР и прокуратурата, както винаги, казаха че работели по всички версии.
55
3
 
10
 
! Отговори
НОЙ преди 5 години
ОТНОВО МАНИПУЛИРАНЕ НА ОБЩЕСТВОТО. УБИЙСТВОТО СИ Е ПОРЪЧКОВО - ТОЗИ ПРОСТО Е ИЗПЪЛНИТЕЛЯ.И КАКТО ВИНАГИ ВСИЧКО ЩЕ СЕ ПОТУЛИ.НЯМА КОЙ ДА РОВИ ЗА ДА СЕ СТИГНЕ ДО ПОРЪЧИТЕЛЯ А И ТОЙ НЯМА ДА Е СЛУЧАЕН ИЗВЕРГ.
54
0
 
3
 
! Отговори
Михаил преди 5 години
Съпругът, както по филмите вероятно би могъл и той да е. Има гадже манекенка от Варна (така пише от пресата), оставил жена си без стотинка от брака с него (подписали са предбрачен договор, опитвал се е детето да свикне да живее само с него (последно време е било само при него), веднага намира всички камери усложливо и през цялото време е в разследването. Възможно е тази версия да е грешна, но тогава вероятно има други лица със Северин.
53
0
 
5
 
! Отговори
::: преди 5 години
Силно агресивните и ниско интелигентни индивиди са силно поддатливи на внушения, особено под влиянието на опияти и алкохол.След това нищо не помнят, освен че те са извършили престъплението.По тази причина аз лично не бих отхвърлил хипотезата за покушение.
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера даже Юнкер и други мастити еврочиновници убеждаваха матеряла че не е поръчково и всичко е спокойно в колонията, мед и масло.
51
3
 
11
 
! Отговори
пълни глупости преди 5 години
Докато някой поне средно интелигентен от МВР то не излезе да представи логична и фактологична версия на случилото се пред общественоста, за мене си е чиста поръчка и МВР е замесена в нея.Всеки ден четем само комични свободни съчинения за случилото се с куп нелогични неща в тях.45 кила ром пиян до безпаметност(вероятно залитащ) изнасилва един час 60+ кила редовно спортуваща жена и така нататък глупости
50
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanzВиктория Маринова не е била журналист, още повече разследващ такъв, а водеща в тв предаване по локална телевизия - това го потвърди и бившия й мъж, които е собственик на въпросната телевизия. Така че мотив за поръчково убийство и някакви мащабни конпирации няма.
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо да не е поръчка имал си е вече записани кражби,а кражбите са в два варианта-по поръчка крадял за някого или не,без поръчка,крадял си за него си,но крадеца и в двата варианта си взима нещо без да плаща само дето краденето е извършено с 50 на 50-поръчково или не,а предумишленото е на 100 процента поръчково,обвързано с други играчи
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички знаем кой я е поръчал.
47
3
 
13
 
! Отговори
Съмняващ се преди 5 години
Защо от вчера си мисля, че във всичко, което ни поднасят органите има нещо будещо съмнение.....!!!? Всичко стана сравнително лесно и много, много бързо! Дано да греша!
46
0
 
3
 
! Отговори
DEM преди 5 години
До Анонимен 51Образовай ни?! Къде е тоз "Свят без престъпления"? Не знам какво взеамш ама е силно пич.
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо винаги са намесени *** братя? То не са убийства, ритници в метрото, ограбени и пребити/убит/възрастни хора...Къде е дон Цеци и другите ромски лидери, да се изправят по телевизията и да поемат отговорност за свойте интегрирани хора?Изпокриха се, мишци, в дън земя.
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ви вярваме!Няма нищо случайно в България,защото всичко се следи!
43
0
 
10
 
! Отговори
Yenkl преди 5 години
До АнонименАко се замислите, ще видите, че превенция би могла да има, до голяма степен.първо, като не се освобождават от затвора такива, които са вече убивали. По- насочено внимание в училище на агресивни деца, по- малко насилие по телевизията. това няма да премахне психопатите, ще намали вероятността за убийства- като начало
42
2
 
5
 
! Отговори
45, преди 5 години
Не знам някой дали ти "вика" нещо или ти говори корабът-майка /или партийната линия/, но фактите са такива. Това се случва навсякъде. Ако намериш държава или просто място, където има гаранция, че престъпления не се извършват, свирни - ще да го посетя и аз.
41
6
 
5
 
! Отговори
43, преди 5 години
От неособено високата ти степен на грамотност си личи, че и идея си нямаш от правна психология. И да ти обяснявам - смисълът е нула. Този тип престъпления, извършени по този начин, са си чисти битови престъпления, извършени от психопати и социопати.
40
7
 
11
 
! Отговори
ognyanz, преди 5 години
Тази жена, мир на душата й, не е някакъв топ журналист, професионален разследващ такъв и не се е набъркала в някакви много тайни далавери много повече от колегите си.Обект на битова престъпност може да стане всеки, влк. и тази жена, а и аз, и вие.