Петър Стоянов-Сумиста готвел бягство с маркуч?

7-метров шланг бил открит в килия, която обитавал
16 окт 2018 07:38, Александър Попов
16
Петър Стоянов-Сумиста готвел бягство с маркуч?
Снимка: Булфото, архив

Готвел ли е бягство осъденият на доживотен затвор като бос на бандата Килърите Петър Стоянов? 7-метров пожарникарски маркуч е бил открит в помещение в софийския затвор, ползвано от Сумиста, съобщи високопоставен източник пред "24 часа".

Странната находка била намерена през лятото, но случката била запазена в тайна и не е ясно дали е документирана.

Още по темата

Сумиста обяснил, че маркучът му бил нужен, за да тренира и да поддържа спортната си форма. Как се е сдобил с него, не се знае. Внасянето на подобни вещи е забранено заради опасения, че могат да послужат за организиране на бягство.

Стоянов бе осъден на доживотен затвор заедно с бившия гард на Бай Миле - Васил Костов - Кеца, и търновския бизнесмен Георги Вълев. Те бяха признати за виновни за участие в банда за мокри поръчки, свързани с убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев, с побои, палежи и лихварство. Янко Попов - Туцо пък получи 10 г. затвор като помагач на бандата.

От Министерството на правосъдието заявиха, че в спалното помещение на Сумиста не е открит маркуч, но не уточниха дали шланг е намерен в друго помещение.

"Претърсвания и обиски се правят периодично. Като част от предприетите мерки за ред и сигурност Сумиста е преместен в друг затвор", заявиха пред изданието от министерството. Според техен източник босът на Килърите вече обитава килия в Белене.

Най-често надзирателите намират в килиите джиесеми или дрога. В края на юли при внезапна проверка в спалното помещение на Туцо бе открит телефон, пъхнат в бельото му. Затворникът получи най-лекото наказание - предупреждение, и прокуратурата разпореди проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Майор Иванов преди 5 години
Ако си плати ще му построим асансьор
10
0
 
3
 
! Отговори
Сашо Попов преди 5 години
Ама и аз съм един маркуч !!!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Министерство на правосъдието ли ви казаха, че се готвел да бяга с пожарникарски маркуч? Че нещо не мога да си представя 160кг. глиган, да се набира и виси от маркуча...
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
интересни секс играчки има в килията си :Д
7
0
 
11
 
! Отговори
Борисов преди 5 години
Маркучът не е пожарникарски
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е лошото на доживотния затвор, за разлика от смъртната присъда.От затвор се излиза, но от гроб - не!
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа
4
1
 
12
 
! Отговори
за шлифера един ден преди 5 години
Все един ден ден ще избяга ! От Белене ще духне с яхта по Дунава -Черно море -Осетия -- Буенос Аирес....Или сал до Румъния --Молдова Украйна и дето си иска...
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той ако тръгне да бяга точно с маркуч ли ще става, какви са тия глупости? Защо му е ,като може да избяга през парадния вход, както направиха двама други затворници преди време
2
1
 
15
 
! Отговори
441115 преди 5 години
Да му мисли Цветанов!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познайте кой му го е дал този маркуч...:)