Владимир Путин: При ядрена война руснаците ще идат в рая!

Тръмп се вслушва в мен, убеден е руският президент
Обновена: 19 окт 2018 06:38 | 18 окт 2018 20:19, Веселина Йорданова
254
Владимир Путин: При ядрена война руснаците ще идат в рая!
Снимка: БТА

Руснаците ще идат в рая в случай на евентуална ядрена война, защитавайки се с войнска решимост, увери руският президент Владимир Путин, но подчерта, че всеки агресор, използвал атомно оръжие срещу неговата страна, ще бъде унищожен, предаде Франс прес.

"Агресорът трябва да разбере, че наказанието ще бъде неизбежно и че ще бъде унищожен. А ние, като жертви на агресия, като мъченици, ще отидем в рая. А те, те просто ще умрат, дори няма да имат време да се покаят", заяви Путин на форума на клуб "Валдай" в град Сочи.

Ако се стигне до ядрена война, Русия "не може да бъде инициаторка на подобна катастрофа, защото ние нямаме концепция за превантивен удар", подчерта руският президент. Той добави, че в подобна ситуация Москва ще изчака да се увери, че е обект на ядрено нападение, но няма да използва първа тези оръжия.

Русия смята, че новата ядрена доктрина на САЩ, приета в началото на тази година, е войнствена и антируска. През 2016 г. Путин разпореди засилване на руските ядрени сили и модернизация на въоръженията в отговор на засилването на военното присъствие на НАТО по границите на Русия, което Москва приема като заплаха, припомня АФП.

През март руският президент похвали в реч пред парламента новите оръжия, разработени от неговата страна и ги определи като непобедими. Това предизвика опасения за нова надпревара във въоръжаването със САЩ.

Путин коментира въпрос от публиката дали американският президент Доналд Тръмп чува само себе си. Той отговори, че това не е вярно и че той подкрепя стабилизирането на двустранните отношения, предаде Ройтерс.

"Може той да се държи така с някои други, но тогава те сами са си виновни. Аз имам напълно нормален и професионален диалог с него и разбира се, той се вслушва в мен. Виждам, че реагира на аргументите на своя събеседник", заяви Путин, цитиран от Ройтерс.

По случая "Хашоги" Путин каза, че Русия ще изчака резултатите от разследването за изчезването на журналиста, преди да реши какво отражение може да има съдбата на дисидента върху отношенията със Саудитска Арабия, предаде Асошиейтед прес.

Руският президент заяви, че "САЩ носят определена отговорност" за това, което се е случило с Хашоги, който е саудитски гражданин, но е заминал доброволно в изгнание в Америка.

Путин приветства усилията на Турция за установяване на демилитаризирана зона в северната сирийска провинция Идлиб, съобщи Асошиейтед прес. Въпреки че крайният срок за изтегляне на сирийските радикални групировки и тежките въоръжения от зоната, определен за 15 октомври, не е бил спазен, Русия вижда как Турция прави всичко по-силите си за постигане на тази цел, каза той.

Руският президент каза също, че от Русия зависи да убеди Иран да изтегли войските си от Сирия и че правителствата, призоваващи Иран да го стори, трябва да дадат гаранции за ненамеса във вътрешните работи на Сирия, добави Ройтерс.

Руският президент каза, че терористите от "Ислямска държава" (ИД) държат близо 700 заложници в части от Сирия, контролирани от подкрепяните от САЩ сили на опозицията. Те са екзекутирали някои от тях и са обещали да убиват още, предаде Ройтерс.

По думите му сред заложниците има няколко американски и европейски граждани. Той добави, че ИД разширява влиянието си в райони по левия бряг на река Ефрат, намиращ се под контрола на САЩ и подкрепяните от тях бунтовнически сили. Путин не уточни какви са исканията на терористите.

"Те отправиха ултиматуми, конкретни искания и заплашиха, че ако ултиматумите не бъдат изпълнени, ще екзекутират по 10 души на ден. Онзи ден те са екзекутирали 10 човека", каза руският президент.

