Преходни сезони: 6 антиоксиданта за силен имунитет

С тях повишаваме защитните сили на организма и боледуваме по-рядко
0
Преходни сезони: 6 антиоксиданта за силен имунитет
Снимка: istock

Преходните сезони ни излагат по-често на настинки, грип и други неразположения. Здравословното хранене, редовните спортни активности и прием на някои антиоксиданти, могат да ни помогнат да повишим защитните сили на организма и да боледуваме по-рядко, както и да се възстановим по-бързо. Кои есенни антиоксиданти е добре да направите част от вашия здравословен план, вижте в следващите редове.

Андрографис

Андрографис е невероятна билка, използвана още от векове в Индия и други райони на Азия за облекчаване на леки неразположения свързани с горните дихателни състояния, като възпалено гърло, за отхрачване и против повишена температура. Според проучванията, андрография спомага за стимулиране на имунната система чрез стимулиране на антителата и белите кръвни клетки на организма. Може да се приема както за профилактика, така и по време на лека настинка.

Пробиотици и пребиотици

Добрите бактерии, които живеят и в телата ни, могат да осигурят много ползи за здравето, включително защита срещу инфекции. Знаете ли, че състоянието на червата е пряко свързано с нашия имунитет? Ето защо е важно да се грижим за тяхното здраве и да поддържаме добър баланс на пробиотици и пребиотици.

Важно е да започнем от начина си на хранене и да се уверим, че консумираме достатъчно полезни храни богати на фибри, както и ферментирали храни. При прием на медикаменти, както и при смяна на сезоните, храносмилателната ни система повишава своята чувствителност.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари