Ryanair от днес: Без безплатни 10 кг ръчен багаж

Условията предизвикаха възмущение в социалните мрежи
1 ное 2018 16:23, Елка Василева
33
Ryanair от днес: Без безплатни 10 кг ръчен багаж
Снимка: архив, Reuters

Пътуващите с нискотарифната ирландска компания Ryanair няма да могат да качват безплатно 10-килограмов ръчен багаж в самолета зарaди влизащите в сила днес нови правила, предаде ДПА.

Според тези правила пътниците, които искат да качат на борда багаж, който е по-голям от "малка лична чанта", ще трябва да плащат допълнително, освен ако не са клиенти с приоритетно качване.

Приоритетното качване струва 6 евро (7 долара). Пътниците, които не са го избрали, ще трябва да плащат 10 евро за всеки допълнителен багаж в кабината.

Още по темата

Новата политика за багажа на Ryanair предизвика възмущение на хората в социалните мрежи, като някои клиенти твърдят, че никога повече няма да летят отново с Ryanair, пише БТА.

Нискотарифната авиокомпания имаше трудна година заради стачките в Европа. Миналия месец Ryanair обяви спад от 7 процента на приходите през първата половина на финансовата си година, като обвини за това наред с други причини "повсеместните щети" от стачките.

В същото време Ryanair обяви днес, че ще обжалва заповедта на италианската служба за защита на конкуренцията и пазарите (Антитръст), която иска да й наложи да приеме безплатния ръчен багаж на пътниците, предаде Франс прес.

Вчера италианският Антитръст нареди на Ryanair да не въвежда новата си система, която влиза в сила днес. Нареждането засяга и и друга нискотарифна компания - унгарската Wizzair, която реши да приложи подобна политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тези самолетите им са толкова зле,персонала е ужас,че и все повече изисквания имат.Малко да бяха поне като wizz air.
25
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само България ер. Летя всяка година с тази фирма и съм много доволен.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най хубавото на тая компания е надписа
23
3
 
5
 
! Отговори
... преди 5 години
.. А и 54-ките (а и 34-ките) дали от самолетите, дали от пилотите, но не си спомням турболенция, не си спомням хард-ландинг. Всичко беше гланц!
22
0
 
6
 
! Отговори
... до дрън-дрън преди 5 години
Е, всичко с времето си. Не можеш да сравняваш 80-те със сегашните възможности в 'бизнес класата' на елитните авиокомпании, но тогава Аерофлот беше еталон и високо ниво .. световно!
21
6
 
4
 
! Отговори
дрън-дрън преди 5 години
До ... до 18И аз съм пътувал с Аерофлот през 80-те няколко пъти.Стюардесите - страхотни.Другото са лъжи, "другарю".
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъпият долар и бензина им изядоха печалбите и ще има фалити.
19
3
 
9
 
! Отговори
Петър преди 5 години
До СилвияТочно така, така или иначе е по-удобно малкото куфарче да е долу - и до сега винаги специално съм искал да го вземат в багажното, вместо да му се занимавам при бордването .. това е изкривена / неправилно представена информация .. Нищо не се променя реално, и специално Райън никога не са ми теглили или мерили чантата, за разлика примерно от Wizz .. а летя с Раъйн до Кьолн, понеже няма друг превозвач с ДИРЕКТЕН полет до там .. Боинг като Бойнг .. разлика няма...
18
6
 
23
 
! Отговори
... до 18 преди 5 години
Да, романтични времена. Пътувал съм през 80-те с Аерофлот до Москва няколко пъти - стюардесите бяха потресаващо красиви. Уникално меню на борда (за всички, не бизнес-мизнес класи) включващо и червен хайвер!!! от истинския! невероятно обслужване..соц-хипер-лукс! За съжаление това никога повече няма да се върне.
17
5
 
9
 
! Отговори
... преди 5 години
А италианците много ги е яд, че АлИталия фалира вече няколко пъти и е на изкуствено дишане, но ще го ду-хат...
16
5
 
12
 
! Отговори
съветски авиатор преди 5 години
В Тучките имаше място за багажа на всички, в тия Боинг бракми теснотия. Да връщат Ту и Ил и няма да има проблеми.
15
2
 
25
 
! Отговори
... преди 5 години
Бъдещето на пътническия транспорт е авиацията. Бъдещето на авиацията е лоу-кост_а! Времената, когато пътуването със самолет беше лукс (с тристепенно меню на борда, маркови напитки, красиви стюардеси и стройни пилоти) е в миналото, също както презокеанското пътуване с Титаник навремето... Днес може да си изпратиш багажа по куриер/автобус за десетина евро до Германия, Великобритания и на следващия ден да пътуваш до дестинацията си като бял човек и да си получиш багажа без да го мъкнеш.
14
2
 
30
 
! Отговори
... преди 5 години
Ако ще тотално да забранят багажа пак самолетите им ще са пълни! При положение, че билета до Лондон е 30лв. а с 'националния' превозвач билета до Варна е 100лв....?!?
13
3
 
17
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Отказвайте се от Ryanair !!! Не пътувайте с тази компания, че до гушата ми дойде от вечно пълни на 100% самолети:)) Ама ха!
12
6
 
17
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Няма вече далавера в лоу кост.
11
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унгарците освен за расисти за друго не стават .Така че , и за тях природата е пуснала прахисмукачката .
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До незапознатТа от къде летя , казваш?? :)
9
11
 
45
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Нищо и няма на компанията. Вчера се дойдох с нея и в понеделник пак летя обратно. А пък ако нямате 6 евро да си платите за багажа по-добре си стойте на село.
8
10
 
23
 
! Отговори
Силвия преди 5 години
Пълни глупости. Няма проблем куфарът да е в багажното, просто няма да е безплатно в салона.
7
3
 
38
 
! Отговори
Етнически Турчин преди 5 години
Един оня ден ми обесняваше, че е имал безплатни минути в еди кой си оператор само срещу еди колко си парички аха иначе има БЕЗПЛАТНИ !