Главоболие, безсъние... 6 знака, че сте стресирани

Всеки от нас изпитва известно напрежение в ежедневието си
18 окт 2018 08:40, Михаела Лазарова
2
Главоболие, безсъние... 6 знака, че сте стресирани
Снимка: istock

Главоболие, сърдечни проблеми, безсъние, намалено желание за секс... Една от най-честите причини за появата на тези проблеми е хроничният стрес.

Всеки от нас изпитва известно напрежение в ежедневието си. В работата, у дома, с любимия, с децата... Въпреки че е трудно да го контролираме напълно, стресът, ако не бъде овладян до някаква степен, може да нанесе сериозни поражения върху тялото ни. Стресирано ли е вашето тяло, вижте в следващите редове.

Кожни проблеми

Псориазис, акне и други кожни заболявания могат да бъдат причинени в резултат на стрес. Според редица изследвания има пряка връзка между високото ниво на психологически стрес и състоянието на кожата. Дори и да не страдате от гореизброените, не забравяйте, че общото стареене на кожата, появата на бръчки също до известна степен се дължат на стреса.

Промяна в телесното тегло

Намирате ли някаква промяна в килограмите ви? Редовният стрес е причина за повишаване нивата на стресовия хормон кортизол. Той е много важен за стабилизирането на метаболизма на мазнините и въглехидратите, както и за поддържане нивата на кръвната захар. Когато нивата на кортизола са завишени, тогава обикновено трупаме излишни килограми, особено в областта на талията.

Но в някои случаи, стресът и тревожността може да са причина за рязко понижаване на телесното тегло, заради повишени нива на адреналин. Този хормон ускорява метаболизма, но забавя екскрецията (най-общо казано отделянето) на мазнините.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 1Едно Ферари в златен цвят,за всеки арабел богат,а *** само гледа ... гледа.Тъй е в петролния им свят,където стрес е непознат,а *** бута мотопеда.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слави го изпя - едно ферари с цвят червен и вътре гадже с брозов тен, и.... нема ядове.Всичко е точно. Така се лекува стрес.