6-те признака, че тялото ви е напълно здраво

В природата ни е да се вглеждаме по негативен начин във всичко
Обновена: 27 окт 2018 20:40 | 27 окт 2018 20:35, Михаела Лазарова
7
6-те признака, че тялото ви е напълно здраво
Снимка: istock

Хората са склонни да търсят под вола теле. В природата ни е да се вглеждаме по негативен начин във всичко, защото това и получаваме като обратна връзка. Свикнали сме по презумпция да не сме здрави, защото в съвремието пълното здраве е рядко срещано или поне така си мислим. Преди да побързате да се усъмните в тялото си, преди да посегнете към ненужните за вас хранителни добавки или медикаменти, преди да прибегнете към някоя глупава модерна диета, вижте кои са признаците, че всичко това не ви е нужно! Има сигнали, които ясно подсказват, че всъщност тялото ви е напълно здраво и трябва да се радвате.

Гъста, лъскава коса

Сухата, накъсваща се и капеща коса може да бъде признак на редица заболявания. Ако обаче вашата е тъкмо обратното – лъскава, здрава, гъста и в добро състояние, това е положителен сигнал за вашето здраве.

Здравото тяло е в състояние да произвежда достатъчно колаген и протеини, подхранващи и хидратиращи косата отвътре по естествен път.

Здрави нокти

Подобно на косата, ноктите също са проекция на вътрешното здраве. Ноктите могат да издадат редица здравословни проблеми, стига да можем да ги разчетем. Те се нуждаят от доста хранителни вещества, за да са здрави. Ако ноктите ви са нечупливи, розови и растат нормално, значи организмът ви е здрав.

Повече  по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
Абе преди 5 години
вчера погребахме един точно такъва?!Абсолютно здравословен?!Не пиеше,не пушеше не таковаше....,с гъста чуплива коса,здрави зъби и нокти,гладък език,който всеки ден,редовно се изхождаше по-малка и голяма нужда,членуваше в ГЕРБ и прочие,ама сдаде богу дух?!Бог да го прости човека!
3
1
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
За 5к те правят като джими хендрикс.
2
2
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Също - и дъските Ви хлопат нормално...
1
2
 
13
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Значи щом съм плешунгер съм болен, така ли ?