Яли сте, ама... 8 причини за появата на вълчи глад

Една от тях: Имате заболяване на щитовидната жлеза
31 окт 2018 10:15, Михаела Лазарова
6
Яли сте, ама... 8 причини за появата на вълчи глад
Снимка: Istock

Гладът е полезно чувство, което дава сигнал, че е време да заредим малко енергийните си батерии.

Той поддържа функционирането на мозъка, изграждането на мускулите, позволява на организма да се възстанови след физическото натоварване и стреса от деня.

Нормално е да изпитваме глад през няколко часа. Не е нормално обаче, ако това се случва твърде често, въпреки че сравнително скоро сме яли.

Какви могат да бъдат причините за поява на глад скоро след като сте се хранили?

Не консумирате достатъчно протеин

Разграждането на протеините отнема малко повече време, което отлага глада във времето. Ако в менюто ви не се съдържат достатъчно протеини, скоро след храненето ще огладнеете.

Не ядете достатъчно фибри

Фибрите също осигуряват ситост за повече време за разлика от въглехидратите например. Храни без фибри преминават много по-бързо през храносмилателния тракт, оставяйки ви отново гладни скоро, след като сте се хранили.

Храненията ви са прекалено нарядко

Избягвайте прегладняването, защото то носи доста затруднения на организма и го поставя в режим на пестене на енергия. Това кара нивата на стрес в тялото да се повишават. Вместо това разпределете храненията си през 3-4 часа на малки порции, така че да зареждате с хранителни вещества, носещи енергия през оптимално време.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
11
 
! Отговори
петко рицаря преди 5 години
Често казват, че жената мечтаела за красив рицар на бял кон...Погрешно!Жената мечтае да яде какво й е кеф и да не надебелее!
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Причините са в молекулната механика и protein docking на грелина и субстанции със сходен ефект. Стеричното разположение на някои групи определящите кулоновите взаймодействия във вентромедиалните ядра в хипоталамуса също. Проблемите идват и във статистическия формализъм и флуктуациите, които на Монте Карло симулациите не биха могли да доведат до физическото обяснение.
1
2
 
11
 
! Отговори
степан преди 5 години
И аз се чудя тия в народното събрание що немогат да мислят то щото били сити.