Ryanair тарикатеят с багажа, а пътниците – изобретателни!

Британец превърна палто в... преносим гардероб
6 ное 2018 20:31, Нели Христова
52
Ryanair тарикатеят с багажа, а пътниците – изобретателни!
Снимка: Фейсбук

Ryanair се опита да прецака пътниците, въвеждайки нова политика за безплатния багаж. Ала никой не е по-изобретателен от хората, които се опитват да спестят някое и друго евро.

30-годишният британец Лий Кимино си купува билет за полет до Белфаст, два дни, преди авиокомпанията да въведе промените. Ryanair намали безплатния багаж от две, на една съвсем малка чанта.

Кимино обаче нямал желание нито да плати 6 паунда за допълнителен багаж, нито 8 паунда за куфар до 10 килограма. Затова взима нещата в собствените си ръце.

Още по темата

Във видео, което публикува в интернет, британецът разказва за своето приключение, което включва едно голямо и доста старомодно палто, няколко шивачки и щипка изобретателност.

"Летял съм с Ryanair до различни краища на света, но тези нови промени... Те ми идват в повече", казва Лий в клипа, добавяйки, че компанията е "стигнала прекалено далеч“ и този път е ядосан.
Мъжът, който е организирал пътуването като подарък за рождения си ден, вади от дъното на гардероба си старо палто и го носи в шивашко ателие. За сумата от 25 паунда, дрехата е оборудвана с допълнителни вътрешни джобове и дори няколко чифта боксерки.

Целта на Лий е проста – вместо да навлече 10 тениски, както често се е случвало по летищата, той иска палтото му да се превърне в преносим гардероб, който да събере съдържанието на един малък куфар с колелца. И успява.

Във видеото се вижда как британецът успява да натъпче в джобовете няколко ризи, бельо и дори чифт резервни обувки.

Ала това е само началото – Лий е притеснен, че планът му няма да проработи и той няма да успее да се качи на самолета. Опасенията му обаче се оказват безпочвени. На летището в Манчестър охраната не го спира, никой не обелва и дума за обемното му яке и той абсолютно безпроблемно се качва на борда на самолета.

Доволен от резултата, Лий е категоричен, че ще продължи да използва преносимия си гардероб и съветва всички да го изпробват, ала Ryanair не са доволни от иновацията.

Говорител на компанията заяви, че според него, цените за допълнителен багаж не са никак големи, а пътниците могат да съберат всичко нужно дори в най-малкия куфар, без да се налага "да приличат на човечето Мишелин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
39
 
! Отговори
пецата преди 5 години
има по лесен начин, пуска си дрехите в англия в пункт на червения кръст и след 3 дена са в магазина за дрехи втора ръка на кило в бг , ще си ги изкупи за 10 лв
15
6
 
4
 
! Отговори
Габрово преди 5 години
Предпочита ги "Андрешковците", а не хората. Сети ли се?
14
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тази нация не знам от къде й идва самочуствието? Хем са грозни, заради многото кръвосмешения, хем са ***, щото слънце ни ги огрява и да не говорим, че са най-големите скъперници. Ако може все аванта да минат.
13
16
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
на една рускиня тага и го набих златото отзаде че едва го извадих после много тясна а чул съм че в цикъл тия си турват у котето кока и то от смръдта на тампона кучето не ще да я души по оная работа и минават
12
2
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
До Traveller>Пусни, моля пак линка.Не можах да го отворя ! Благодаря
11
4
 
28
 
! Отговори
Nikola преди 5 години
Същото направиха веднага и WizzAir, за съжаление. Но наистина не е коректно за 1 година да променят 2 пъти условията за ръчен багаж!
10
2
 
37
 
! Отговори
Svetla преди 5 години
А през лятото....пак ли с палтото ще пътува??
9
2
 
19
 
! Отговори
Traveller преди 5 години
***, нещо не понасяш критика ми се струва, та пусна голямата секира в действие! Иначе сте много чЮФствителни на тема "Свобода на словото и печата" и цензура, обаче недай Боже някой да ви покаже колко сте неграмотни как драскате "сензации" без да си проверите материала и веднага триете мнения! Не съм казал, НО ПАК ПОВТАРЯМ - този британец нищо не е изобретил! Това е толкова старо изобретение, нарича се Jacktogo и даже се прави в България!!!
8
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С Аерофлот това нивгаш не мой се случи!
7
1
 
65
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Това не е го е направил, за да спести 6 паунда, а за милиони гледания от, които е изкарал хиляди ...
6
1
 
26
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Тези 25 паунда ще си ги избие точно с 2 двупосочни пътувания
5
3
 
50
 
! Отговори
Еди кой си преди 5 години
Този британец е с български корени
4
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да даде 6 паунда, дава 25. Гениално.
3
4
 
26
 
! Отговори
yy преди 5 години
ДНЕС БГ -до сега че творяхте нов словоред,творяхте.Сега обаче започнахте да измисляте и нови думи като ТАРИКАТЕЯТ например.Не Ви ли идва малко в повечко?
2
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И заради тЕрикати като тоя, ще почнат да ви таксуват на килограм телесно тегло ;)Така де - едно е да превозиш 100 човека по 80 килограма(8 тона), друго е 100 човека по 120 килограма(12 тона)... То отдавна и трябваше да се въведе, ако питате мен. Щото като станат много тЕрикатите на клона и клона се чупи. После ще реве, щото ще плаща по 10 пъти повече за обикновен полет.
1
5
 
72
 
! Отговори
Бря преди 5 години
Вместо ние да заприличаме на западняците-те заприличват на нас!