17 ноември, Белгия: Ден без покупки – заради скъпи горива!

Белгиец призова сънародниците си да не купуват нищо на 17 ноември
1 ное 2018 18:48,
19
17 ноември, Белгия: Ден без покупки – заради скъпи горива!
Снимкa: Reuters, архив

Белгиец призова на 17 ноември своите съграждани да се откажат от всякакви покупки и да останат у дома в съботния ден, съобщиха местни медии. Досега призивът е подкрепен от хиляди последователи във Facebook.

Според предложението в този ден хората не трябва да плащат за нищо, за да "накажат" правителството. Конкретната причина за протеста са растящите цени на горивата, пише БТА.

Друга група в същата социална мрежа зове за "обща стачка срещу правителството" и приканва водачите на частни автомобили и на камиони да препречат изходите на магистралите в страната от 16 ноември (петък) до 18 ноември (неделя).

Според организаторите правителството трябва да разбере, че хората не могат да търпят да бъдат "негови портфейли". Организаторите призовават към участие всеки, който работи, за да може да зареди гориво, за да отиде на работа.

Снощи покрай празника Вси светии няколко десетки младежи, предрешени като мъртъвци и снабдени с моторни резачки и прътове, са обиколили банкови офиси в центъра на Брюксел, показват репортажи от събитието. Символичният протест бил насочен срещу "неутолимата жажда за печалба на финансовия свят", която тласка управляващите към решения, вредни за хората и природата.

Участниците отправили упрек към безчовечните действия на финансистите и техния стремеж за безкраен растеж на икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имайте предвид, че в Белгия се спазва трудовото законодателство и събота и неделя са почивни дни, дори и за голяма част от магазините. В някои по-малки градчета и села няма отворени магазини след 19 часа, почивните дни и празниците. Так, че много лесно един ден да минат без пазаруване.
15
1
 
0
 
! Отговори
БАШ майстора преди 5 години
До азаз познавам 3 системидиктатурадемокрацияанархияда проведем анкета с коя от трите искат да живеят хората?
14
4
 
0
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
наказвайки правителството наказва народа а не определени индивиди в правителството които са само разпределители на постъпленията от народаняма никаква логикаи кво сега една камара народ ще се поведе по акъла на един недомислящ?
13
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 5 години
социализма ще се върне с пълна сила, думи на Ванга. думите са и дори комунизъм!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само две седмици ако не се зарежда и тиквата е глътнал водица.
11
0
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Там където е няколко цента за литър е резултат или от залежи на Петрол или от насилствено завладени териотии богати на петрол. Няма как при нещо, което е с ограничен ресурс, като петрола, то цената му да пада. Всичко е добре дирижирано, с тази разлика, че България и много други държави не са сред диригентите в тази игра. След неопределно време, като свърпи птрола, то тока ще стане много скъп, защото ще е източник на движение и "суровина" без която не може. Всяка епоха си има ценни суровини
10
1
 
14
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Хората протестират, за цените, а при нас, не само, че е негодно горивото, ами и си продължава да върви нагоре. До кога? Защо в някои страни, цената е няколко цента за литър, а при нас- има-няма, поне 80-90 пъти по-скъпо? Монополът на търговците ли...
9
1
 
20
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Нас това не ни касае,ние сме си добре!
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белгия, 01.10.18:А95- 1.484?; Дизел- 1.632?; LPG- 0.587?
7
2
 
28
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Ако това се случи в България, веднага ще се намерят около 5000-6000 предатели които демонстративно ще отидат да зареждат точно в този ден, телевизията ще ги покаже и някои от тях ще кажат че бензина трябва да стане 20 лева, други ще бутат камерите, ще мучат и ще гледат лошо и надменно, демонстрирайки ултратъпизъм, нихилизъм и наследствена кретения.
6
0
 
27
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Е, хората, и затова са много по-добре в живота от нас, защото са задружни! А ние с тези управници, само затъваме, и после защо българите намаляват -то е логично!!!
5
2
 
21
 
! Отговори
Чуролик преди 5 години
Да не излезе и че горивата са по-евтини от нашите?
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да проявим съпричастност към белгийците и да не купуваме стоки от Белгия на 17-ти ноември.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не наливам гориво от много години. Инасталирах на дизелрката едно приспособление което гори олио. Олиото е в отделен резервоар с подгревател. Лятото нямам проблеми пали и върви с ползвано олио от картофи. Зимата при минусови температури паля на нафта за 5 минути и след това превключвам на олио. Изгорил съм тонове олио което го купувам на 30 ст.за литър. Вместо да го изхвърлят аз им го изкупувам. А тарикатите да вдигат цените ако искат и 5 лв. литъра да го направят.
2
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ше им накривите шапките. Всички ше напазаруват двойно предния или на следващия ден.
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз също призовавам всички българи на 17 ноември да не купуваме горива! Да сме заедно с еврпоейските хора!