Задържаният Харалампиев: Човекът с тениската "Wehrmacht"

Кой е шефът на Агенцията за българите в чужбина?
29 окт 2018 13:15,
40
Задържаният Харалампиев: Човекът с тениската "Wehrmacht"
Снимка: Facebook

По непотвърдена информация при акцията на специализираната прокуратура в Държавната агенция за българите в чужбина е бил задържан и нейният шеф - Петър Харалампиев. Спецпрокуратурата разследва престъпна група за подкупи и престъпления по служба.

Още по темата

Петър Харалампиев е начело на Държавната агенция за българите в чужбина от май 2017 г. Председател е и на национално движение "БГ патриот".

Преди да оглави агенцията е бил заместник областен управител на София от декември 2014 г. до май 2017 г.  Бил е и изпълнителен директор и член на Управителния съвет на фондация "Българе".

Името му нашумя в края на миналата година, когато негова снимка с тениска, на която пише "Wehrmacht" (името на въоръжените сили на нацистка Германия) се завъртя в социалните мрежи. Тогава той самият настоя, че тениската е на рок банда, а не във възхвала на силите на фашистка Германия.

Още по темата

Тогава вицепремиерът Красимир Каракачанов го защити, като каза, че не намира нищо странно в облеклото му.

"Къде виждате на тази фланелка фашистки символ? Някъде виждате ли пречупен кръст? Това означава ли, че думата "Wehrmacht" не трябва да се изписва никъде в учебниците? Видно е за какво става въпрос - за музикална рок група", увери Каракачанов тогава.

През август 2018-а Харалампиев обяви, че от Държавната агенция за българите в чужбина предприемат различни инициативи, за да се върнат високоспециализирани кадри у нас от Западна Европа.

Днес обаче ВМРО побърза да се разграничи от Петър Харалампиев. В декларация воеводите заявиха, че подкрепят работата на разследващите и настояват всички виновни да получат възможно най-тежките наказания, предвидени в закона.

"Нашата политика винаги е била в подкрепа на това всеки етнически българин, независимо от това къде живее, да има право да получи българско гражданство. Ако някой служител си е позволил да злоупотребява със служебното си положение и да нарушава правилата за работа на Агенцията и законите на страната, той трябва да понесе последиците за това", пишат от ВМРО.

Те подчертават, че председателят на ДАБЧ не е член на нито една от партиите в коалицията "Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО". Той е лидер на гражданското движение "БГ патриот".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
И какво като има надпис Вермахт на тениската? Проблем ли е? Нещо не разбирам... Поредно търсене на теле под вол
36
0
 
5
 
! Отговори
Калтенбрунер преди 5 години
Каракачанов тотално се ***! Султанка, Вангелов, Мазния Искрен, Харалампиев и още дузина гламави кокошкари! Време е да отива в небитието господин Праслака!
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори и да е на врмахта сега е 2018 ? Какво е това приличащо на расизъм отношение. Каро имаш фланелка на вермахтаа и дай данго убием. Че ние сами възхваляваме царете си ...Те да не би да не са избивали половината балкани , за да се гордеете , че сте били на 100 морета ? Нали пак с кръв са правени тея земи. Ако човека е направил престъпление да го съдят ...Ама това с фашизма е смешно. Всеки има право да си харесва историята или не.
34
0
 
6
 
! Отговори
Вермахт преди 5 години
Вермахт е немска марка много яки обувки.Същите се произвеждат и в Гърция въпреки ,че са яли попарата на немци и италианци през ВСВ
33
2
 
7
 
! Отговори
Народен преди 5 години
От къде може да се купи такава тениска
32
1
 
5
 
! Отговори
Брат Вурст преди 5 години
Ако си с тениска Antrax си терорист, а с Iron maiden си почитател на светата инквизиция
31
0
 
4
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Ам то ясна работата. То на шкембе воевода човек. А тъй, пак гласувайте за патриотите, вийй гладни пък те със шкембета!
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ми става ясно защо, когато става дума за "българи в чужбина", това се разбира като онези, които трябва да станат българи, а не онези, които прогониха по света!!! Малка разлика - едните плащат, за да дойдат, а другите и да им платят няма да се върнат в такава държава!
29
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
Гешев,веднага арестувай и началника му черкез-балевски,веднага го разследвай,с какви пари е построил мотел, "Козия рог",и преводите за спането на граничарите също,може никой да не спи в мотела,но той си получава паричките,за всички легла,договора му с държавата,кой го е подписал,и т.н.всички по веригата,веднага в ареста.
28
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега го очаква среща с един пичага , който има тениска "Красная Армия" . След срещата - вермахтът няма да е същия ..
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе таз агенци за чужбина на старите супер такса набили,а на новите наполовина кат за кумова срама да прекарат,а най-новите се ползват без такси само да долазат кат от чужбина.
26
0
 
15
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Тази агенция си е трошене на народна пара куче влачи диря няма грамофон свири майка плаче.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го екстрадираме в Русия с тениската и другите му патриотични бижута. Там да обяснява за рокгрупата.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриот е, душа даваза наука, за свобода...-----Душа дава, ама прибира 5000 еврака, за паспорт!!
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно тоя ТOЛУП какво мисли за престъпното управление на БКП?Бас държа, че изпада в умиление от правешкия каскет и злодействата му!!!Което доказва колко са близки двете юродиви идеологии!
22
4
 
5
 
! Отговори
Метал преди 5 години
Вермахт имаше и марка кубинки, едно време, доста модерни и скъпи..
21
3
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Да, това е тениска на "Вермахт". Имам я тази група в дискографията си, слушал съм я на младини;))) Хаххахахаха
20
7
 
8
 
! Отговори
Пет преди 5 години
До ..само да попитам......Символа с Орела го има и в Германския Парламент и в Австрийския и в Полския! Орела е както нашия Лъв на герба! Няма лошо.алпийски орел.защитена птица! Лошото е за Какво го имат някой за Символ?
19
3
 
21
 
! Отговори
1913 преди 5 години
Корупция на три морета
18
0
 
19
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Според устава на Вермахта, офицерите не могат да бъдат членове на ГРСДП. Според устава на БНА, офицерите трябва да са членове на БКП.