Хиляди на протест срещу фаворит за нов президент на Бразилия

Жаир Болсонаро спечели категорично първия тур
21 окт 2018 11:45, Красимир Ангелов
25
Хиляди на протест срещу фаворит за нов президент на Бразилия
Снимка: Reuters

Хиляди бразилци се включиха в протест срещу крайнодесния кандидат за президент на страната Жаир Болсонаро, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Участниците в протестите окупираха улици и площади в Сао Пауло, Рио де Жанейро, Гояния и Аракажу. Те пееха, танцуваха и скандираха "не той!" - лозунга на противниците на Болсонаро.

Протестите се състояха седмица преди втория тур на изборите на 28 октомври. Бившият капитан Болсонаро спечели изборите на 7 октомври, получавайки 46 на сто от гласовете, срещу 23 на сто за Фернанду Адад, кандидата на Бразилската партия на трудещите се, управлявала страната от 2003 до 2016 г., припомня АП.

Крайнодесният кандидат е известен с обидните си забележки по отношение на гейове, жени и хората с черна кожа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с българската кокошка президент Дилма Русев?
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До месараКога ще научите разликата м/у социална държава и Социализъм. Скандинавските държави са Капиталистически. Социалния модел там се крепи на капитализма и на морала и честноста на скандинавците. Техния модел не може да просъществува в САЩ или Южна Европа. При навлизането на повече имигранти търсещи само облаги от системата и тарикатски вратички, скандинавската система почва да се задъхва .
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как го изкарахте "крайно десен" бе? Съвсем нормален центрист си е. За смях станаха мас-медиите с лъжите си и никой вече не ги взима на сериозно.Я да цитират тия "обидни и забележки по отношение на гейове, жени и хората с черна кожа" да видим за какво става въпрос:):)А най-големия му "грях"на Болсонаро е , че уважава Тръмп. А това е толкова недопустимо за Блатото и плюнките за това хяърчат.
21
2
 
10
 
! Отговори
месара преди 5 години
Плюещите по социалната държава ще бъдат разстроени да научат за устройството на скандинавските страни. Отново бъркат идеология с кражба, все едно наш Бокича да го наречем демократ или каквото и да е.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Поздравявам те за супер точния коментар!
19
2
 
6
 
! Отговори
Къде е сбъркал? преди 5 години
Изказвал се е неуважително по адрес на жените.
18
1
 
8
 
! Отговори
Додо преди 5 години
До Adam: кво стана с демокрацията като не ви изнасе соро селинджъри:)============Става като в Англия след Брегзит - народа гласува, мнозинството, при това квалифицираното и изискуемото по закон (а не както в БЮРМ) гласува ЗА Брегзит, но сега една група от ***-бендери изкарва по някоя лира да протестира резултата, само защото на Сороc този резултат не му харесва! А в същото време световните медии (разбирай машите на Сорос) тръбят и разнасят по света за тези протести! Демокрация!
17
4
 
10
 
! Отговори
Adam преди 5 години
кво стана с демокрацията като не ви изнасе соро селинджъри:)
16
3
 
17
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Хиляди бразилци (платени и организирани от пипалата на Соросоизма) се включиха в протест срещу крайнодесния кандидат за президент на страната Жаир Болсонаро, предаде Асошиейтед прес.================Но пък над 100 милиона го подкрепят и ще го изберат!
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей много жалка хипи-гей медия сте! Значи не е важна волята на мнозинството бразилци които искат промяна, важни си някакви кресливи празноглави ***, вашите сестри от либералната секта. Консерматизма или връщането към нормалността е вашия край.
14
4
 
6
 
! Отговори
ушко преди 5 години
Бразилия е в Брикс . Не им вървят нещата на добре :/ Май ще излиза! Натиска у нас се засилва. Не достигат средства. И Китай намали вноските след търговската война.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бразилия има много банди.Те имат всякакво огнестрелно оръжие-пушки автомати пистолети гранати.Дори и малките гангстери на по 10-12 години карат велосипеди затъкнали пистолети.Като им притрябва нещо-вади пистолета,стреля и си берат децата не се притесняват от трупове или локви кръв.Това много разстройва обикнивените хора защото на тях им е забранено да имат оръжие.Левите социалисти направиха така щото не е хуманно спрямо бандитите.А каза че ще направи така че и обикновените хора да се защитават
12
7
 
11
 
! Отговори
месара преди 5 години
Предсрочните избори чукат на вратата, мислете този път преди да се изходите, че още един мандат на Борисов малцина от вас ще преживеят
11
6
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
не само ние си имаме волен и симеоновтози е гледал от тях и се е учил на плямпане арогантност агресия и сервиране накрая на едно нищо
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чикагската школа такова мамата на Латинска Америка...
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Ха ха, много готино си го казал!
8
5
 
8
 
! Отговори
месара преди 5 години
абе, другари, тия дни очертават ли се някакви протести в България?
7
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В страна, където десетки милиони умират от глад да се избере десен за президент. Е това наистина е идиокрация. Хората вече не различават добро от зло и не разбират кое е добро за тях и кое не. Трябва ляв консерватизъм, а не десен консерватизъм като този на Тръмп и на бразилеца. Но пак повтарям идиокрацията е пълна навсякъде.
6
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стадион Мараканя колко хиляди комунисти и социалисти може да побере?
5
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опозицията предлага безплатен ток,вода и храна за бедните защото те нямали.В резултат на което предлагат да се открадне от богатите (разбирай средната класа щото истински богатите а са им взели а са ги взривили) и да се разпределяло на местните които имат по 10-20 деца и живеят в колиби.Крайният резултат е няколко милиарда в сметките на които трябва и още бедняци ровещи в кофите.Бившите от средната класа.Не се случват така нещата.Социализмът на теория е супер на практика си е един грабеж.