Какво напрегнато футболно дерби... С роботи на терена!

Петокласници се състезаваха в надпревара по роботика
20 окт 2018 19:34,
10


Петокласници от шуменското училище "Панайот Волов" участваха във футболно дерби с... роботи. Надпреварата е част от Европейската седмица на програмирането.

В няколко мача отборите на учениците от 5 клас трябваше да определят кой е най-добрият футболен робоотбор.

Машините са сглобени от лего, а техни създатели са учениците от клуба по роботика, предава Bulgaria ON AIR. Mладежите получиха и награди за своите творения.

За турнира обаче те отстъпиха местата си на своите съученици от 5 клас, които тепърва се запознават с програмирането и роботиката.

Освен отборите, които се бореха за победата, спортното състезание привлече вниманието на всички ученици.

Остава само да гадаем как биха изглеждали часовете след 20 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26к vs 600 лева.'nuff said.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8 На 10-11 години, на дискретна математика и алгоритми ли да ги учим? Lego Mindstorm е насочено точно за деца на 8-12 години. Или сифшгурно искаш да им сложим вратовръзки те и да го превърнем в бизнес дроби, още в детската градина...
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен Lego Mindstorms (нищо лично, ама струва 600 лева и по някаква причина в България не се продават модулите за учители, които са по-евтини) на нещо друго дали ги учат децата?Ако се загледате по обявите (поне в София), всичко, свързано с роботиката се върти около Лего, а те в някакъв момент много ограничават. Някъде има ли нещо друго?
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До икономистНа "вас" не искам да завещавам нищо, защото всичко поругавата. Като за начало, пиша музика и макар, да не се надявам на "световни" успехи, може някой ден да и се насладиш.Отделно работя над система, заедно с 7 други, която ще премахне 99% от бюрокрацията, но ще може да борави със сложността на всички закони и човешки нужди. Не казвам, че ще стане, но поне се опитваме. А ако се получи, може лично да ми благодариш ... освен ако не ти се чака по 20 дена от живота ти на опашки.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До икономист"Високообразованите и интелигентни хора, не спират да се изтъкват, че са нещо повече от другите"Не че нещо, ама колко "необразовани миячи на чинии са помогнали за развитието на културата, технологията, науката и обществото ? КОЛКО ?!?
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер,дано по-бързо развиват роботите защото човечеството излудява безмислено по някакви полудиваци които могат да ритат топка по трева.Имаше идея да пратят образа на Крестяно Роналдо в космоса да го срещнат извънземните да видят къф е Бог.
4
0
 
3
 
! Отговори
след 7 год преди 5 години
Да учат здраво и езици, че на запад вече ги чакат след 12 клас да ги доучат в университетите. А след 20 години в България часовете ще са по ориенталски танци и музика, механика на ключалките, металознание-как да различим бакър от алумин, но на друг език
3
2
 
0
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Всеки дърпа чергата към себе си, като от този омагьосан кръг няма излизане. Високообразованите и интелигентни хора, не спират да се изтъкват, че са нещо повече от другите, а всъщност и те са принудени(в по-голямата си част) да се съобразяват с мястото, което пазара им отреди. Тук изключвам специалистите, които са достигнали такова ниво, че едва ли не са се превърнали в незаменим фактор. Тези, които работят тежък физически труд, пък негодуват срещу интелектуалците. Бизнесмените също са отделно
2
2
 
1
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До Анонимен 1 Ти пък, като се мислиш за повече от твоите съученици, какво толкова си пистигнал в повече от тях? Нещо фундаментално като постижение, което да завещаеш на нас, останалата по-глупава част от човечеството. Ето точно за това противопоставяне между различните групи хора, много пъти съм писал тук. Пазарната икономика постоянно води до противопоставяне между хората, на базата на различни критерии. А това в крайна сметка е изцяло в наша вреда! Разединени трудно ще се борим с нея.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на училището, че има подоба програма !!!Деца - учете и се развивайте, че след 15 години, да сте а топа, а не да сте някакви сeЛяни, дето се наливат в с ракия по бели потници и вдигат шум, защото не могат да си позволят 2 лева за бира в местната кръчма, катомного мои бедни наборчета Поздрави за бившите съученици, дето сега са със по 510 лева заплати, ама се мислеха за "големата работа"От "зъбрачЪ"