Макрон предупреди за възможни санкции заради Кашоги

Обяснението за смъртта му не звучало достоверно, каза и Тереза Мей
25 окт 2018 07:30,
16
Макрон предупреди за възможни санкции заради Кашоги
Снимка: Архив, Reuters

Френският президент Еманюел Макрон предупреди саудитския крал Салман, че Франция, в координация със свои партньори, може да предприеме действия срещу виновниците за убийството на журналиста Джамал Кашоги, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

Макрон е изразил дълбокото си възмущение в телефонен разговор с крал Салман, съобщи Елисейският дворец, добавяйки, че президентът е поискал обстоятелствата около смъртта на Кашоги да бъдат разкрити напълно.

Двамата лидери са обсъдили също ситуацията в Йемен и Сирия. /МИГ/

Британският премиер Тереза Мей пък е казала на краля на Саудитска Арабия, че обяснението на неговата страна за смъртта на журналиста Джамал Кашоги не звучи достоверно, съобщи "Даунинг стрийт 10" след телефонен разговор между Тереза Мей и крал Салман.

"Премиерът заяви, че сегашното обяснение не заслужава доверие, така че се запазва спешната необходимост да се установи точно какво се е случило. Тя настоятелно призова Саудитска Арабия да сътрудничи с турското разследване и да осигури прозрачност за резултатите. Важно е всички факти да бъдат установени", заяви говорител на Мей, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
9
 
! Отговори
ахам преди 5 години
Просто имитират някаква дейност и поради факта, че реални санкции няма да има, правят като вятъра.Всеки ден "независимите" медии ни уведомяват как западните лидери се възмущават и т.н., но всичко ще е само приказки за няколко дни, докато отшуми и се забрави случая.Гледат и чакат САЩ, но последните няма да предприемат нищо, защото СА им трябва. Първо заради нефта и второ заради 300-400 млрд.$ сделки.Така че запада ще вдига малко шум и ще млъкне.
14
1
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
за скрипал се организирахте много бьрзо уби-ци а сега се размотавате докатоотмине бурята господ ще ви накаже подобаващо
13
1
 
6
 
! Отговори
Ebam-baba преди 5 години
Ahahahahahhhaaaa.... abe i ovoj Makronco nesto kaza.....
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САНКЦИИТЕ ЩЕ СА ДОБРО НЕЩО.ЩЕ ВДИГНАТ ОЩЕ ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА И ГАЗА.Тръмпелът и Макарона ще налагат санкции, Вовата ще прибира парсата.
11
1
 
5
 
! Отговори
TURK преди 5 години
Nqma da ima nikakvi sankcii, nito ot usa nito ot ec za6toto gube6tite 6te sa te samite zaradi orajiqta za miliardi deto im prodavat.Tova e moderniq cirk i licemerie na zapada.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много по-достоверно звучи убийството на Кашоги отколкото Новичока на Скрипал хахахаха *** смешниците - сега ще им се счупи кръста от навеждане и гимнастики за да не наложат санкции
9
1
 
11
 
! Отговори
Зомбираните преди 5 години
Европопулации, кога ще разберат какви са им окачили хомота? Никога. Нали са зомбирани.
8
3
 
3
 
! Отговори
Iron fan преди 5 години
Накрая нещо разумно някои хора се вслушаха в гласа на здравия разум като приеха и за официално астрономическото или зимното часово време.
7
1
 
16
 
! Отговори
Далновиден преди 5 години
Франция ще наложи тежки санкции на С.Арабия!При бъдещо посещение там,Макрон КАТЕГОРИЧНО ще откаже да танцува със саби!
6
2
 
19
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До цирк есАтаката срещу Русия бе подготвена още преди отравянето,там работата е ясна.В случая със СА всички чакат заповед от Вашингтон как да реагират,защото имат трайни интереси в Кралството,а иначе не им дреме за Кашоги.Има и още нещо-не знаят какво още ще извади Ердоган като факти.Да ги обвиняваме в безпринципност и лицемерие е излишно-това са им присъщи черти,още от колониалната епоха.
5
1
 
17
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Лицемери възможни били санкции, а защо само възможни, а не задължителни или става въпрос за петрол и пари???
4
1
 
10
 
! Отговори
Санкции! Изрева преди 5 години
мосю Макрон и си премести решително макарончето в другият крачол! Бабичката му го гледаше просълзено и влюбено...
3
1
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Дрън-дрън!Кого лъже ?С.Арабия е най-ценният клиент на френската оръжейна индустрия и без това разклатена след скандала с Мистралите!А,са спрели доставките,а са фалирали.Щото продукцията е добра,ама доста скъпичка и освен в Залива,другаде не върви.Примерно танковете Льо Клерк се представиха отлично в Йеменската война*,а радарите Томсън засичаха стелтовете още през 90-та!*Твърди се,че няма загубен екипаж на Льо Клерк и всички ударени танкове подлежат на ремонт,за разлика от Абрамсите.
2
1
 
24
 
! Отговори
цирк ес преди 5 години
Заради провокациите и лъжите на Лондон по случая с Руския предател без доказателства наложиха санкции и изгониха дипломати което навреди на Европа а тук при такова жестоко и явно убийство ЕС няма единна позиция и мълчи гузно.
1
2
 
10
 
! Отговори
Първата преди 5 години
шега за деня. Благодаря. Какви майтапчии се раждат в европа а и островитяните подгласят. Да чуем от българските ви "партньори". Това ще направи шоуто на напъните пълно.