Пекин: Не подслушваме Тръмп, да си вземе Хуауей!

"Ако САЩ се тревожат, той да спре комуникацията със света"
26 окт 2018 17:45, Елка Василева
15
Пекин: Не подслушваме Тръмп, да си вземе Хуауей!
Снимка: архив, Reuters

Китай отхвърли медийната информация, че подслушва телефонните разговори на американския президент Доналд Тръмп, като я нарече "фалшива новина", и предложи той да си смени айфона с телефон, произведен от китайската компания Хуауей, предаде Асошиейтед прес.

Китайското външно министерство заяви, че журналистите, стоящи зад съобщението на американския в. "Ню Йорк таймс", "не пестят усилия за спечелване на наградата на академията за най-добър сценарий".

"Първо, "Ню Йорк таймс" би трябвало да знае, че подобно съобщение само осигурява още едно доказателство, че вестникът прави фалшиви новини", каза говорителката на министерството Хуа Чунин, която използва език, сходен с този на Тръмп, който често обвинява "Ню Йорк таймс", че си измисля различни истории.

"Второ, предлагам да си сменят айфона с телефони на Хуауей, ако наистина се тревожат за сигурността", заяви тя.

Ако САЩ все още се тревожат за сигурността, Тръмп може да "се откаже от всички съвременни комуникационни устройства и напълно да прекъсне връзка с външния свят", каза говорителката.

През 2012 г. комисия на американския Конгрес заяви в доклад, че оборудването на Хуауей представлява риск за сигурността.

"Ню Йорк таймс" съобщи, че според американското разузнаване китайски и руски шпиони подслушват един от айфоните на Тръмп и използват информацията, за да се опитват да му въздействат и да оказват влияние върху политиката на правителството му, припомня БТА.

Президентът отхвърли представата, че използва несигурни телефони, като заяви в Тwitter, че употребява само правителствени телефони и има "само един мобилен телефон, който рядко използва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хуауей са най-добри и сигурни.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че не го подслушват ние един час го гледаме и вече сме на път към мозъчна смърт а ако някой ги гледа и слуша повече жалко за него.
11
10
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До до привет от ГерманиИ кво биха ми направили руснаците, ако допуснем, че ме "подслушват"????Виж, "чичко Гугъл", Фейсбук, Твитърчето и още множество "знайни и незнайни" приложения със сигурност записват всичко което правиш в Мрежата...............................Гугъл и да те подслушва няма да ти открадне парите от банковата сметка ! Но руснаците и китайците крадат ! Така че внимавай ако ползваш Касперски , никога не прави онлайн покупки и преводи на пари !
10
8
 
9
 
! Отговори
до привет от Германи преди 5 години
И един съвет от мене - никога не ползвайте руската антивирусна програма Касперски !На руснаци никакво доверие!----------И кво биха ми направили руснаците, ако допуснем, че ме "подслушват"????Виж, "чичко Гугъл", Фейсбук, Твитърчето и още множество "знайни и незнайни" приложения със сигурност записват всичко което правиш в Мрежата чрез компютъра ти или докато "чоплиш" Андроидчето си!Най-добре, попитай баба си Меркел!Тъй, че внимавай да не се окажеш екстрадиран в някой Щатски затвор.
9
7
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
В шпионажа и турците не си поплюват !Снимали всичко какво се е случило вътре в саудитското консулство в Истанбул , но казват ,че уж Кашоги е имал някакъв си часовник със скрита камера и че уж дистанционно бил свързан с телефона на годеницата му и ала-бала ! Турците ако си признаят ,че имат поставени СРС-та в саудитското посолство ,тогава ще избухне голям международен скандал !
8
7
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Каквото и да си говорим най-големите шпиони са китайците. Русия и САЩ се дърлят а китайците ей така тихичко на пръсти ни оборудваха с китайски неща. Просто се огледайте :) А и лично съм виждал в няколко китайски оборудвания за интернет след пробив в конзолата разни софтуерчета напускани ей така и правят нещо. Разбира след kill всичко си работи нормално. Какво правят тези малки програмки ?! Въображението е на ваше.
7
8
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Правец-16! Самая надеждная машина! Вот, и президент США тоже изпользует Правец-16 ради безопасности связи.
6
3
 
14
 
! Отговори
ВиготураВигопрасна преди 5 години
Китайците подслушвали Трумпета....ахахахааааааа....ама добре са посъветвали да си купи ***..вей
5
12
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До от БерлинЗа кои санитари думаш , че нещо не мога да те разбера ?!Или искаш да кажеш как сега по цял ден пиша коментари и не ходя на работа ли ?Ако това ти е въпроса веднага ти отговарям - сега съм в период на зимен сън и не ходя на работа , когато цъфнат кокичетата ще тръгна на работа !
4
5
 
16
 
! Отговори
от Берлин преди 5 години
До привет от Германия.....Абе в Германия санитарите си вършат добросъвестно работата , я кажи ти как успя да надхитриш твоите ?
3
25
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
И един съвет от мене - никога не ползвайте руската антивирусна програма Касперски !На руснаци никакво доверие !
2
5
 
21
 
! Отговори
герб преди 5 години
Тръмп да вземе пример от Баце - него никой не иска да го подслушва или слуша , може би само ромите ...
1
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-безопасни са Самсунг и Сони, защото нямат интерес да ни подслушват.