Големият мач: Кобрата и Фюри в бой – кой ще е претендент за титлата?

Сблъсъкът между двамата е довечера в "Арена Армеец"
27 окт 2018 10:08, Елка Василева
73
Големият мач: Кобрата и Фюри в бой – кой ще е претендент за титлата?
Снимка: БТА

Кубрат Пулев се намира във формата а живота си. Българинът безспорно е готов да смаже Хюи Фюри в най-важната битка в кариерата му за последните 4 години. Всичко или нищо.

Така е определян от мнозина специалисти боят тази вечер в "Арена Армеец" за Кобрата. Успех ще върне 37-годишния столичанин там, където се намираше след двубоя с Кевин Джонсън - в ролята на претендент за световната титла на IBF и правото да предизвика отново властелина в тежка категория Антъни Джошуа.
 
Поражение обаче би означавало нов рестарт. Такъв, който ще бъде изключително трудно да бъде направен. По простата причина, че една загуба насред София ще означава не просто връщане назад в ранглистата. Тя би била много тежък удар по самочувствието и амбициите на Кубрат. Човек, който е доказал, че иска да успее и заради България. Загуба, която не влиза в плановете му, защото е много вероятно да му навреди много повече, отколкото ще бъде позитивът при евентуален успех.
 
Никой обаче не мисли за този развой. Не и в лагера на Кобрата. Увереността в очите на Пулев се чете с всеки негов жест, мимика и действие. По-силен и впечатляващ отвсякога. Чисто визуално това е много лесно разгадаемо спрямо физиката, която Кубрат демонстрира вчера на кантара. Българинът закова цифрите на точно 109 килограма. Най-ниското му тегло от пробива в професионалния бокс от 2009-а насам. И с цели 7 килограма под това, което тежеше преди година и половина за мача с Джонсън.

Още по темата

Това предвещава само едно -Пулев ще отговори на скоростта на Хюи Фюри със скорост. Британецът е с два килограма по-лек от него, като стои с 4 см по-високо и има предимството на по-големия разтег при ръцете. Мощта обаче е това, което ще даде превес на Кубрат.

И вчера се видя, че Безстрашния, както бе оприличен съперникът на българина, не може да впечатли чисто визуално. Неговите умения, възможността рязко да сменя стила и концепцията на поведение са това, което респектира лагера на Кобрата. Шампионът на Острова обаче няма завършващ удар, като не е успял да нокаутира нито един сносен боксьор в досегашните си 22 двубоя.
 
Кубрат също не се слави като най-големия нокаутьор в историята на бокса. Но е повалял много по-опитни и също толкова можещи противници, като Александър Димитренко и Александър Устинов. Все хора, извисяващи се на 2 метра, имащи претенциите да стигнат до световния връх.
 
Едно е сигурно - Кубрат Пулев е готов да постигне шестата си поредна и общо 26-а победа тази вечер в София в мач за 2 милиона долара, какъвто българската сцена не е виждала досега. Бой, който заслужава да бъде видян от пълна "Арена Армеец", както изглежда и ще се случи. Над 10 хиляди зрители се очаква да заемат своите места в съоръжението и да превърнат атмосферата за Хюи Фюри в невиждана досега. Да, британецът ще получи своята подкрепа, но тя едва ли ще се усети при врящия котел, който се очертава да изригне около 23:00 часа.
 
Битките с Питър и Джонсън бяха като детска игра в сравнение с това, което ни очаква тази вечер. Кубрат - Фюри е може би най-доброто, което би могло да се организира на българска територия в професионалния бокс.

