В името на бокса! Единакът Хюи Фюри – неграмотен, без гадже...

Британецът ще се боксира срещу Кобрата на 27 октомври в "Арена Армеец"
25 окт 2018 09:00,
58
В името на бокса! Единакът Хюи Фюри – неграмотен, без гадже...
Снимка: Reuters

Британският боксьор Хюи Фюри ще се изправи срещу Кубрат Пулев на 27 октомври в зала „Арена Армеец“ в София. Победителят ще получи правото да бъде претендент за титлата на IBF, която е притежание на Антъни Джошуа.

Много специалисти смятат, че след двубоя с Владимир Кличко, това ще бъде най-трудната битка за Кобрата. И вероятно са прави, пише boec.bg.

Кой е Хюи Фюри?

Роден на 18 септември 1994 година в Стокпорт, Англия. Част от фамилията на така наречените „Ирландски пътешественици“. Това е етническа група от пътуващи хора, които си имат свои собствени традиции, които спазват от миналото до днес. Все още не е доказано изцяло какъв е произходът на тези пътешественици, но учени смятат, че са преплетени ромски и индийски корени. Част от фамилията е и Тайсън Фюри, който е братовчед на Хюи. Двамата са определяни в миналото за Новите Кличко.

Хюи логично се захваща с бокса, тъй като баща му Питър е треньор. И до ден-днешен продължава да е такъв на своя син.

Първите тренировки на съперника на Пулев са на 5-годишна възраст. На 11 години изиграва първия си мач, а след него има 44 двубоя преди да влезе при професионалистите. В аматьорския бокс жъне много успехи, печели титла след титла. През 2012 година става световен шампион за младежи. На 18 години става професионалист.

Девизът на Фюри е: "За да се биеш като шампион, трябва да тренираш като такъв!"

Загърбва още от малък училището и се концентрира единствено върху бокса. Разказва, че дори не е имал гаджета.

"Винаги съм казвал, че ще бъда световен шампион. Исках да дам сърцето си и душата си, за да стигна до върха в бокса. Жертвах всичко. Нямах тийнейджърски живот, не пия, нямам приятели. Обучавах се от дете като професионалист. Никое дете не е правило това, което правех аз. Обикалях самостоятелно различни зали, различни хора. Никога не съм имал приятелка. Баща ми винаги ми повтаряше, че боксът и жените не вървят ръка за ръка. Той е мъдър човек и винаги съм го слушал...

Имаше ярост в мен. Ярост за бокс. А това не беше съпроводено с желание за учене. На 11 години спрях да посещавам училище. Помислих си: "Какъв е смисълът от това, когато вече знам какво искам!". Знаех, че искам просто да се боксирам.

Веднъж бях казал, че се чувствам като неграмотен манекен. Не можех да чета и да пиша. Сега вече мога, но това не го научих в училище. Извън училище се случи. Четях телефонни указатели и съобщения. Успях, но искам един ден да завърша колеж. Жертвах всичко, за да стана световен шампион. И баща ми ме подкрепи в това", разказва Хюи.

Продължението на материала четете в boec.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
5
 
! Отговори
съвет преди 5 години
Кобра ти пребии тоя ,а за Джошуа качи мене на ринга как нямам един лев ще го смачкам от бой ,бая години на ринг не съм се качвал , ама на оня ще му пукна канчето.
20
0
 
32
 
! Отговори
Б.Б. преди 5 години
Ще си намериш булка в БГ, не бой се!
19
0
 
6
 
! Отговори
съвет преди 5 години
Кобра не го бии тоя ,че после пак те чака оня побойник ,ще отвориш работа на интензивното ,за парите си заслужава ,ама както решиш ,щото и сега си имаш да можеш със здраве да си ги харчиш.
18
0
 
19
 
! Отговори
пецата преди 5 години
продължааме напред
17
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само човек, който се занимава/л активно със спорт, знае колко е труден този път и колко жертви се правят всекидневно. Не е за всеки тази работа, а чичаците с бирени шкембта да проявят малко уважение към тези хора.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гошо...ТъпотоТочно пък Фюри играе много интелигентно,с много движение и удари отдалеч.Не е блъскач като други боксьори.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самото заглавие "Единакът Хюи Фюри неграмотен, без гадже..." (е, и снимката, де!) породиха у мен определени асоциации за етноса.От вторият ред нататък, текстът потвърди верността на съждението ми:"Ирландски пътешественици... етническа група от пътуващи хора, които си имат свои собствени традиции."Пътуващи британци...чернокожи британци...абе, "роулинг стоунс", както им казват
14
1
 
32
 
! Отговори
JJ преди 5 години
Единствения шанс на Кубрат е да пусне Андреа на тоя изтръпналия преди мача.
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер сбърканяк... на 11 не можел да чете или пише, но решил да напусне училище. После се научил да чете от телефонен указател... Сега иска в университет(така де - колеж).И пишат, че има ромски и индийски корени. Не думай.
12
1
 
19
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Нека на нашето момче му нашокат кофата за да разбере че е време да спре да се боксира и да почне да преподава ако има умствената възможност за преподавател.
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е за тоя човек може да се каже, че е тръгнал от нищото и е безкомпромисен в начинанието си. Щом и гадже няма...То си е точно така - боксът и жените не вървят ръка за ръка.
10
6
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Боксът е...изкуство и се прави успешно от интелигентни хора.Нямам нищо против Фюри,но в категорията...интелигентност явно издиша.Ще се старае да...компенсира с мускули,но и те трябва да се...управляват интелигентно.
9
5
 
38
 
! Отговори
202 преди 5 години
Чакам Пулев с голямата уста да се издъни като с Кличко. Много самонадеян и дразнещ индивид. Никакъв спортсмен. Ще му нашокат кофата.
8
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някакъв ирландски мангaл е тоя. Няма лошо, ще ми направи кеф да гледам как Пулев ще го млати. За съжаление емлад и надъхан и на нашето момче няма да му е лесно.
7
0
 
40
 
! Отговори
ще видим преди 5 години
Труден залък ще е тоя!
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това момченце е набор 94, на има-няма 24 годинки е.
5
0
 
33
 
! Отговори
BG преди 5 години
Абе не е на хубаво да слагаш всичко от едната страна на кантара ...Това пък без образование и без контакт с жени също е много опасна комбинация - резлтатът Майк Тайсън.Иначе го разбирам - като бивш спортуваш до последна капка.
4
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Кубрат май доста ще му бъде надута главата .. доста по-отдаден на бокса изглежда Фюри, който все още е нямал приятелка, за да се бие, а нашия изръчка де що има нощно заведение..
3
5
 
44
 
! Отговори
Калоян преди 5 години
т.нар ""ирландски пътешественици" са тамошните мангоси, ходат напред назад с катуните и не ги обичат много много :) но са по напред от нашите май.
2
25
 
6
 
! Отговори
saki преди 5 години
Общо взето лесна победа за Кубрат. На различни нива са с този.