След двойното убийство на Викторио: Говори шофьорът на таксито

Адвокат Марковски прогнозира присъда от 30 години за убиеца
Обновена: 3 ное 2018 09:35 | 3 ное 2018 09:34, Александър Попов
218
След двойното убийство на Викторио: Говори шофьорът на таксито
Снимка: Facebook

След двойното убийство на Викторио Александров - на приятелката Дарина и бебето си, част от общественото мнение се раздели - можело ли е детето да бъде спасено от таксиметровия шофьор?

Трагедията в "Надежда" остави много въпросителни след себе си, а близки на починалите, както и в социалните мрежи изразиха мнение, че шофьорът е трябвало да спаси малкото момиченце.

Проговори и самият шофьор, който призна, че не спи след двойното убийство.

Още по темата

"Изкарват ме мен виновен. Отказах да взема детето, защото помислих, че е поредният малоумник, който иска да се вози безплатно. Не съм знаел, че е убиец", заяви той пред Нова тв.

Той се върна във времето, в което е возел бащата и детето в колата си.

"Удари ме с пистолет по главата и каза: "Карай, за да живееш". При нас се качват постоянно хора, които нещо не могат да преживеят. При нас е лична драма. Взе ми телефоните, каза да карам към Благоевград. Твърдеше, че ще се самоубие. Цялата агресия беше няколко минути. Видя, че поне външно не съм стресиран, макар вътрешно да ме беше страх. После си говорих с него най-приятелски. В колата имам телевизор, съобщиха, че е убита млада жена в Надежда. Той каза: "Загаси го, че не издържам такива новини". Когато разбрах, че е убил детето си - почувствах вина. Но пак ще повторя - не съм знаел, че той е убиец. Съжалявам, че не взех детето, но в конкретната ситуация съм реагирал по този начин", разказа шофьорът.

Той коментира и призивите, че трябва да носи наказателна отговорност.

"Нека изпитат това, което аз съм изпитал и тогава да съдят. Ако мога да върна времето, щях да взема детето. Но тогава не съм знаел какво ще се случи", настоя таксиджията.

Марин Марковски също смята, че той не трябва да бъде укоряван от обществото. Адвокатът прогнозира, че Викторио Александров ще получи 30 г. затвор.

"Категорично мога да кажа, че обвинителният акт срещу Викторио Александров ще бъде за най-тежкото обвинение, за което се предвижда доживотен затвор без или със замяна", заяви той.

Марковски прогнозира, че присъдата му ще бъде 30 години лишаване от свобода, защото законът дава правото, когато признае написаното в обвинителния акт, присъдата да е по-малка.

Марин Марковски нарече обясненията му, че не помни нищо от случилото се "примитивна форма на защита, с която да се отърве".

"Това твърдение, че убийците се разкайват не е вярно. Разговарял съм с полицаи, които охраняват тези, които изтърпяват доживотна присъда. Те ми разказват, че се държат спокойно, хранят се, живеят си. Точно начинът им на живот показва, че те не се разкайват. Затова те се наричат морално луди", обясни адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tоя марковски е гнусен мазен и отвратителен! Няма ли да спрете да го рекламирате , нищо нестава от него и сина му !
151
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Отказах да взема детето, защото помислих, че е поредният ***, който иска да се вози безплатно. Не съм знаел, че е убиец", " "Удари ме с пистолет по главата и каза: "Карай, за да живееш".------------------------- Това са смешни и нелепи оправдания на шифьора . Мислел, че мъжът е поредният ***. Малоумникът не може ли също да е убиец или той трябва да носи окачена табелка "убиец", та хората да го разпознаят?? Фактът че го е ударил с пистолет!....а в колата има дете, което прави автоматично живота му застрашен! Каквото и да реши бащата! А после дъъълго са си говорили приятелск
150
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Психопатът държи пистолет до главата на шофьора, а питате защо тоя шофьор не се опитвал да му вземе и детето.Много филми гледате
149
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vlechugoto Markovski PAK izpalzia!!!! Koj te pita tebe. Mrasnik!? Na vsiaka mandja merudia!!! Otvrat
148
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НаБлиц не вярвам много.
147
2
 
38
 
! Отговори
нина преди 5 години
Преди малко прочетох в Блиц,че една жена,брокерка,е качила убиецът с бебето,на стоп.Нито е била заплашвана,нито нищо.И с нея си е говорил съвсем спокойно.Това е станало преди таксито.
146
1
 
35
 
! Отговори
нина преди 5 години
Преди малко прочетох в Блиц,че една жена,брокерка,е качила убиецът с бебето,на стоп.Нито е била заплашвана,нито нищо.И с нея си д годорил съвсем спокойно.
145
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таксиметровата дейност е сред 10-те рискови професии,а тези хора нямат привилегии,както останалите 9 професии.Много от престъпленията се разкриват със съдействието на таксиметровите шофьори.Вие разбирате ли какво означава това да возиш току-що убил човек,с пистолет в ръка и то на 20 см. от теб...Наистина ли разбирате?Съмнявам се!
144
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти видя в Англия. Ами ако видя не такситата а банковата им институция не е ли по добре от там да почнем. Да ама друг ще каже абе да почнем от полицията им.А жените ще кажат да почнем първо от социалните. А трети ще каже а защо да не гледаме как е в Бавария . И такака до безкрай.
143
2
 
54
 
! Отговори
бг преди 5 години
В Англия шофьорът е отделен от пътниците с непробиваемо стъкло , а парите се подават с въртящо се чекмедже.Така че хората са помислили и за такива ситуации. Така трябва да е и при нас + паник бутон , който да сигнализира за агресивен клиент.Ако това беше направено детето можеше да е живо.
142
1
 
34
 
! Отговори
kam pilot 148 преди 5 години
Да съваршенно сте прав(а) ,но забележете колко минуса има коментарът ви. Това е много болна нация нашата.
141
5
 
54
 
! Отговори
Форумен Лъв преди 5 години
Супер смел съм, ако бях на мястото на бакшиша, щях да спася и детето, и жената, куршумите със зъби ги ловя.
140
1
 
37
 
! Отговори
Йо преди 5 години
На бесилката
139
0
 
49
 
! Отговори
Kiko преди 5 години
Говорим след свършен факт.Кой би предположил,че тоя ..... ще застреля едногодишно детенце ??
138
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог си знае работата. Ще му въздаде според деянието..A защо е допуснал въобще това да се случи този твой бог?
137
6
 
42
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 152 Ако Бог си знаеше работата, нямаше да има комунисти и престъпници.
136
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие за откат чували ли сте.
135
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не е убил и себеси,само инсценирал опит за самоубийство,драскотина.
134
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Себелюбив комплексар,който смята,че трябва да "накаже",всеки който не го ласкае.Родителите имат вина за това му възпитани.Доживотна присъда,без право на замяна.За убийство на дете,дори в недемократична страна,щеше да получи смъртно наказание.
133
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог си знае работата. Ще му въздаде според деянието.