Пулев за победата: Българите сме силни, когато сме заедно!

Българинът победи Хюи Фури в 12-рундов мач в "Арена Армеец"
28 окт 2018 07:45, Петя Славова
140

Снимка: БТА

"Имам дебела глава и вярата ме задържа. Опитът беше важен, кондицията и добрата тренировка. Работихме здраво тези три месеца и този труд се отблагодари", това каза Кубрат Пулев след победата си над британеца Хюи Фюри.

Българинът поведе с пълно съдийско единодушие в 12-рундов мач в тежка категория на гала-вечер на професионалния бокс в зала "Арена Армеец" в София.

Тримата арбитри край ринга дадоха предпочитания на Пулев със 117:111, 118:110 и 115:113 точки.

Още по темата

С успеха 37-годишният българин стана официален претендент за световната титла във версия Международна боксова федерация (IBF), която в момента е притeжание на Антъни Джошуа (Великобритания), предаде БТА.

В първия си мач след година и половина пауза Пулев започна силно и още във втория рунд след негов удар се отвори аркада под лявата вежда на Фюри.

Българинът продължи да контролира срещата, като едва в началото на осмия рунд Фюри успя да вкара няколко мощни десни крошета и за първи път в двубоя поразклати съперника, но българинът се измъкна от критичната ситуация и до края отново доминираше.

Така Пулев записа 26-а победа (13 с нокаут) в 27-ия си мач като професионалист. 24-годишният Фюри допусна второ поражение в 23-ата си среща.

"Искам да благодаря на публиката. Тук са най-добрите фенове. Българите сме силни, когато сме заедно", заяви на ринга веднага след мача Кубрат Пулев под бурните овации от залата.

"Фюри е добър противник, много труден за уцелване, защото е доста крив и неудобен. Но както виждате, учим ги младите и няма как. Той е бърз, беше трудно да намеря пътя, но въпреки всичко го надиграх. Имах много повече точни попадения, той се предаде. Стана невиждано шоу, красива гала. Такъв противник в тежка категория досега не беше идвал в България", допълни българинът.

Пулев коментира и критичната ситуация в осмия рунд, когато за единствен път в мача Фюри успя да го разклати.

Българинът сега очаква мача за световната титла на IBF срещу Джошуа, срещу когото очаква да изчисти грешките и да излезе още по-силен на ринга.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
4
 
! Отговори
АзВечеСъмТе преди 5 години
Гледах целия мач с английски коментар. Дори английските коментатори дето коментират от гл.т. на Фюри му признаха превъзход. Кобрата се представи много добре. Почти без сериозни грешки. Стила на игра му е меко казано -не красив, слабо ефективен с тези безкрайни заходи и точкувания. Ако нанесе истински удар два пъти на рунд си е цял успех. И тук както във всеки друг спорт играеш толкова колкото ти позволи противника. Пулев показа отлична концентрация, добра кондиция и успешни влизания(на моменти).
75
2
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
А бе стига че е смешно тоя не е Тайсън Фюри бе а някакъв посредствен боксьор хванал нашия и тн.Стига квичахте толкова кат пуйки!
74
1
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
Последно (щото моето мнение не е меродавно) не съм съгласен, че има един - двама добри и всички останали за нищо не стават. Скоро някой (бил тренирал бокс 25 години) нарече противниците на Кубрат чикиджии. Казах му - аз не лепя етикети, но след като за теб (който най-много да е бил републикански шампион или по-вероятно само да е мечтал поне шампион на клуба си да стане) тези хора, професионалисти със (повечето) сериозна аматьорска кариера зад гърба си са чикиджии....то ти какъв си?
73
1
 
2
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
Няма да коментирам стила на Кубрат. Не защото нямам мнение. Аз не харесвам стила му. Но аз не харесвам и стила на Уайлдър, което не му пречи да е супер успешен боксьор. Едва ли разбирам повече от треньорите на Кубрат, та да давам акъл. Стилове всякакви - на Тайсън, Холифийлд, Ленъкс, Али, Фрейзър... Но както Тайсън казваше (едва ли ще го цитирам точно!), че не толкова стила е важен, а човека, характера!
72
1
 
1
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
Много от коментиращите (особено когато слушам да коментират футбол) забравят, че играят живи хора. Слушам за разни тактики, схеми, стратегии..... Ужас! Като повечето от хората не разбират, че за да се изпълнят тези тактики стои дългогодишна потготовка по развитие на физически качества, двигателни навици, моментно състояние, психическа подготовка и т. н. А повечето от тези "тактици" не могат да структурират правилно час по физическо възпитание - не тренировъчен процес на професионален атлет!
71
1
 
7
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
Не съм казал, че Кубрат е перфектният боксьор и ще смаже всички. Мисля, че шансовете му срещу Джошуа са много малки, но въпреки това бих му стискал палци ако се срещнат. Това има в момента малка България. Никога България не е имала толкова успешен боксьор в тежка категория, нито се очертава в близко бъдеще да има. За левия му прав - щом печели мачовете си с него и цялата му тактика зависи от него - значи левия му прав работи добре. Да не говорим, че прави и нокаути с него.
70
1
 
