Психарите – пекари… Китайски здравен патент!

Идеята идва преди 14 г., в началото гледали скептично
13 окт 2018 21:15,
4

Специална програма в Китай помага на хора с психически проблеми да се справят с трудностите чрез тяхното любимо хоби – пекарството.

Аромат на канела и изкусително благоухание на прясно изпечен хляб – в такава атмосферата психичноболни в Пекин се борят със своето здравословно състояние.

Клиника в китайската столица е разработила иновативна програма, наречена "Лудата пекарна". В нея пациентите имат възможността да приготвят различни вкусотии няколко пъти в седмицата, разказва Bulgaria ON AIR.

Самите те споделят, че се наслаждават на времето, прекарано в пекарната. Пациентите развиват не само кулинарните си умения, но и способността си да комуникират, тъй като участват лично в продажбата на приготвеното от тях.

"Мисля, че е много хубаво и ми харесва да говоря с хората, докато продавам хляб. Това също така ме насърчава да практикувам английския си, както и да подредя мислите си", сподели един от пациентите.

В проекта участват 9 души с психически проблеми, които шеговито наричат себе си "лудите пекари". Идеята за програмата идва преди 14 години. В началото - на иновацията се гледа скептично.

Въпреки това през годините "Лудата пекарна" успява да докаже, че има положителен ефект върху болните. Така със сладки лакомства и позитивна енергия болните имат шанс отново да бъдат част от обществото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
И ние имаме готвачи-психари , дето правят амфети по морето .
3
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
А ние пък правим от комунистите политици от различни партии...
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да си "оправи мирогледа".Такива тотално болни мозъци, които пишат на основата на слухове, плетат интриги и приписват на хората думи, мисли и действия, за да има "джумбиш" нямат оправяне.Пак пратете македонски добичета да коментират, кой може да смята и кой не и пак ще бъдат пратени да пасат.:)))Щом такива тотално изперкали перекендета формират общественото мнениее, никой не обръща внимание на това, че лъжат, манипулират и си играят с тълпата, годините на това племе са преброени
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приятелю, оправи си мирогледа. Да напишеш такова заглавие... Не се учудвам и на другите ти статии...