Холандия обяви: В информационна война с Русия сме!

В страната заделят повече средства за киберсигурност
53
Холандия обяви: В информационна война с Русия сме!
Снимка: архив, Ройтерс

Холандската министърка на отбраната Анк Бейлевелд заяви, че страната й е в информационна война с Русия след предотвратяването на руска кибератака през април, предаде Франс прес.

В началото на месеца холандското разузнаване обяви, че през април е експулсирало четирима руски агенти, които подготвяли кибератака срещу Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) в Хага.

"Станалото е наистина опасно", заяви Бейлевелд за обществената телевизия НПО 1.

На въпрос дали сегашното положение между Холандия и Русия може да се определи като кибервойна, министърката отговори: "Да, така е."

Москва отрече да е искала да хакне ОЗХО и в понеделник заяви, че експулсирането на четиримата руснаци се дължи на недоразумение.

"Хората се опитват да се месят по различни начини в нашето всекидневие, да влияят на демокрацията ни. Трябва да спрем да сме наивни в това отношение и да вземем мерки", заяви Бейлевелд и добави, че затова е било важно да се съобщи публично за опита за кибератака на руските агенти.

Опитът е станал в момент, когато ОЗХО е разследвала отравянето в Англия на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, което според Лондон е извършено от агенти на руското военно разузнаване. Москва категорично отрече да е замесена.

Организацията също е разследвала твърдение за химическа атака в сирийския град Дума, която западняците приписват на подкрепяните от Русия сирийски правителствени сили.

Холандската министърка на отбраната съобщи, че министерството й е заделило повече средства за киберсигурността след тези събития.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предпочитам холандски коз отколкото руска водка
45
2
 
7
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
Няма значение, важното е да се плюе по Русия и Путин! Друг е въпроса доколко Путин води антизападна политика, както твърдят от Запада, след като редица крупни западни фирми си парвят бизнес в Русия, без да имат каквито и да било ограничения(пречки)! Нещо ми се струва, че отново само разлайват кучетата, колкото да "заслепяват" обикновените хора с някакво допълнително изостряне на противодействието на руската "агресия".
44
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха-ха-ха..............а Русия знае ли????? Тия ми приличат на укропите, вече 4 години "воюват" с руската армия.......а ТЯ ОЩЕ НЕ ГО ЗНАЕ!!!! Мдддаааа.......западните клошари вече стават ЖАЛКИ!
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така наречените "руски агенти" всъщност са влезли официално, имали са дипломатически паспорти и не са се крили. Това е екип, който обикаля посолствата и проверява информационната им сигурност, защото от както от запада започнаха информационната война, стократно са се увеличили атаките срещу информационните им системи.Руското посолство има през последните 10 години договор с един хотел там, в който винаги отсядат техните хора. Паркингът на хотела е точно до ОЗХО. Цялата история е една инсинуация
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министърката на отбраната на Холандия изобщо не знае коя е и къде се намира...Чете от листче, което любезно са и дали от USA посолството в Холандия.Потресен съм какви жалки същества са сложени да управляват военните министерства на Германия, Франция и доста други европейски държави.Това са повечето жени, без никакъв ценз, които идея нямат какво е армия, война и отбрана.Затова и през 5 минути говорят за война.Защото нямат идея що е то и какво ще им коства, ако наистина са във война.
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 41 Анонименнещо си отваряш доста устата та ...
40
0
 
8
 
! Отговори
химик преди 5 години
Маалеееее ! Смех , смех, смеееееееуххх ! Тази организация е унищожила доказателства за извършените атаки с бойни газове в Сирия от джихадиски терористи обучени и финансирани от САЩ и Европа и сега се опитва да излезе чиста от ситуацията но миризмата е толкова силна , че няма начин да стане.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ни разказва холандското разузнаване:1. четирима руски агенти;2. подготвяли кибератака срещу ОЗХО в Хага;3. намирали се на холандска територия.Защо агентите са подготвяли кибератаката в Холандия? Дали защото руските кибератаки са с ограничен обхват на действие? Или за да дадат възможност на доблестното холандско разузнаване да ги експулсира?
38
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Империята на злото никога не е спирала да се меси , където може. Докато не бъдат изгонени всичките и поданици обратно в Камчатка. ..Всяка държава е в риск.
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА ХОЛАНДИЯ, КОЙТО ЩЕ Я УНИЩОЖИ КАТО ДЪРЖАВА Е ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ.ВСЪЩНОСТ ХОЛАНДИЯ НЯМА БЪДЕЩЕ.
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вашата така наречена "демокрация" е гарантирана да се провали много скоро, но вие разбира се знаете това, въпроса е колко ще откраднете преди смяната на режима. Сметки без кръчмар, защото тези които грабят в момента си мислят, че ще дърпат конците когато демокрация вече няма? Историята не познава такова нещо - всички ще бъдат заличени и парите абсорбирани от бъдещата диктатура.... глупави хора, не четат история, наивни, не си правят изводи....
35
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така!В тайгата разбират само от тояга.
34
3
 
13
 
! Отговори
партенкоф преди 5 години
То както присъхнаха колониалните приходи, колониалиститите *** на умрял пее-рас. Защо ли?
33
0
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
....рече по телевизия НПО 1Хихи
32
13
 
1
 
! Отговори
Антикомунистов преди 5 години
До Анонимен#34 Ще разбере, когато и потрябва някой да вади следващата и подводница.
31
4
 
17
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Тия надpycани дебелаци къде се бутат в А-групата???
30
0
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Ще ми кажете ли рецепта за имамбаялдъ???
29
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересното е че Русия не знаела :)
28
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм за холандците,дори и да не са прави.
27
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално- трябва да бъде сложена юзда на Путинската наглост.