Мигрантите – без документи, а искат убежище в Европа

Част от тях умишлено изхвърлят документите си
4 ное 2018 14:06,
108
Мигрантите – без документи, а искат убежище в Европа
Снимкa: Reuters, архив

Повечето кандидати за убежище продължават да пристигат в Германия без документи за самоличност, пише днес в. "Велт ам зонтаг", като цитира данни, предоставени от германското външно министерство в отговор на запитване от партия "Левите", предаде ТАСС.

Още по темата

През първото полугодие на тази година 58 на сто от пълнолетните бежанци са влезли на германска територия без документи. Според федералната служба по миграцията и бежанците известна част от тях умишлено изхвърлят документите си за самоличност, "вероятно, за да увеличат шансовете си при разглеждане на молбите за убежище", предаде БТА.

Според статистиката на германското вътрешно министерство 88 на сто от афганистанските кандидати за убежище, 89 на сто от еритрейците и 95 процента от алжирците влизат в страната без документи.

Още по-голям дял са бежанците без лични карти и паспорти от Нигерия, Сомалия и Гамбия - 97 до 99 на сто. За отбелязване е, че тази година без документи са само 21 процента от сирийците и турците, подали молба за убежище в Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Турция и Алжир какви бежанци са? От какво ?
38
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в Европа някой може да търпи мамуня да се нашира. Явно някакъв пост-колониален стокхолмски синдром ги дъни из Западна Европа. В Германия е пост-военен/нацистки. Все едно гледаме Римската империя завладяна от хуните, но тука те доброволно се предават.
37
0
 
53
 
! Отговори
к преди 5 години
докато не обесим евреина Сорос, корабчетата му ще продължават да превозват по 35 000 от тези *** на месец в Европа
36
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лошото е, че меркел искаше да покаже как ГДР я е възпитало в доброта и състрадание, покани ги в двора си, ама сега им отвори и портичките / комшулъците / към дворовете на съседите, и сега ще брулят комшийските овошки. жалко и страшно става за европа !
35
0
 
23
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
До *и кой от нас "бяга",както се изразяваш , без документи, нелегално през граници, в тайници на ТИР-ове....?
34
0
 
44
 
! Отговори
До ТТ преди 5 години
Точен изстрел,Тулский Токарев - Бабата ги покани радушно и сърдечно на гости - а на поканени гости документите не се искат! Да му мислим ние с винетките,застраховките-осигуровките-гражданската и другите уреди за изтезания..
33
2
 
36
 
! Отговори
TT преди 5 години
С документи или без-какъв е проблемът??? Лудата немска баба нали ги покани всичките ???
32
12
 
44
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
В интерес на истината тези се интегрират в немското общество , стига само да са християни ! Мюсюлманите нямат никакво желание да се интегрират , те са големият проблем за Германия ,а и не само за Германия ,за цяла западна Европа! Тук имам възможността да ги наблюдавам ,да контактувам с тях и да преценя кой колко струва! Цветът на кожата не е от значение , важно е каква религия изповядват и в каква среда са израснали ! Мюсулманите са капсуловани без желание за интеграция! Повечето необразовани
31
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияНедей я жали Русията, те така си живеят още от време оно - скотската! Лошото е, че и България превърнаха в Малка Русия.
30
1
 
33
 
! Отговори
гледам и виждам! преди 5 години
Две неща я чакат бяла и разумна Европа в обзоримо бъдеще - и двете са на принципа "Никой не ти е искал мнението!": 1) задължителното джендеросване още от невръстни деца2) задължително оплождане от такива като тези "бедни деца" на снимката
29
0
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
Ценкооооо...Аз не те бъркам - зная ти ник-нейм стила - много здраве на шурето...
28
40
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Жално ми става за Русия ! Тази огромна земна пустош няма да бъде заселена с хора ! Преди 20 г. руснаците бяха 150 милиона , а сега са 140 милиона , дори и по-малко ! Населението на Русия се състарява , младите бягат в чужбина , раждаемостта е ниска заради неблагоприятните икономически фактори , а за капак на това дори и от третия свят няма желаещи да емигрират в Русия !
27
1
 
46
 
! Отговори
мак преди 5 години
Сега ли разбраха? Това трае от години, документите им изчезнаха, но телефоните по някакво чудо оцеляха. И не са вече бежанци, а мигранти. Какво става, че медиите вече могат да се изразяват по този начин?
26
0
 
53
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
Тия все пак са "интелигенцията' на Африка . Знаят по 5-6 думи Английски . Почакайте да пристигнат другите, дето са живели по джунглите, единственото което притежават е това което са убили и не владеят добре дори собствения си език . Достатъчно е да разберат колко добре и безпроблемно си прекарват техните бивши земляци тук в Европа . Как всичко им се дава без да си мръднат дори пръста и как могат да си крадат и изнасилват на воля прикривани от правителствата и оправдавани с "етнически различия "
25
12
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Като ги гледам на снимката на хора не приличат , ама и те акъл имат , не искат да останат в България , не искат да отидат в Русия , искат в западна Европа !Използват Турция и България като трамплин за западна Европа !
24
0
 
56
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Тия маймуни ще разпалят 3та световна война - Тези хора, с техния манталитет и култура НЯМАТ МЯСТО В ЕВРОПА!
23
0
 
5
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Който "знае" постовете ми - прави разлика с бо клуците , които клонират ника ми!
22
18
 
13
 
! Отговори
* преди 5 години
Така е, като има толкова голяма разлика в стандарта на живот за хората по света. Не може в Африка да работят по 12ч за 2 евро. а в Швейцария за 100 пъти повече. Нормално е да бягат към по-хубавия живот. Та нима ние не бягаме в същата посока, прогонени от мизерията.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно на гърци приличат.
20
6
 
3
 
! Отговори
Циник до клонинга преди 5 години
Пидиразина...кажи пак как се нас.ра докато те ейбаxa бежанците - маменцето ти сакато!