Запалиха гума пред дома на бургаски фоторепортер

Според Борислав Пенков това е опит за убийство
16
Запалиха гума пред дома на бургаски фоторепортер
Снимка: Булфото, архив

Домът на бургаския фоторепортер Борислав Пенков бе запален тази нощ с гума. Жилището му се намира в комплекс "Зорница" в града и сигналът за пожара е подаден около 3,30 часа през нощта, съобщиха от полицията.

Гумата е била поставена и запалена пред входната врата на колегата Пенков.

Огънят е потушен от четирима огнеборци. Изгоряло е близко разположеното електрическо табло с 15 електромера, както и електрическата инсталация на входа.

Обгоряла е асансьорната врата на етажа.

На мястото е направен оглед. Иззети са части от изгорялата автомобилна гума, установени са свидетелите на пожара,част от които вече са разпитани.

Задържан е 37-годишен бургазлия, чиято съпричастност с извършения палеж е в процес на изясняване.

Преди година фоторепортерът беше нападнат по време на работа, докато снима изгоряло заведение в Морската градина. Делото приключи миналия месец с извънсъдебно споразумение и една година пробация на криминално проявения Петър Биберов.

"Те тогава ми казаха, че ми е бедна фантазията и какво ще ми случва оттук нататък и всъщност те си изпълняват заканите. Аз нищо лошо на никого не съм направил, една снимка за вестника – нищо повече. Обаче това вече не е сплашване, това е опит за убийство и то не само на мен, тука са цял вход хора”, каза Борислав Пенков пред bTV.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борката много се е вживял - опит за убийство сънува. А реално някакви наркоманчета са палнали една гума...
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е държава а ***, *** на ГЕРБ.
10
7
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Журналистите Когато отразяват личния живот на хората започнаха да се държат противозаконно. Виждаме как брутално се опитват да влизат в офиси, в домовете на хората, препречват пътя на хората по улиците и т.н. Особено снимането. Половината от делата падат в съда, а преди това си сниман и оплют от безотговорни журналисти. Властта си затваря очите. Обаче хората са бесни от поведението им и си отмъщават. И са прави. Без съгласие медиите не могат да се месят в живота на който и да е човек.
9
4
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
съседа си брули крушата. моля, пратете жандармерия, той работи в кабелната телевизия.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според "българомразците" тази случка няма никакво отношение с професионалната му работа, а най-вероятно ще се окаже "обикновен битов инцидент"?
7
2
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
В Бургас освен побойща и палежи нещо друго случва ли се?
6
7
 
15
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До annybodyНе е много сигурна тая работа с похотливия ром в Русе!Обикновено след пиянска нощ на всеки му звънти главата и хич не му е до секс.Нищо чудно да е нагласено.Видяхме как Пожарникаря отдъхна с облекчение,като видя как тая версия се прие сравнително безкритично!Обикновено журналистите биват нахранвани,но има и други подходи....
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук журналистите вече са мразени на общо основание от всеки, който има някакви нечисти работи в процес, а такива не са малко!
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
леле...познавам въпросният фоторепортер. той е най-страхливият и най-неработещият фоторепортер, за когото мога да се сетя. дори нямам представа защо го прави. донякъде е комично, че точно на него наистина се случва това, защото той е просто халтураджия, който няма с какво да се похвали наистина като фоторепортер. това не означава, разбира се, че престъплението срещу личността му трябва да се омаловажава. в бургас живеят пълни селяни, които са способни и на повече за по-малко.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрямо другите това е нищо!Да се радва на живота..все още
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала, евала бе Бойко.. Ти си най-велик и като голям управник и като комик.. Всичките ти му 3 на свобода, убиват, заплашват, тормозят журналисти, а онзи Валентин Радев одеве гледам, че нещо говореше за МВР. Еми квото и да се каже по темата, сте неща стници, всички до един ГЕРБ-аджии. МВР няма разкриваемост на случаите. За един обикновен *** се наложи цялата държавна машина. Епа браво!!! БРАВО!!! Вие всичките от ГЕРБ сте ама абсолютни ...... Недей да се сърдиш, че те Туитват, Бойко.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно вас няма никой да ви нападне, убие или запали. Никой не напада слугите просто, ако господаря е недоволен им бие шута.