6 неща, на които японците дължат доброто си здраве

Техните принципи за здравословен живот са лесни за спазване
28 окт 2018 14:45, Михаела Лазарова
38
6 неща, на които японците дължат доброто си здраве
Снимка: Istock

Японците са известни със своето дълголетие и с красивия начин, по който остаряват, особено японките. Тайната им се крие в следването на вековни традиции, свързани с начина им на живот, храната и различни практики, които се грижат за тялото и духа.

Техните принципи за здравословен начин на живот са лесни за спазване, дори от нас европейците, които сме свикнали да си угаждаме с любими и не толкова полезни храни, които забравяме да релаксираме, медитираме, забравяме за своята полезна чаша зелен чай.

Как да подобрите общото си здравословно състояние, вижте в следващите редове.

Без хляб, само ориз

Японците традиционно не ядат хляб. Вместо това те сервират ориз на всяко хранене, който е приготвен на пара. Ако спазвате здравословен режим на хранене и искате да изключите от менюто си бялото брашно и хляба като цяло, добавете ориз. Особено полезни са жасминовият, кафявият, черният и червеният. Също така, десертите на японците не съдържат захар, а най-често се подслаждат със стевия.

Хапват морски водорасли

Освен под формата на суши, японците са намерили и други начини да консумират тази суперхрана, забавяща процесите на стареене. Със своя широк спектър от минерали, витамини от групата В, противовъзпалителни агенти, морските водорасли често се добавят и към супите.

На азиатските пазари се предлага голямо разнообразие от тях, а хубавото е, че вече и у нас може да се намери тази суперхрана. В допълнение, японките прилагат върху кожата си и кремове, съдържащи морски водорасли, за да забавят появата на бръчки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Консерваторраничко е още, топло е. слага се към средата на ноември / ако не е все още такова лятно като сега / ти сега вари ракията, зеленцето - малко по-късно.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност, нискокалоричния прием, ще те. направи "дълголетен", ама... Зне е особено приятен живот, защото означава, да караш на минимално сщдопостимия праг, преди да се разболее и умреш.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз искам да живея 200 години по време на 41-вия кабинет на моя вожд и учител ББорисов. И да му се наслаждавам
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 1-во място по смъртност до краят на ВСВ,японците сега са на 1-во по дълголетие. След краят на ВСВ,правителството решава да направи проучване с цел подобряване на генофонда,и взема съответните решение в лицето на здравословни хранителни програми.Основното в промяната на японската традиционална кухня е отричането на хляба,и приемането на йогурт,но не всеки йогурт,а само това с закваска от България.По ,,тошово'' време,на всеки 28 дена е летяла прясна закваска за Токио. БГ-йогурт,водорасли,соя!
26
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 19. Само това ли успя да измислиш в отговор на коментара ми?????? Ето ти въпросителни, няколко, да има и за друг път.
25
1
 
8
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
И основното за младост и дълголетие е - да имате азиатски ген :)
24
3
 
2
 
! Отговори
незапознат преди 5 години
Ако ядете това което ви продават за хляб, няма да доживеете и половината на японците. Аз от доста време си го пека вкъщи, а на последък и мая не му слагам , само брашно, вода , сол, лъжичка захар за храна на кваса и става - идин път.Захар също избягвам да ползвам- за десерт хапвам някой плод.П.П. Чакай другата седмица , все още няма да хванат такива студове, че да замръзне(зелето) преди да е станало.
23
0
 
8
 
! Отговори
Консерватор преди 5 години
Не открих форум за подготовка на кисело зеле и затова реших да питам тук. Някой затиснал ли го е или да чакам следващата седмица?
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите традиции да ядем свинско месо идват от османското присъствие, когато българите е трябвало да гледат прасета за да не им бъдат отнети.
21
3
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
И като гръмна АЕЦ Фукушима на хиляди японци им отидоха диетите на кино...
20
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашата кухня е зле...
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Знаете ли какво ще ви се случи ако постоянно ядете суши, водорасли и т.н."Ще се научим, че въпросите завършват с въпросителна знак.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм хапвл рамене от бая време. Ей сега ще си направя :)
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянЗавиждач, това, което споменах струва под 10 лв. просто трябва да имаш акъл да си го направиш. За сравнение кутия цигари пакет, чипс и двулиткра бира ПВЦ струват повече.
16
3
 
26
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Това е абсолютно невярно. Не се подвеждайте по такива писаници. Това важи за японците, но не и за нас. Казано е- човек трябва да се храни с това, което дава земята, където е роден,т.е. да се храни с неща, с които организма е привикнал. Знаете ли какво ще ви се случи ако постоянно ядете суши, водорасли и т.н. Ще получите разстройство и това е най-малкото. Трябва да се храним с традиционните, прости храни на българите, да не прекаляваме и ще бъдем здрави и слаби, както са били предците ни.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И язе обичам да медитирам на свинско и винско!
14
3
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимен13а един мармот ми загъва самолетоносача с бризент. сигур си на питка с кайма и водичка от чешмичката.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента си хапвам мезе от нахут рендани краставички, копър, магданоз и консервичка риба тон, подправени с малко солчица сок от лимон и зехтинче. Пийвам си силно истудена латвийска водчица. Не ми излиза скъпо, но вероятно ще живея по-дълго от тези, които гризкат чипс, кремвирши и жулят бира от ПВЦ.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От прекомерна консумация на ориз се развива скорбут.Японците били дълголетни в миналото, преди векове.До пост 10- българинът бая е наблягал на свинското през зимата, Балканджия като канара и напета мома с румени страни не ще да са живели на комат хляб и сол. Та даже се налагало да постят напролет. Макар да се оправдавате с християнството.
11
0
 
16
 
! Отговори
ГацоБац-в Бацоа-маал преди 5 години
Я па-сакам да жула Зееляв Сок от бидоня и свинки пръжки с лют лук Баце.Маакя . , дали ша живеЪ до 100 лета.През *** мий..Фъргъм съ в Животя като шампион.Пияне,жени ,мъже не подбирам.По добре 35г.Лъв Баце отколкото нагръчена 103годишна мишка.Жик-Так тва е Животя баце люто ,футбол,пръжки и яко