1
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
Не съм специалист. Това, което ме разсмя, беше изказаното мнение, че от няколко снимки можеш да съдиш за качеството на един боксов мач. Специалист съм в областта на физкултурата, но нямам специалност "треньор по бокс". Тренирал съм и бойни спортове, както много други в България. Темата е дълга и ако почна да пиша - отидоха 2 часа. Но понеже казах, че ще си изкажа мнението - ще на хвърлям някои мои мисли по темата.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рок енд рол, аз не съм човека с коментарите за снимките. Още повече, радвам се, че си специалист. Ако наистина имаш време, сподели какво мислиш за мача - с удоволствие ще го прочета, а вярвам и доста от останалите коментиращи. Не е нужно всичко да се превръща в заяждане, едно аргументирано и професионално мнение ще е от полза за всички.
68
1
 
1
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
Имам работа в момента. По-късно ще прочета какво си написал и ще изкажа субективното си мнение.
67
1
 
1
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
Не, не е забранено да имат мнение. Аз също имам - смятам за смешно някой да се прави на специалист, че по снимки може да съди за качеството на бокса. И изразих мнението си. Радвам, се че спора ни е културен, без простотии. Бъди здрав! И извинявай, ако си се почувствал засегнат.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още нещо - сложи Пулев до някой от техниците, от произволна категория. С какво точно блести? Сложи го до някой от удрячите - пак, с кой би го сравнил?В този мач поне, за разлика от мача с Кличко, треньорите му бяха поработили върху стратегията. Което в моя аматьорски поглед е голяма стъпка напред.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, рок енд рол. Според твоето виждане е ЗАБРАНЕНО хората да имат мнение? Хайде, направи анализ на Пулев. За годините му физическата му форма е отлична. Механиката на ударите му? Как е? Левия му прав? Защитата и обръщането на главата при поемане на десните прави? Бедния арсенал? Добре играе с краката, но не успява да се възползва в няколкото пъти когато излезе от страни на Фюри и имаше ДОМИНИРАЩО положение? Умора? Може би. Беше ли перфектен - емии, можеше още. СПОРЕД МЕН.
64
2
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
И това за моториката е произволно избран пример, щото мога да ти задам още много подобни въпроси (които са елементарни, защото са базови - основата, от която се тръгва), на които съм сигурен, че не само не знаеш отговора, но и за пръв път чуваш за подобни неща.Абсолютно нормално е, човек, който не ги е учил, да не ги знае. Но не е нормално, когато не знаеш, да се правиш на експерт. От мен - толкова.
63
3
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
До анонимния анонимник-специалист с полуакадемични познания.Абсолютно съм сигурен, че сега ако те питам какво е моторика (едно от базовите неща във обучението по физическо възпитание (не че знаеш какво е физ. възпитание, физическа култура или физическа дееспособност) ще си изпотрошиш пръстите по клавиатурата да го търсиш из Гугъл и пак няма да ти стане ясно. Обаче, как да тренират елитни атлети "знаеш", нали? Щото си гледал десетки хиляди мачове по бокс...
62
3
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
И ми е много интересно, хора, които не са прочели една лекция по ТМСТ, не знаят структурата на елементарен час по физическо възпитание, да дават акъл как да тренират елитни спортисти. *** то човек колкото е по-неостър, толкова и самочувствието му по-голямо.
61
3
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
"Ами, за твоя върховна изненада, ИМА. Има хора, които го тренират това и са изгледали десетки хиляди мачове. Така да се каже, притежават някакво полуакадемично познание кое как трябва да бъде."... Аз знам, че има. Моето образование не е ПОЛУакадемично - имам диплома от НСА. И милиони мачове да изглеждаш - това не те прави специалист по бокс. Много хора са тренирали. НО! За твоя (явно голяма!) изненада, специалистите не драскат по форумите като теб и мен, а работят в областта на бокса.
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не знаех, че има такива супер специалисти в България"Ами, за твоя върховна изненада, ИМА. Има хора, които го тренират това и са изгледали десетки хиляди мачове. Така да се каже, притежават някакво полуакадемично познание кое как трябва да бъде. И най-вече, имат аргументирано мнение.
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера на какво се дължи истерията покрай тези двама братя. За да почнеш да играеш подобен спорт трябва да имаш доста ниско чувство за самоуважение. Едно време само робите са ги карали насила да играят подобни игри, никой нормален човек не е искал. В същото време в България има далеч по-успешни спортисти от тях, за които повечето българи изобщо не са чували.
58
4
 
3
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
"На всички снимки без две, личи ниското качество на бокса. ....." ... Аз съм дълбоко респектиран!!! Думи нямам да изразя възхищението си! Не знаех, че има такива супер специалисти в България, които да определят качеството на бокса по няколко снимки!!! Защо тези големи специалисти не са известни на никого???!!
57
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щом ви се гледат театър Пулевиами гледайтеплащайтеония се делят парите после