ТАСС уточнява, че терористите от ИД са взели за заложници 700 души в сирийската провинция Дейр аз Зур след атака срещу бежански лагер на 13 октомври в район, контролиран от подкрепяните от САЩ бунтовници. Според ТАСС терористите са отвлекли около 130 семейства и са ги завели в град Хаджин. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
13
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Сатаната говори за рая. Интересна гледна тока. А само аз ли виждам приликата с джихадизма и рая? С малък пропуск за девствениците.
107
7
 
8
 
! Отговори
ЩЕ ПРЕВЗЕМА РАЯ 1 преди 5 години
И Кадафи е там не знам как ще се разберат...това че той си мисли че ще иде в Рая не е сигурно -Други го решават , ама с тези новичоци и излетели през разни тераси журналисти , може би ще му се наложи да го превземе за да иде там ..
106
5
 
17
 
! Отговори
niki преди 5 години
Православието в стил джихад. Това само болен мозък може да го измисли....
105
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Putin e poludial?!
104
13
 
22
 
! Отговори
Захари Стоянов преди 5 години
като народ може да се гордеем че всичките ни народни деятели като Левски Ботев Волов А Кънчев Бенковски Каравелов и др са били против официална Русия защото са знаели че нейния Камшик повече боли от Турския
103
17
 
11
 
! Отговори
Z преди 5 години
До 41 . Ако аз съм зло ,ти кой си??? Русия не краде земята на Украйна,Крим им беше подарен от Хрушчов ,а руснаците се върнаха сами обратно! Американците умиротворили грънци в арабския свят! Удариха Либия заради нарастващия стандарт на живот и огромните подземни залежи чиста вода! Ирак го отнесе заради петрола. А бежанците,мал.оумнико,са отвсякъде,не само от Сирия! Твоите приятели режисираха тази ситуация от доста време,а Меркел им помогна! Гледай фактите преди да дрънкаш глупости и си включи мис
102
7
 
4
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До БГ МУНЧОКой и колко ще пострада при ядрена война между САЩ и Русия зависи от нейния формат,кой още ще участва.Най-лекия вариант е САЩ и Великобритания срещу Русия.Тогава светът като цяло ще се запази,а в Северна Америка и части от Европа ще има силно радиоактивни зони.Повечето държави в Европа ще загубят не повече от 10% от населението си,а по света-пренебрежимо малко.Ако обаче всички държави от НАТО участват-тогава годни за живеене ще останат само 1/2 от Южна Америка,1/3 от Афика+Австралия.
101
13
 
15
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 5 години
ПРОЧЕТЕТЕ В НЕТА КАК СА ИСКАЛИ ЗАПАДНИТЕ НИ "ПАРТНЬОРИ" В МОМЕНТА ДА НИ "ОСВОБОДЯТ" ПРЕЗ 1878Г..... И ПРОЧЕТЕТЕ ИСТИНСКИТЕ ИМЕНА И УСТАНОВЕТЕ КАКВИ СА БИЛИ ПО ПРОИЗХОД ГЛАВНОКОМАНДВАЩИТЕ НА ТУРЦИТЕ ТОГАВА: А ИМЕННО ТЕ СА БИЛИ АВСТРО-УНГАРЦИ, АНГЛИЧАНИ, НЕМЦИ, БЕЛГИЕЦ И ПОЛЯК.... ТОЕСТ ДОБЪР ЕВРОАНАДОЛСКИ СЪЮЗ СА СИ СПРЕТНАЛИ ТОГАВА А? И ВИДИШ ЛИ ТИ ИДВА ЛОШАТА РУСКА ИМПЕРИЯ И ИМ РАЗВАЛЯ РАХАТЛЪКА....
100
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и този нещо се е бутнал
99
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човечеството ще се погуби от натрапчивости в някои хора.
98
2
 
