Северна Корея силна: Ще станем социалистически рай!

КНДР готова да живее още 100 г. с международните санкции
12 окт 2018 12:00, Елка Василева
36
Северна Корея силна: Ще станем социалистически рай!
Снимка: архив, Reuters

КНДР намира опора в собствените си сили, затова ще оцелее макар и след още сто години международни санкции. Това пише в редакционна статия печатният орган на Корейската трудова партия в. "Нодон синмун", предаде ТАСС.

Изданието остро критикува санкционния натиск върху КНДР от страна на САЩ. "Враговете наложиха на страната ни убийствена блокада, след като се провалиха отчаяните им опити да я задушат с военна сила", подчертават авторите.

"Обаче няма значение колко ще траят санкциите - още десет или сто години. Ще преодолеем всички трудности, ще станем най-силната държава на света и социалистически рай на Земята", уверява вестникът.

В тази връзка "Нодон синмун" призовава гражданите на Северна Корея да полагат усилия за осигуряване на икономически растеж, като развиват собствени технологии и производство, за да станат санкциите напразни.

На 10 октомври в Москва разговаряха заместник-външни министри от Русия, Китай и Северна Корея, които се обявиха за преразглеждане на санкциите срещу Пхенян от Съвета за сигурност на ООН, припомня ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Корея само така, дръжте фронта.
35
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рай, бе бате, рай! Почти като в Куба и за това всяка година има убити по границите опитващите се да избягат от рая! Точно както в Куба редовно хранят акулите в опит да стигнат до Маями. Ама иначе е рай, а оттатък (съответно Ю. Корея и САЩ) е лошо.
34
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдаааа, колко познато! Някога и ние щяхме да ставаме социалистически рай и от чешмите щеше да тече мед и мляко, ама нещо защо ли не се получи? :)) Такъв рай построихме, че 100 години няма да ни стигнат да се оправим с последиците от строежа му!
33
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комунягаите много обичат това "ще" то при тях всичко е в бъдеще време :)
32
3
 
4
 
! Отговори
Тц,тц преди 5 години
И вие ли?Ще,ще....
31
2
 
5
 
! Отговори
До Пенсионер преди 5 години
"И един мармот завива шоколад в станиол"
30
5
 
4
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Новият император от династия Ким следва достойно заветите на Чингиз Хан, Тамерлан, Сукатай и т.н. азиатски средновековни монарси. Династията построи феодална монархия с теократични елементи в духa на посочените по-горе, марксизмът е нелегален и се преследва.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виц от соц-а. Международен диспут на тема "Коя нация е пряк наследник на Адам и ***". Англичанин: "Адам великодушно отстъпва ябълката на ***. Само тук има такива джентълмени." Французин: "Ябълката е подробност след страхотния флирт на Адам. Само ние правим така." Българин: "И двамата бъркате! Само у нас ходят голи, хрупат само ябълки и вярват, че живеят в рая!"
28
16
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
До СДС 17 Ами докарахме я до там че България е тотално променена европейска държава. За година се строи повече от Живков за 33г. Пътищата отесняха за колите, българите пълнят количките в маркетите като не видяли 45г. На границите задръстване. Още искаш ли ненор..малнико? И запомни.Соца никога няма да се върне. Той почина от собствената си смърт.***..от.
27
7
 
14
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Всички текезесари у нас дават за пример Северна Корея ... в която дебел(и) е само един!Др.Ким .... превъзнасят се какви дървени налъми, и гумени raлоши се произвеждат там.Искам да ги призова - да поискат севернокорейско гражданство ... ама да внимават да не попаднат в някой от партийните концентрационни лагери на севернокорейските другари... където богатия обяд се състои от варено 1 зелево листо!Няма по-тъno и нагло племе от българския посттекезесар!
26
0
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 12 Няма какво да гадаеш. В канализацията.
25
8
 
13
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Луди и гладни за връзване.До какво деградоция довежда комунизма.
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До kглей ся. Едно е да идеш на почивка или екскурзийка някъде с джоб пълен с долари и да можеш да си тръгнеш по всяко време, съвсем друго е да си затворник там, без право да излизаш навън и със заплата от 2 долара примерно.Защо на Марадона и на други богати наркоманчета много им харесва Куба? Ми щото им евтино, могат да си позволят най-големия лукс там за центове. Ама дали и за местните е така?
23
7
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
За да се мисли иновативно, трябва първо да се мисли свободно, а като се мисли свободно се вижда колко неправилно е единствено правилното на тоталитарната партия и държава!Затова "социализъм" и "рай" са взаимно изключващи се!
22
2
 
3
 
! Отговори
До20 преди 5 години
Тъй, тъй, на калпавият х.. вълната му пречи, вярвай си няма лошо.
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те вече са цоциалистически рай. Затворени граници и глад.Няма банани, няма тоалетна хартия...
20
3
 
10
 
! Отговори
до 17 преди 5 години
А защо стана така - защото го нямаше едно хубаво нещо, случило се в другите бивши - казва се лустрация! А СДС беше пълно с такива кадри на доносници и номенклатурчици.
19
6
 
17
 
! Отговори
k преди 5 години
Българи, които са се върнали от там (предимно спортисти, но не само) , казват че не е най-доброто място за живеене, НО ОПРЕДЕЛЕНО НЕ Е И ТОВА, КОЕТО ПОКАЗВА ПРОПАГАНДАТА - 90% е лъжа. Но вие си слушайте и си попивайте ...
18
7
 
8
 
! Отговори
! преди 5 години
Докато ги управлява продукт от кръвосмешение само са цъфнали и вързали. Но за хорицата ми е жал. Тия бяха разстреляли едно младо семейство само защото се бяха объркали и приближили до вождът-божество .
17
7
 
15
 
! Отговори
СДС преди 5 години
"Кой не скача е червен" абе и ние помним доста лозунги! И докъде я докарахме?