Първият сгъваем смартфон – факт! FlexPai е як, но "солен": $2000

Неизвестната марка Royole изпревари гигантите Huawei, LG и Samsung
7 ное 2018 19:00, Нели Христова
34
Първият сгъваем смартфон – факт! FlexPai е як, но "солен": $2000
Снимка: Royole

Компаниите Huawei, LG и Samsung от години се състезават да създадат първият сгъваем смартфон. Но нито едните, нито другите успяха да спечелят войната, а една напълно непозната китайска фирма - Royole .

Разгънат, FlexPai се превръща в таблет с 7,8 инчов екран, но ако искаме да го приберем в джоба си, можем да го свием до 4 инча. Въпреки че става толкова дебел, че едва ли ще успеем да го натъпчем в дънките си.

При сгъването, таблетът става смартфон с два екрана и впечатляващи технически характеристики. Той е оборудван с процесор Snapdragon 8150, който има 6 или 8 GB РАМ памет и възможността за допълнителни 128GB, 256GB или 512GB, батерия с издръжливост 3,800mAh, двойна камера с 20 мегапикселов телеобектив и 16 мегапикселов широкоъгълен обектив.

Смартфонът има още технология за бързо зареждане и USB слот, но за нещастие на меломаните ще му липсва джак за слушалки.

Машината има още един проблем – очевидно софтуерът на Android трудно се справя с разделянето на екраните. 

FlexPai ще струва около 2000 долара и ще бъде пуснат за продажба следващата година, а официално ще бъде демонстриран на широката публика по-късно този месец.

Щастливците от Китай, които успеят да си поръчат предварително от първата партида телефони през ноември, ще получат своите сгъваеми смартфони около средата на декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.