11
 
! Отговори
Не Мунчо преди 5 години
И какво като си замине светът, не искам да оставя подобен свят на децата си.На м утри, военизирани лобита. Оръжия, страдания, липса на национална идентичност.Кефят ли те страданията и децата с деформация в Япония - ***.Кефи ли те надписът Локо в Япония?Кефят ли те нацистки свастики - под благовидното име - "Демокрация" - ***?Кефят ли те жертвите без съд и присъда, децата сирачета, банановите републики и детския труд?Мен не ме кефят, искам да дам на детето си енциклопедия, не а втомат!
97
1
 
15
 
! Отговори
БГ МУНЧО преди 5 години
МУНЧОВЦИТЕ, КОИТО ПИШАТ ТУК, СИ МИСЛЯТ, ЧЕ КАТО ЗАПОЧНЕ ЯДРЕНАТА ВОЙНА ЩЕ ПОСТРАДАТ САМО САЩ И РУСИЯ, А ТЕ ЩЕ СТОЯТ И ЩЕ ГЛЕДАТ ПО ТЕЛЕВИЗОРА.МУНЧОВЦИТЕ НЕ СЕ И СЕЩАТ, ЧЕ ТЕ ПЪРВИ ЩЕ МИНАТ НА СКАРАТА.
96
11
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Лилипутът всъщност не казва, това което намеква заглавието, т.е. че съветските са самоубийствени терористи. Въпросът е, че тия хипотетични агресори и врагове ги има само в тъпите съветски глави и са доста нещастна и жалка нация.
95
9
 
13
 
! Отговори
Ели преди 5 години
*** ците са онези, които имат хиляда и двеста бази в цял свят.*** ците са онези, които унищожиха Маршаловите острови с атомни изпитания.Т ъпаците са употребили атомни бомби в Хирошима и Нагазаки.Т ъпаците са нападналите с "шоков удар" Ирак, Йемен, Сирия, Египет, Украйна, Сърбия, Чили, Гватемала, Боливия, Аржентина, Япония, Корея, Виетнам, Хавайските о-ви. Да не забравяме - на палм, внедрените журналисти, Гуантанамо и др.За тях има "Мъртва ръка", или "Ръката от Ковчега".От: Рашъ с Любов!
94
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Агресорът трябва да разбере, че наказанието ще бъде неизбежно и че ще бъде унищожен. А ние, като жертви на агресия, като мъченици, ще отидем в рая.А те, те просто ще умрат, дори няма да имат време да се покаят" - Путин--------Безпрецедентно Открито и Откровено Послание към НАТО-вските пуделчета и техния стопанин!!!!!Ха са шавнали, ха са се изпарили!!!Явно руското разузнаване и контраразузнаване са разкрили готвеща се провокация срещу РФ!
93
7
 
15
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Поредната безсмислица поднесена от услужливо бизинско ***,но е факт че Путин постоянно дава подобни брифинги на които отговаря на въпроси от всякакъв характер.А сети се защо *** предпочита да плещи само пред избрани медии.
92
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накратко казано от руска страна ще има жертви, които ще бъдат отмъстени, когато Путин задейства "изпарителя". След него САЩ ще се върне във времето след попадението от астероида, унищожил динозаврите.
91
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Еднозъб ромСкоро ще останеш и без единствения!А ти, тъъъпчо, наистина ли мислиш, че в Русия пият някакво питие "бояришник"? Това е глогова тинктура и няма нито една аптека в света, в която да не се продава. Взема се за сърце по 20 капки във вода или на бучка захар.Руссиян жъ тъ заколи!
90
0
 
1
 
! Отговори
Бедрос Дикранян преди 5 години
До Анонимен 97На такива като теб? Не е известен още случай развратни жени да са се имали нещо общо с бедеразди*.--------*-на западно-арменски диалект.
89
11
 
8
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 5 години
Рашките щели да са жасът в рая!!Това се казва яко промиване на мозъци. Рая няма нищо общо с националността! Представям си един руски алкохолик на път за рая с две бутилки Самогон под мишниците и един Боярешник в дупарата!