Мистерия във Франция: Дузина деца родени без ръце, а отговор – няма!

Здравното министерство започна разследване на случаите
2 ное 2018 19:15,
67

Във Франция започна национално разследване заради десетки бебета, родени без ръце или без длани. Преди седмици местните власти в няколко френски департамента са провели вътрешно проучване.

Първото разследване е започнало след като става ясно, че дузина деца са се родили без крайници в няколко френски региона. Разследването приключва без властите да успеят да посочат конкретна причина, пише BBC. 

Нови 11 случая в източния район Ен накараха властите да отворят ново разследване. В случая става въпрос за агенезия, при която горните крайници на плода не успяват да се развият по време на бременността. Може да липсват или целите ръце, или само длан, или дори пръст.

Случаите са концентрирани в района на Ен, недалеч от швейцарската граница, както и в съседните Британи и Лоара-Атлантик, в северозападния край на Франция.

Френският министър на здравеопазването Агнес Бузин призова за задълбочено разследване, след като първоначално учените не можеха да дадат обяснение за случващото се.

Пред френска телевизия тя заяви, че първите резултати от националното разследване ще станат ясни през януари, а по-нататъшни заключения ще бъдат представени през лятото.

"Мисля, че цяла Франция иска да знае", заяви госпожа Бузин. Тя посочи, че според разследването отговорът може да се крие в природата, или в храна, или дори в напитка.

"Може да е дори нещо, което са вдишали - в момента просто не знам", посочи Бузин.

Всички случаи в Ен са на хора, живеещи в радиус от 17 километра от село Друя. Това кара много хора да спекулират, че в случая става въпрос за щети, нанесени от пестициди.

Някои от историите на засегнатите вече са разказани във френските медии. Родителите на 8-годишно момче, засегнато от аномалията, разказват, че по време на проследяването с ултразвук на бременността проблемът не е проличал.

Семейството разбрало за аномалията, когато техният син Райън се родил и докторите не можели да им обяснят причината.

Друга майка била разпитвана от лекарите след раждането на синът й Лео с деформирана ръка.

Във вторник националната здравна служба на Франция съобщи, че нови случаи са били разкрити от разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А колайдера трябваше да бъде в САЩ и в последния момент го местят в ЕВРОПА. ЩО ЛИ?
30
2
 
11
 
! Отговори
минувач преди 5 години
Малко по на север от (небезизвестния) Стразбург има завод за изгаряне на отпадъци. И французите си ги пращат ам, но най вече германците. Ама вятъръ духа на изток - към Германия! И там, от другата стана на Рейн има едно немско село където няма буквално нито едно нормално дете!!! И никой не се чуди защо е така...
29
4
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
До пътник:Какво ГМО бе, там няма такова или поне не е имало преди раздането на тези деца.А това за тapaмбyкитe дето го изръси направо ме разби от смях с глупостта си :-)
28
0
 
13
 
! Отговори
Име преди 5 години
това не е мистерия, а трагедия, другарки и другари джурналя! какво ли не прави човек за да печели повече...
27
4
 
10
 
! Отговори
Адронния колайдер преди 5 години
А именно децата са на 8-9 години заченати именно по време на старта на колайдера 2008 *** година... И всички деца май са заченати, когато е пускан колайдера....
26
1
 
8
 
! Отговори
Прф. Шака Золу преди 5 години
60 реактора имат, дали има връзка?
25
5
 
5
 
! Отговори
Адронния колайдер преди 5 години
Никой не споменава, че може да е причина и адронния колайдер, който се намира тъкмо на френско швейцарската граница!!! Никой не знае какво се случва с Хигс Бозона след сблъсъка. Дали случайно заради него не се случват тези мутации...
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намирисва ми на лекарства за бременни. За да се причини масова аномалия трябва изкуствен източник, а бременните приемат фолиеви киселини и разни добавки.
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То на утрешните хора и глави няма да може трябват .
22
1
 
5
 
! Отговори
мак преди 5 години
Всичко може да е причина, отровена околна среда, вода, лекарства приемани от майките, както в случая с талидомид, ако не греша, преди години. Дано успеят да я уточнят.
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между другото преди няколко месеца обвиниха Русия за поредно радиоактивно замърсяване. Те обориха твърдението на франсетата, че е от тях и им върнаха топката. Май не са излъгали този път
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми не е баш мистерия да се проявява еднаква малформация в един и същи регион. Пеосто да се разровят и да видят какво да прецакали франсетата
19
3
 
13
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Тва не може да стане от ГМО пестициди и наркотициТова е от радиация.Нека проверят дали няма изхвърлени радиоактивни отпадъци наоколо или изтичане на радиация от някоя централа което е скрито.
18
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шерше фармацевтичната индустрия! Преди години имаше страхотен скандал с талидомид, средство против болка. Но не тествано за тератогенност и се родиха много деца с липсващи крайници от майки, използвали талидомид. Бил е рекламиран широко.Капитализъм, деца!
17
0
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДА ВИ Е ЧЕСТИТО ГМО И ПЕСТИЦИДИТЕ С КОИТО СЕ ПРЪСКА!!!!!!!!ВСИЧКОТО ТОВА ДОЙДЕ ОТ САЩ А ЕС УСЛУЖЛИВО ПРИЕ ЕДИН КУП ОТ ТЕЗИ ИЗВРАЩЕНИЯ НА ПРИРОДАТА!
16
1
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Нов Моисей эначи, сичко се върти у светот. Нищо не се губи, кат у казармата де
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14 така е само че дако взимаш наркотици шанса плода да се увреди е голям дори и да спреш. Общо взето наркомани и подобни отpепляци не трябва да им се позволява да имат деца.
14
6
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Какво да си припомнят? Те сигурно не са и спирали да се дрогират.
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е резултат от евроатлантическото демократично ГМО.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия са си отровили земите с песнициди гмо и сега олеле мале ама късно. Иначе си пласират *** да им ги ядем. Еййй капиталистическата лакомия за пари край няма, разболяха хората и не им пука на корпорациите. Почвайте да си садите зеленчуци и плодове в градината или ако нямате купувайте от сигурни хора. Храните които ви продават са бъкани с пестициди и гмо