Ryanair тарикатеят с багажа, а пътниците – изобретателни!

Британец превърна палто в... преносим гардероб
6 ное 2018 20:31, Нели Христова
52
Ryanair тарикатеят с багажа, а пътниците – изобретателни!
Снимка: Фейсбук

Ryanair се опита да прецака пътниците, въвеждайки нова политика за безплатния багаж. Ала никой не е по-изобретателен от хората, които се опитват да спестят някое и друго евро.

30-годишният британец Лий Кимино си купува билет за полет до Белфаст, два дни, преди авиокомпанията да въведе промените. Ryanair намали безплатния багаж от две, на една съвсем малка чанта.

Кимино обаче нямал желание нито да плати 6 паунда за допълнителен багаж, нито 8 паунда за куфар до 10 килограма. Затова взима нещата в собствените си ръце.

Още по темата

Във видео, което публикува в интернет, британецът разказва за своето приключение, което включва едно голямо и доста старомодно палто, няколко шивачки и щипка изобретателност.

"Летял съм с Ryanair до различни краища на света, но тези нови промени... Те ми идват в повече", казва Лий в клипа, добавяйки, че компанията е "стигнала прекалено далеч“ и този път е ядосан.
Мъжът, който е организирал пътуването като подарък за рождения си ден, вади от дъното на гардероба си старо палто и го носи в шивашко ателие. За сумата от 25 паунда, дрехата е оборудвана с допълнителни вътрешни джобове и дори няколко чифта боксерки.

Целта на Лий е проста – вместо да навлече 10 тениски, както често се е случвало по летищата, той иска палтото му да се превърне в преносим гардероб, който да събере съдържанието на един малък куфар с колелца. И успява.

Във видеото се вижда как британецът успява да натъпче в джобовете няколко ризи, бельо и дори чифт резервни обувки.

Ала това е само началото – Лий е притеснен, че планът му няма да проработи и той няма да успее да се качи на самолета. Опасенията му обаче се оказват безпочвени. На летището в Манчестър охраната не го спира, никой не обелва и дума за обемното му яке и той абсолютно безпроблемно се качва на борда на самолета.

Доволен от резултата, Лий е категоричен, че ще продължи да използва преносимия си гардероб и съветва всички да го изпробват, ала Ryanair не са доволни от иновацията.

Говорител на компанията заяви, че според него, цените за допълнителен багаж не са никак големи, а пътниците могат да съберат всичко нужно дори в най-малкия куфар, без да се налага "да приличат на човечето Мишелин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега някой предприемач да започне да произвежда такива палта за пътуване с Райънеър. И цирка ще е пълен. Аивокомпанията ще стане за ***.
35
1
 
1
 
! Отговори
Тиквоний Велики преди 5 години
Човечето от Нишелин се казва БИБЕНДИМ / БИБЕНДУМ
34
3
 
2
 
! Отговори
не е негова идея преди 5 години
Това с шинела ще да го е измислил някой БЪЛГАРИН дето е емигрирал завинаги в Англия. На англичанина е продал старото си палто с многото джобове,тоз просто е отишъл при шивача да му го скрои по мярка. Те англичаните не са толкоз изобретателни, такъв ,, ТАРИКАТЛЪК'' не може да скрои англичанин. Не са го претършували на летището щото са видели,че пише английски гражданин. Ама трябва да знае от сега нататък,че като се е нахвалил,ще му вземат от компанията и такса за шинела.Ама той отде да знае я...
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
типично за британци.. пълни дрипи ..стотинкаджий.. .Аз винаги летя без багаж... всичко купувам на място, после изхвърлям и се прибирам.Боли ме фара за дрипите от западна европа
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Nikola"Но наистина не е коректно за 1 година да променят 2 пъти условията за ръчен багаж!"Ами, като не е коректно, лети с коерктните компании.
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О не ... Полета е 15 лева, ама няма още 5 лева за багаж, а тръгнал В ЧУЖБИНА ДА МИ ПЪТУВА!
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази авиокомпания, заслужава точно това в крайна сметка. Щом се подиграват с пътниците си по какъв ли не начин, е нормално и пътниците да започнат да хитруват!
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На летището е Тел Авив пише:Не хитрувай! Всички тука са евреи!Явно имат предвид и проверяващия персонал.
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До OT LondondАма сега, *** всяка незначителна дупка ли, трябва да знаем селата? И Северна Ирландия, ще бъде свободна!
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Билета 20 лева... За багаж още 10 лева...Някой забрави ли, че допреди 15 години, един билет беше по 300 лева минимум...?
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма страшно, ще става все по-мизерно и то не само в България.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ot LondonБританец си купува билет до Белфаст. Какво неясно има с географското положение и това, че е британец. Или за теб е ирландец защото ще лети до там. пп. мама миа......
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важен е не размерът на багажа, важното е да накараш хората да се чувстват мизерници, да утрепеш човешкото в тях. И го постигат тези гадове. Тази ръмбеста авиокомпания ли искаше да въвежда платена тоалетна във въздуха???
23
4
 
5
 
! Отговори
АзВечеСъмТе преди 5 години
С една дума -битник!!!
22
3
 
13
 
! Отговори
Баси преди 5 години
еврейските номера край нямат
21
4
 
6
 
! Отговори
незапознат преди 5 години
Много ме радва тази новина, миналата година пътувах с Ринар и беше голяма порнография, бях си платил за място и гарантирана чанта (5?) , но на останалите им прибраха чантите на пистата , преди да се качат в самолета, една блъсканица - "Бай *** пътува" Сега поне се надявам да се избягват подобни чалъми , характеррни за разни бананови републики.
20
2
 
10
 
! Отговори
моше преди 5 години
*** на авиокомпаниите да одерат още някой лев ,води до колосално ***изиране на пътникопотока!Каквото почукало такова се обадило...
19
11
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Поредния откачен *** англичанин. Нали напускате ЕС? Какво търсите в Европа?
18
3
 
16
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
хахахаха ,хората хептен изтрещяха, до "оня ден" същия билет вместо 20 струваше 200 , от както дойдоха нискобюджетните все поевтини билети и хората все по-стиснати.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е като е намерил решение как да си превозва багажа спазвайки условията на компанията , тогава какво се оплаква от условията? Британска му работа все недоволни