Петима души с обвинения за данъчни престъпления

При операцията са претърсени 18 адреса, иззети са над 150 000 лева
17 окт 2018 18:15,
3
Петима души с обвинения за данъчни престъпления
Снимка: Архив, Dnes.bg

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима души за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления на територията на областите Пловдив и Бургас. Това съобщиха от държавното обвинение.

Участниците в групата са задържани на 16 октомври при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. За разкриването на престъпната им дейност съдействие е оказал екип от експерти на НАП.

Според събраните доказателства групата е сформирана през май 2015 г. за избягване плащането на задължения по ДДС при търговия с мобилни телефони.

По време на операцията по неутрализиране на групата са претърсени 18 адреса, иззети са документи, над 150 000 лева, придобити от инкриминираната дейност, изсушена тревиста маса, наподобяваща марихуана /това установява назначена експертиза/.

Извършени са и инвентаризации на търговски обекти за установяване на наличностите в тях и облагането им с данък.

С постановление на наблюдаващия прокурор от днес на един от обвинените е наложено задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на постянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" за него.

Той има двегодишна условна присъда също за данъчни престъпления, чийто 4-годишен изпитателен срок не е изтекъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новината е добра. Специализираната прокуратура работи успешно. От някъде трябваше да се почне. Да лъжеш държавата и крадеш от нея, трябва да спре. Няма как бизнеса да е по голям от специализирани държавни служители. Това е вид ред, който ще постави а място псевдо бизнесмени. Нещата се случват много по бавно от желанията на публиката но са необратими.
2
2
 
7
 
! Отговори
счети преди 5 години
Буря в чаша вода. Почти всички български "бизнесмени" имат регистрирани на тях и роднините им педесетина кухи фирми. Обикновенно на половината от тях изпълнителен директор е личната им секретарка, на другата половина личния шофьор. Ха, познайте защо са им толкова много фирми ! Бонус - не е просто за да чустват изобилието на такива.
1
1
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
това е скучна и рутинна новина ако изобщо е истинска не ни е интересна искаме да чуем за хващани и опандизвани управляващи и свързани с тях.искаме сеир на високо ниво тези дребните ги знаем