Мач с Джошуа в София няма да има. Невъзможно е да видим и такъв с Тайсън Фюри или Дионтей Уайлдьр. Но и не е необходимо. Предстоящото шоу си заслужава, а емоцията от победа на Кобрата в "Арена Армеец" ще бъде трудна за описване, освен ако не е преживяна от първо лице.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фюри бе един от малкото съперници на Кубрат които му бяха горе-долу равностойни - Димитренко, Устинов, Томпсън(донякъде) и сега - Фюри. Този мач за Пулев бе важен, доколкото той натрупа опит срещу сериозен съперник, при това - млад. Хареса ми, че Пулев призна че има грешки и че ще ги изчиства.
60
0
 
1
 
! Отговори
Чудесна победа преди 5 години
Фюри имаше силно телосложение, по-висок беше с 4-сантиметра, но получи ранна аркада и започна да се бие мръсно. мачът не блестеше,но Кобрата ми хареса - опита технични изпълнения - ъперкъти, крошета,, прави удари, комбинации. Биеше се пестеливо, разумно, не "гореше" като в мача за Кличко. беше изчистил корема, направил бе "плочки". Разбира се - не е готов за Джошуа или Бърмейн, но определеон Пулев има прогрес. Накрая говори интилигетно като за боксьор.
59
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 5 години
къде в нета мога да гледам мача?
58
3
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...Uspeh na Kubrat I mainata im na vsichki "razbirachi " !!!
57
3
 
11
 
! Отговори
Иги преди 5 години
Като българин ще стискам палци на Кобрата! От сърце желая успех!
56
14
 
4
 
! Отговори
Бай Ганю преди 5 години
Големият срам булка. Не големият мач. Ама нищо - свикнахме вече. След ГОЛЯМОТО търкаляне по ринга и ГОЛЕМИЯ позор срещу Кличко квото и да му се случи на нашия ще е нещо незначително.
55
7
 
8
 
! Отговори
Ач преди 5 години
Кобрата е в много по-добра форма.
54
7
 
6
 
! Отговори
Алекс Хънтър преди 5 години
Мисля да заложа на Кубрат Пулев, въпреки че съм Англичанин.
53
7
 
8
 
! Отговори
Коджабашев преди 5 години
Кобрата ще го смаже, Фюри е здрав ,но глупав.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 54 Че ти за къде искаш да ги пращаш тия феновяе на бокса? Да стават ядрени физици ли?
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук са се събрали от малoумник по-голям малoумник!Вие сте за психиатрията , бе дечковци!
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 51 Олигoфренче с едрия шрифт, видяхме ти насрaнитe аргументи за това, че мача им бил уреден. Аре сега върви пий една ракия у кръчмата и не гледай повече професионален бокс в тежка категория. Задължително е!
49
1
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Анонимен 49ДОБРЕ, ЧЕ ТИ ДРЪНЧИШ НА ПЪЛНОТА, ТОРБА С ГО-ВНА! :D
48
9
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПЪЛНИТЕ ПРОС-ТАЦИ 44,45,46,47 ТРЪГНАЛИ ДА МИ ОБЯСНЯВАТ КОЛКО БИЛ НЕУРЕДЕН МАЧА КЛИЧКО - ОПУЛЕВ!!!ПУСНЕТЕ СИ ПО ЕДИН КУРШУМ В ГЛАВАТА ДА ВИ ОЛЕКНЕ СПАСЕНИЕ ЗА ВАС НЯМА!
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 48 Като не ти харесва бокса не го гледай , бе.Колко още неща и на мен не ми харесват на този свят( като например ей такива мрънкала като теб), но не се оплаквам- просто не ги гледам и не се срещам с тях на живо.. Аре у лево.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едрия Шрифт...нагласена ти е камбаната, ама накриво. Толкова да си кух.
45
3
 
3
 
! Отговори
бъдещето преди 5 години
Бокса е престъпление против човечеството толериращ насилие или как едни тъ.пан.ари се бият по главите без да си дават сметка че убиват мозъчните си клетки!
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
алооууу 43 -ти какво значи уреден мач като Пулев беше първи в ранглистата след Кличко и много ясно че трябваше да се бие с него за да може Кличко да си защити пояса. Като не знаеш правилата в бокса не се обаждай.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 43 Папагал, уреден мач означава само и единствено единия нарочно да падне от другия. Няма друга трактовка на думата, смооотан! Не говорим нито за пари, нито за фалшиви контузии преди срещата. ***!
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 43 Разбирачо с едрия шрифт, той и Майк Тайсън навремето излезе само заради парите срещу Ленъкс Луис, знаейки че няма шанс срещу него, изяде боя, но се би колкото можеше. И тоя мач ли е бил уреден според теб?