Тръмп за Кашоги: Принцът носи крайната отговорност

Мохамед бин Салман ръководи нещата, изтъкна американският президент
Обновена: 24 окт 2018 22:04 | 24 окт 2018 20:42,
7
Тръмп за Кашоги: Принцът носи крайната отговорност
Снимка: БТА

Доналд Тръмп заявява в интервю, че престолонаследникът принц Мохамед бин Салман, като фактически управник на Саудитска Арабия, носи крайната отговорност за операцията, довела до смъртта на саудитския журналист Джамал Кашоги, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

В интервю за "Уолстрийт джърнъл", дадено вчера, президентът на САЩ казва, че иска да вярва на твърдението на принца, че служители на по-ниско ниво са виновни за убийството на 2 октомври в саудитското консулство в Истанбул, но дава знак, че отговорността трябва да се търси по-нагоре.

На въпрос за евентуалното съучастие на престолонаследника Тръмп отговаря: "Ами, принцът ръководи нещата там, още повече на този етап. Той ръководи нещата, така че ако трябва да бъде някой, трябва да е той".

Според вестника Тръмп е уверен, че крал Салман не разполага с много информация за случилото се.

По-рано вчера Тръмп каза пред репортери в Белия дом, че саудитските власти са извършили "най-лошото в историята прикриване" на инцидента и са свършили работата лошо, съобщи Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Скоро Сауд Арабия ще направят посолство - транжорна и в София. Нали Боко ще урежда 20-30 човека там в откриващо се ненужно посолство там! И като си имат посолство тук сигурно огромно ще си построят и ракета... ..че в Сф сегашната една била малко! Що въобще поддържаме с тези отношения? Бб не смее да се изкаже по случая. Но ако някой се спъне пред руско посолство.или умре върху рускиня...олее вой
6
0
 
3
 
! Отговори
Стоян преди 5 години
Власт която създава екипи за убийства в консулствата им в чужди държави е за изхвърляне от всички международни организации!Тръмп да ги санкционира - никоя компания по света да не купува саудитски петрол !И най-важното - престолонаследника щом носи крайната отговорност да отиде на съд, на съд в Турция или някъде другаде, където има правосъдие. Не в Рияд където командва.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
значи критиките са изцяло върху лошо свършената работа(трябвало е повече да се постараят)а не върху антихуманността на действието и това,че е срещу свободата на словото.Звучи ми като градивна критика-оправете си туй,онуй и другия път няма да имате проблеми.Не съм чул за санкции,изгонени дипломати,затворени посолства и т.н. и ми се струва,че няма и да чуя
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ех принце много пари имаш а акълът ти малкоангличаните и американците нямат равни по подлостсега ще трябва да снесеш доста та да се стабилизира америкаотпаднаха някои места дето по-рано ги дояха така че идва и вашият ред а после и на европата като цяло ако не се усвести да ги издуха краварчетататака е високата производителност на американците е празна приказкависока са им кражбите от целия свят това е
3
8
 
13
 
! Отговори
Osman преди 5 години
Сега Ердо да ги притисне и да ги свалят вътрешно. Родът Сауд няма подръжници освен джуджетата Кувейт и Бахрейн и Израел. Време в Светите места да се върнат в турски ръце. Понататък трябва и месджиди Ал Акса да защитим. Иншалла, скоро.
2
0
 
16
 
! Отговори
Некадърници! преди 5 години
Господ ги дарил с океан петрол и по грам мозък за трима...
1
5
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
А Путин носи безкрайната отговорност...