Бюджет 2019: За какво се бори бизнесът?

Бюджетът за догодина скара бизнеса и синдикатите
Обновена: 26 окт 2018 22:06 | 26 окт 2018 21:43,
6

Още по темата
Днес социалните партньори обсъдиха с властта заложените параметри на документа. Обсъдени бяха също бюджетите на здравната каса и този на общественото осигуряване. Работодателите не подкрепят увеличението на максималния осигурителен доход от 2600 на 3000 лв.

"Разширяването в посока нагоре в облагаема част засяга в съотношение 40/60 както бизнеса с 60 единици, така и този, който получава този доход с 40 единици. Хората с този вид възнаграждения са едри капиталисти. Една част от тези възнаграждения се получават от хора от IT сектора, друга от дребни предприемачи и от висококвалифицирани служители", обясни в "Денят ON AIR" Румен Радев зам.-председателят на УС на АИКБ.

Още по темата

Бюджетът на държавата за догодина, който Тристранния съвет обсъди днес, отново скара бизнеса и синдикатите

"Хубаво е, че се чуват диалози. Няма как да установим какво мисли наш партньор, ако не чуем неговата позиция. Идеята обаче е тези позиции да се излагат аргументирано, смислено и без излишни емоции", коментира Радев.

Той отбеляза положителните качества на проектобюджета за 2019 г. Според него прогнозата за ръст е реалистична и смята, че е възможен и по-сериозен ръст от 3,7. По неговите думи трябва да се реформират нереформираните сектори като енергетиката. Друго добро нещо е увеличаването на ниво в абсолютна стойност на консолидираната фискална програма.

Заместник-председателят на УС на АИКБ обясни, че бизнесът и синдикатите имат различия относно предразпределителната роля на бюджета. За тях е много ниска, а ние се радваме на това, посочи Радев пред Bulgaria ON AIR.

"От какво имаме нужда, за да прогресираме и да имаме по-добри възнаграждения - високи технологии, висока производителност, която не минава само през физическото усилие на работника, а през инвестиране в качествено обурудване, в добри мениджъри, в разумни и рационални собственици", заяви той.

Той коментира и отношенията между бизнеса и образованието.

"Ние вече сме влезли в професионалните училища. Опитваме се от доста време да работим заедно, но не става толкова просто, тъй като минава през одобрение на училищните програми", обясни зам.-председателят на УС на АИКБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз не го подкрепям. Досега не съм чул, за някой, който е давал по 500 лева осигурвоки, такси и данъци, на тези 2600 лева, който да е останал без работа и да са му давали 9 месеца по 2340 лева (90%) обезщетение за безработица. На един, като го съкратиха, едвам му дадоха 550 лева за три месеца, после му ги спряха, под предтекст, че вече имал работен договор, нищо, че договорът влизаше в сила след още 2 месеца. На друг, му даваха по 240 лева, за 3 месеца ... след 4 години осигуровки на макс.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, как за какво се бори? За възможността да плаща най-малко на робите. А мечтата му е робите да работят безплатно, даже да си плащат защото като висят в офиса използват ток, пият вода, използват компютри и т.н., а това струва пари!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мечтата на мутренския бизнес: 20 годишен с опит на 50 годишен, с поне 3 езика, компютър, шофьорска книжка, най-добре С, че да кара и фирмения бус, освен да е личен шофьор на шефа, висше по специалността и опит, готов да работи 7 дни седмично по 12 часа, без отпуска и празници за 500 лева. Е, и разбира се е мъж, защото жените забременяват и раждат, а това е голям проблем. Освен това е в перфектно здраве, така че и болнични не ползва.
3
0
 
8
 
! Отговори
Навиатор преди 5 години
висока производителност, която не минава само през физическото усилие на работника, а през инвестиране в качествено обурудване, в добри мениджъри, в разумни и рационални собственици"...................Значи идеално знаят какво трябва да направят и е време да го направят че персонала им си заминава.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ъъъъ... За пари се бори?
1
1
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Бизнесът ДГД!